Šminka za 10 minuta - za spuštene kapke

17:50

Pre nego što počnem sa konkretnom pričom, htela bih da kažem da ovim postom počinjem seriju postova vezanih za šminkanje koju ću objavljivati u decembru. Ovo je post posvećen jednom brzinskom šminkanju, dok će ostali biti posvećeni Novoj godini, odnosno mojim predlozima kada je šminka u pitanju. Postoji mnogo tutorijala za novogodišnja šminkanja, ali malo je onih koji su prilagođeni spuštenim kapcima, tako da ću se ja posvetiti samo tome. A sada krećem sa današnjom temom, odnosno time kako da se za kratko vreme našminkate za posao/fakultet, ako imate kapke kao moje - spuštene.


Za ovakav izled meni je potrebno jedno 10 minuta, a ako me mrzi pa usporim onda može da potraje i 15. Smatram da vežba mnogo utiče na to, ja se ovako šminam gotovo svakodnevno, već imam i ustaljen redosled kako šta nanosim, tako da ću to podeliti sa vama. Redosled nema nikakvog smisla, skačem sa očiju na lice i tako u krug, ali navika čini čuda.


Proizvodi koje koristim na dnevnoj bazi:


Prva stvar kod mene su obrve. Po navici uvek krećem od njih i izdvajam par minuta da ih sredim. Koristim Sephora set, Blush četkicu i Mac Prolongwear waterproof brow set (njega od nedavno). Ako se odlučite za ovu Mac maskaricu neće vam biti potrebna senka, jer njime možete da sredite sve. Međutim, za to je potrebna vežba, a pošto ja ujutru obično žurim, nemam vremena da 10 min izdvojim i polako sredim obrve time, već senkom popunim sve praznine, a onda fiksiram njime. Za to mi treba maksimum dva, tri minuta. Vežbaću, vežbaću pa će mi toliko trebati i kada koristim samo Mac. :)


Sledeća stvar koju šminkam su oči. Prvo, obavezna baza! Artdeco se meni pokazala kao najbolja (čak bolja i od sve tri Too Faced koje imaju u ponudi). Nakon toga nanosim senku. U poslednje vreme je to nijansa Girly iz Too Faced seta, jer je neutralna, a opet vuče na zelenkasto pa mi je zato zanimljiva. Nju samo razmažem po oku (prstom, ujutru me mrzi da koristim aplikatore i to lepo razmazujem), a onda koristim Blush četkicu da sve to izblendam. Nakon toga uzmem neku mat senku u boji kože i sa Cala četkicom blendam gornji deo, od obrva do početka senke, da se lepo izblenda i bude neupadljiva. Nema potrebe da posvećujete puno vremena tome, jer su senke blage, pa nema oštrih ivica.

Savet: Gledajte pravo u ogledalo, ne podižite kapak, pa senku stavite par milimetara i na gornji deo, tek da se malo vidi kada gledate normalno.



Onda na red dolazi moja omiljena stvar – lajner. Ranije sam mislila da on nije za preko dana ako imate spuštene kapke. Sada ga koristim uvek i mislim da je samo bitno da pronađete oblik koji prati liniju vašeg oka. Isprobajte par puta dok ne radite ništa da biste videli kakav oblik vam najbolje stoji. Ja obično krećem od kraja oka, pa idem ka napred a koristim L'oreal lajnere uvek, jer su mi se pokazali kao najbolji. P.S. Spremam i post o stavljanju lajnera kada imate spuštene kapke i on će ići u toku nedelje, pre svih novogodišnjih predloga. Možda će vam se učiniti da stavljam predebelo lajner, s obzirom na svoje kapke, ali iz dosadašnjeg iskustva sam shvatila da spuštenim kapcima ipak bolje stoji deblja linija od tanke. Zvuči čudno, ali uverićete se u to u narednom postu.


Nakon toga prelazim na puder. Uglavnom koristim Bourjois, samo je pitanje da li CC kremu ili neki od pudera. Trenutno koristim samo pudere, a ne CC kreme i možda će vam zvučati malo čudno, ali smatram da mi Healthy mix pruža odličnu hidrataciju, bez obzira što kažu da nije dobro koristi puder svakodnevno, i zato ga ja uvek koristim kada dođe zima. To je jedini puder koji kupujem iznova i iznova. Nakon njega koristim nešto za matiranje čela i nosa, a trenutno je to Essence transparentni puder, jer ga imam još malo pa želim da potrošim.


Onda ide korektor ispod očiju. To nekad stavim, nekad ne. Uglavnom, kada ga stavljam to radim prstima tako što ga utapkam. 


E onda na red dolazi hajlajter. Koristim Bourjois Java puder i to umesto rumenila.


Na kraju se vratim na trepavice i belu olovku. Koristim najvoljeniju Too Faced Better than sex maskaru i savršena mi je. NYX Jumbo olovku u nijansi Milk stavim unutar oka.


I to bi bilo to, a na prvoj slici vidite kako izgleda u potpunosti. Daleko je od inovativnog u zanimljivog, ali ujutru nam je svima potrebno nešto što brže moguće. :) Kosa klasično vezana u rep, jer nema se vremena i za šminku i za frizuru. Držim se prioriteta i za to mi je potrebno maksimalno 15 minuta. Ako niste do sada, probajte ovaj look jer je vrlo jednostavan, brz i nimalo napadan. :)

Kako vam se čini moja dnevna rutina? Kako se vi šminkate u toku dana?

You Might Also Like

17 коментара

  1. Super je što ćeš praviti tutoriale za spuštene kapke!
    Ja inače ove nedelje pišem post za svoju dnevnu rutinu ali uglavnom se sastoji od dobro izvučenog eyelinera, dobrih obrva i neke kul boje na usnama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne staj mi na muku ti sa ajlajnerom, kad vidim tvoje kapke suzu pustim. :D

      Delete
  2. Eh mi žene sa spuštenim kapcima :) Istu muku mučimo pa sam i ja dugo izbegavala da stavljam eyeliner jer koliko god da je tanka linija izgleda debelo jer kao da vizuelno potpuno pokrije kapak. Sada više ne marim toliko, stavim ga pa kako god da drugima izgleda, meni se sviđa :)
    P.S. Imamo istu majcu macu <3 L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I da, radujem se novim postovima na tu temu :D

      Delete
    2. I ja volim lajner, makar se drugima i ne svideo. Meni lepo. Majica mi je stradala u mašini, sad je samo za kućnu upotrebu. :)

      Delete
  3. Ja nisam normalna, ja malo i konturiram :)))
    ali mislim da ti fali maaalo boje na obrazima i usnama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakva boja? Ti kao da ne pratiš trendove. Puder na usne, puder na obrve, sve to razmrljati prstima.

      Delete
  4. Bas zanimljiv post, mnogo mi se svidja, a svi proizvodi koje si koristila su fantasticni, sve bih ti ukrala :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dođi da se šminkamo. Ili dolazim ja kod tebe, sad imam koferče da spakujem sve ovo. :)

      Delete
  5. Odlican post, imam spustene kapke pa ce biti od koristi.
    Ne znam sto te nisam ranije zapratila, jer sam vec svracala na tvoj blog, shame on me :)

    ReplyDelete
  6. Jako lijepo ! I sama imam spuštene kapke pa sam se već nekako navikla na svoju rutinu i način na koji šminkam oči kako bi se sjenila zapravo i vidjela :D

    ReplyDelete
  7. Super mi je ovo, i ja imam spuštene kapke i slažem se za deblji eyeliner, na mojim očima supertanki izgleda onako...bolje da ga nema :D dok mi deblji već dobro stoji. :)

    ReplyDelete
  8. Meni je i svakodnevna sminka dosta slozenija iako izgleda prirodno! :D

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)