Favoriti u martu

15:37

Prvi post ovakvog tipa sam pisala u januaru, tako da je sada došao red da vam ponovo pokažem svoje favorite. Nema ih puno, pošto se nisu mnogo promenili za ovih dva meseca, ali opet došlo je do nekih promena što se tiče nege lica i kose.


Krenuću od proizvoda za kosu. Ovde ih je samo dva, zato što zaslužuju najviše pažnje od svih proizvoda koje trenutno koristim. To su Macadamia leave in krema, o kojoj planiram da uskoro napišem recenziju. Čitala sam dosta negativnih komentara o njoj, ali sam ipak odlučila da je isprobam i nisam se nikako pokajala. Preporučujem je svima koji imaju oštećenu kosu. Druga stvar je amika: ulje. Ovo ulje sam pominjala milion puta, odlično prija mojoj kosi i nisam primetila niti jednu negativnu stvar u vezi njega. Detaljnu recenziju možete pročitati ovde.


Što se nege lica tiče, smanjila sam isprobavanje raznih proizvoda jer je koža krenula da se peruta, tako da sam protekli mesec koristila samo proverene stvari, dok se ne smiri. To su Sephora gel za umivanje, odlična stvar za sve sa mešovitom i masnom kožom. Piše da je za sve tipove, sa čim se ja ne bih složila. Mislim da bi najbolje odgovarao masnoj, jer je moju mešovitu posle česte upotrebe uspeo malo da isuši. Kada ga koristim jednom dnevno, odličan je! Balea aqua serum sam koristila ranije, tako da sam sada ponovo kupila jer sam već znala da odgovara mojoj koži. Super hidrira, mada ne znam da li je dovoljno jak za suvu kožu iako piše da je njoj namenjen. Treća stvar je Sephora maska za lice. O njima sam već pisala ovde, dobro hidrira, ali ne tako dobro kao Afroditina Hydra Thermal maska.


I za kraj dekorativa. Ova dva meseca sam najviše koristila lajner na očima i tamniju olovku na usnama. Trenutno mi se takva šminka najviše dopada i za dan i za veče. Proizvodi koje sam najviše koristila tokom protekla dva meseca su L'oreal True Match, koji se već našao u favoritima iz januara. Koristim ga redovno i još uvek ne vidim da je pri kraju. Odličan puder koji se jako sporo troši, moja preporuka za sve one sa mešovitom kožom. Jedina mana mu je što ume da istakne dehidrirane delove lica. Preko njega sam uglavnom stavljala ovaj Essence transparentni puder. Mnogo više volim pudere u kamenu koji pružaju dodatnu pokrivenost, ali ih iz nekog razloga sada nisam uopšte koristila i zamenila sam ih ovim Essence. Maybelline Fit me korektor mi je jedan od omiljenih. Odlično prekriva, postojan je i jako dugo traje. 


Što se tiče šminke na očima tu sam najviše koristila Sephora neutralnu senku. To je jedna od mojih omiljenih senki, koristim je preko celog kapka kada stavljam lajner, kada blendam neku tamniju senku, često je stavim i ispod oka. Jedna od retkih senki koje uvek koristim i ne planiram da je menjam. Aura lajner u obliku flomastera je jedan od proizvoda sa kojima sam u love-hate odnosu. Kada sam ga kupila oduševio me je, sutra dan je izgledao kao da se skroz osušio, nisam mogla ni preko celog oka liniju da izvučem. Sada opet radi odlično, pigmetnovan je, postojan i precizan. Videćemo koliko će još biti tako pigmentovan. Maybelline maskara je još jedan proizvod koji uopšte nisam volela kada sam je dobila, ali je sada stalno koristim. Ne daje efekat veštačkih trepavica, gustinu i veliki volumen, ali je za dnevnu šminku odlična. Ne slepi trepavice tako da izgledaju baš prirodno. I poslednja stvar je NYX olovka za usne. Kupila sam je sasvim slučajno, a postala mi je jedan od omiljenih proizvoda. Pošto ne volim sjaj koji se dobije karminima, olovku koristim preko celih usana kao karmin i preko labelo. Traje jako dugo, ne skida se sa usana ni posle jela, što me je posebno oduševilo. Preporučujem je baš svima!

Ovo su okvirne cene svih proizvoda, ako nekoga zanima:
  • Macadamia krema - 490 dinara (60 ml)
  • amika: ulje za kosu - 30 dinara (3 ml)
  • Sephora gel za umivanje - oko 600 dinara (125 ml)
  • Balea aqua serum - oko 500 dinara
  • Sephora maska za lice - oko 900 dinara (4 kesice od po 10 grama + šejker)
  • L'oreal puder - oko 1200 dinara
  • Essence puder se još uvek može pronaći u nekim Lili radnjama po 139 dinara
  • Maybelline Fit me - oko 800 dinara
  • Aura lajner - oko 530 dinara
  • NYX olovka za usne - 315 dinara
  • Sephora senka - na sniženju je bila oko 400 dinara
To bi bilo to što se tiče mojih favorita za mart. Jeste li koristile neke od ovih proizvoda? Kako vam se čine?

You Might Also Like

14 коментара

  1. Fini favoriti, dosta njih i sama obožavam. :)

    ReplyDelete
  2. Najradije bih probala ove preparate za kosu (Macadamia mi je već neko vreme na spisku, a mogu i ovu Amiku da probam, ionako je maltene džabe :-))

    Znam da nema veze s temom, ali mnogo mi se sviđa ova boja pozadine na blogu, baš deluje opuštajuće.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za tih 30 dinara i da ne odgovara nije šteta. :)
      Hvala puno, ja htela da je promenim skoro, ali sam odustala. :)

      Delete
  3. Super favoriti, imam puder i korektor doticni ( i moji su favoriti ), ostalo nisam probala, ali non stop kod tebe vidjam Amika ulje.. :D Verujem da je dobro i cim potrosim sva moja uljad :D trknucu da kupim to Amikino. :)))
    U potrazi sam za kvalitetnim uljem, ali ti si mi definitivno pomogla da doticno bude na vrhu wish liste! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja kad mi se nešto baš svidi ne prestajem da hvalim. :D Probaj kesice, nisu skupe, nije šteta za pare ako ne odgovara. :)

      Delete
  4. Replies
    1. Meni je jedan od omiljenih već duže vreme. :)

      Delete
  5. je li to essence puder povlace ili sta, pa ga je tesko naci? aja planiram da ga kupim ali nisam ga videla nigde do sada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Povlače ovaj u prahu da bi izbacili kompaktni. Ne znam da li je ovaj drugi već stigao, nisam obratila pažnju na policama, ali probaj da pronađeš ovaj u prahu u Liliju. Viđala sam ga na onim posebnim policama, ne na Essence polici. One njihove okrugle gde imaju svašta što je na sniženju.

      Delete
  6. Super favoriti :) Probala sam Amika ulje, fino je, ali mi je Macadamia bolje...A leave in kremica, savršenstvo :) Define a lash maskaru sam koristila u osnovnoj školi, više se i ne sećam kakva mi je bila, ali se setih bočice :D Essence All about matt imam u kompaktnoj varijanti, zadovoljna sam... NYX olovčica je super, imam Deep Purple :) Volela bih da vidim recenziju Loreal pudera! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja obožavam i Macadamia ulje, ali mi u poslednje vreme mnogo više odgovara amika. Zato Macadamia ulje pomešam sa kremom i stavim na mokru kosu, odlična bude. :) Recenzija pudera mi već dva meseca stoji u kompu i nikako da je objavim, ali biće onda. :)

      Delete
  7. Essence puder za fiksiranje je i moj favorit :) Moracu da probam amika ulje, nisam ni videla da ima u tim malim pakovanjima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima, ima i to je stvarno smešna cena. 30 dinara, a jedna kesica može da posluži za više stavljanja.

      Delete

Hvala što komentarišete :)