Avon Planet spa

13:24

Pošto sam neko ko jako voli da naručuje preparativu iz Avona rešila sam da ovaj post posvetim upravo tome, odnosno Planet spa liniji, koja je ujedno i moja omiljena linija koja se proizvodi u Avonu. Planet spa linija je podeljena tako da svako može pronaći nešto za potrebe svoje kože/kose. Cene variraju od kataloga do kataloga, ali svakako opravdavaju kvalitet proizvoda. U ovom postu ću vam pokazati proizvode koje ja imam i koristim u vidu mini recenzija.


Krenuću od Luxuriously Refining linije, odnosno one u crnom pakovanju. Imala sam prilike da isprobam kremu za lice i gel za područje oko očiju. 


Ova linija je zapravo namenjena podmlađivanju i regeneraciji kože tako da nije ni čudo što je meni najmanje odgovarala od svih ostalih. Krema je zapravo više u gelastoj formi i čudne je boje. Boja i tekstura su prve stvari koje su mi se dopale jer je moja koža mešovita pa mi više odgovaraju te laganije, gelaste kreme. Ne mogu da kažem da sam primetila posebne promene na licu, ostalo je isto kao i ranije. Krema mi nije pomogla kada mi se koža perutala, tako da mislim da bi bila previše blaga za suvu kožu. Sa gelom za predeo oko očiju je isti slučaj. Nisam primetila da ima nekog efekta na mene, nije mi smanjio tamne kolutove oko očiju ili tome slično. Ne verujem da ću ponovo naručivati ove proizvode, ali bi ih preporučila osobama sa normalnom i čistom kožom kojoj treba malo dodatne hidratacije.

Sledeća dva proizvoda imam odavno, dobila sam ih jednom prilikom i iz nekog razloga ih dugo nisam koristila. Bila sam ubeđena da je i rok prošao, ali na sreću tu je Cosmetic Calculator, da me uveri u suprotno. :) 


Ove proizvode nisam videla u poslednjem katalogu, ali ako ih u nekom narednom bude, savetujem da obratite pažnju. Ono što sam ja koristila jeste krema za stopala i gel za lice. Što se kreme tiče, prijatnog je mirisa i lepo neguje. Za one koji imaju malo suvlja stopala ovo nije pravi izbor jer je krema dosta blaga, ali svima koji samo žele dodatnu negu, iako za njom nemaju velike potrebe, preporučujem da je probaju. Gel za lice je jedan od mojih favorita. Odmah da napomenem da nije za one koji imaju suvu kožu, ali je zato za one sa mešovitom idealan. Nega je srednja, tako da ga preporučujem za korišćenje tokom leta. Nije uspeo da mi pomogne kod dehidrirane kože jer je dosta blag, ali zato lepo matira T zonu i blago hidrira kožu.

Jedna stvar koja nije kozmetički proizvod je sprej za osvežavanje posteljine. Moj je od lavande, ali u aktuelnom katalogu postoji još jedan, drugog mirisa. Sprej jeste namenjen posteljini i koristim ga u te svrhe, ali još jedan način na koji ga koristim je za osvežavanje odeće. Miris ne guši, nije jak, samo da prijatnu svežinu, tako da nije problem kada nakon njega stavite parfem.


I za kraj Heavenly Hydration, moja omiljena Planet spa linija. Mnogima se miris proizvoda ne sviđa, ali ja ga jako volim. Miriše mi sveže i lepo. 


Prva stvar sa slike je maska za lice. Hidrira odlično, koža je posle nje mekana, sveža i matirana. Ne znam da li bi bila dovoljno jaka za suvu kožu, ali za mešovitu je odlična. Često sam je koristila dan za danom i nije mi izazvala nikakve iritacije na koži, tako da ću je sigurno ponovo naručiti. Sledeća stvar je hidratantna krema za telo. U sebi sadrži zrnca koja su jako nežna. Odlično hidrira i hrani kožu, brzo se upija, a miris se zadržava neko vreme nakon mazanja. 


I poslednji proizvod, koji nije na slici, ali sam morala da ga pomenem je maska za kosu. Potrošila sam je u rekordnom roku, a pakovanje je završilo u kanti pre slikanja, zato ću morati da se poslužim slikom sa neta. 


Mojoj kosi uglavnom više prijaju proteinska pakovanja, zbog oštećenih krajeva. Ovo je jedino hidratantno pakovanje koje je dalo rezultate bez zagrevanja fenom. Kosa je nakon njega mekana, sjajna i lako se raščešljava. Mogu da kažem da mi je u kratkom roku dosta oporavio kosu i postao jedan od omiljenih preparata.

Cene proizvoda u trenutno aktuelnom katalogu:
  • Luxuriously Refining krema za lice - 569 dinara (standardna cena 770)
  • Gel za predeo oko očiju - 429 dinara (standardna cena 590)
  • Sprej za posteljinu - 369 dinara (standardna cena 610)
  • Heavenly Hidration maska za lice - 449 dinara (2 za 599)
  • Krema za telo - 459 dinara (standardna cena 770)
  • maska za kosu 639 dinara (standardna cena 990)
Jeste li koristile nešto iz Planet spa linije? Kako vam se čine ostali proizvodi?

You Might Also Like

23 коментара

  1. Probala sam sve sem ove maske HH i ove kreme za lice LR, ali čujem od mušterija pozitivne utiske. :) Mama trenutno koristi tu kremicu, a ja gel za predeo oko očiju.
    Obožavam Planet Spa kolekciju!
    Moja preporuka, gledam trenutni katalog su: Piling za lice sa mineralima mrtvog mora (siva), piling za telo sa mineralima mrtvog mora, maska za kosu sa crnim kavijerom, maska za kosu sa maslinovim uljem i Bn krema za ruke, laktove i stopala (krem)
    Sa ovim proizvodima nema greske, mada je sve iz Planet Spa kolekcije odlicno, samo nisam naravno sve probala.

    Radim sa Avonom godinama, još duže sam korisnik, tako da veruj u moju preporuku!
    Ako si zainteresovana možeš malo otići i na moj Avon blog: http://aninkutakbg.blogspot.com/
    Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krema jeste dobra, ali nije za moj tip kože, nažalost, pošto mi se sviđa i boja i miris.
      Planet spa je generalno odlična kolekcija, šta god da se odabere, nema greške. :)

      Delete
    2. E nerviram se kada neko stavlja link svog bloga u komentarima, a vidi mene :D
      Mada moja namera je bila tada da pomognem samo u odabiru proizvoda, predpostavljam. Nisam koristila tvoj blog kao reklamu. Nemoj da me mrziiis :D

      Delete
    3. Ahahahahah... bezi mi sa bloga, samo hoćeš da se reklamiraš. :D Šalim se, nije ovo isto. Jedno je kad neko ni ne pročita tekst, pa napiše ''super je, idi na moj blog'', a drugo kada neko piše o konkretnoj temi, kao ti. :)

      Delete
    4. Neka me je sramota! :D
      Pa jeste da nije isto, ali sad mi ne bi palo na pamet da nekom ostavljam link. :D

      Delete
  2. Predivni proizvodi,volim Planet Spa liniju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopadaju. Nema ko ih ne voli. :)

      Delete
  3. Volim, volim Planet spa liniju i moram da iskoristim da se požalim što više nema linija sa cvijetom lotosa :D Joj, kako je to lijepo mirisalooo.
    Masku sa maslinom sa imala i koristila sam, mislim, prošlo ljeto. Ali i ja sam od onih kojima miris nije nešto, postane "dosadan" :D iako kosa bude baš lijepa nakon upotrebe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu nisam koristila, ali mogu misliti kako miriše. Evo ja da iskorisrim da se požalim što više nema onog Soft ulja roze, taj miris sam obožavala. :D

      Delete
  4. Meni je maska sa maslinovim uljem godinama bila No 1, ma kakav Kerastase i slično. Onda su je iskvarili i ja sam prestala da je kupujem Čak i tada joj je cena bila oko 700din, kada je Loreal recimo bio oko 500- Vuče me jako dugo da je ponovo naručim, nadam se da su joj vratili stari kvalitet od pre par godina. Dead Sea Minerals mi je takođe omiljena linija bila, njihova blatna maska je svakako nešto nezamenjivo u čišćenju kože :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta maska je odlična, probaj je ponovo, ja sam je skoro koristila tako da je kvalitet odličan. :)

      Delete
  5. Planet Spa je nešto najbolje od Avona definitivno a krema za telo HH sa maslinovim uljem je najbolja krema za telo koju sam u životu probala i jedan od proizvoda za kojim žalim sada kada prelazim na potpuno prirodnu kozmetiku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima dosta dobrih prirodnih proizvoda, tako da ne sumnjam da ćeš pronaći dobru zamenu. :) Ovo jeste odlično, stvarno, kao i sve iz te HH linije.

      Delete
  6. Avon proizvodima sam generalno zadovoljna,a imam piling za lice sa mineralima Mrtvog mora,malo je jaci(ne agresivniji)za moje lice pa ga koristim jednom nedeljno,ali je koza posle glatka i mekana:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj piling nisam probala, ali sam se razmišljala sada u ovom katalogu da ga naručim, pošto je cena baš snižena. :)

      Delete
  7. Joj i ja mnogo volim planeet spa liniju. Nista od ovog nisam probala! A bas bih probala taj gel za lice. Sad cu da ga lovim kad se pojavi :)

    ReplyDelete
  8. Obožavam Planet Spa, posebno maske za lice :) I kolekcija sa shea puterom miriše predivno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nju nisam koristila, mada mene privlači ono roze pakovanje, deluje da lepo miriše. :)

      Delete
  9. nisam ništa probala iz ove linije, a toliko proizvoda je hvaljeno u njoj. morat ću to promijeniti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Promeni, promeni, videćeš da propuštaš dobre stvari. :)

      Delete
  10. Meni najvise odgovara maska sa mineralima iz Mrtvog mora, savrseno mi ocisti lice. :)
    Divan post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nju nisam probala, ali je sledeća na listi, treba mi tako neka za čišćenje. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)