Hemel - krema za ruke

10:01

Nedavno su me radi saradnje kontaktirali iz Hemel kozmetike. Pošto sam već imala prilike da se susretnem sa njihovim proizvodima, rado sam prihvatila jer mi je kvalitet njihovih proizvoda već bio poznat. Danas ću vam predstaviti jedan od proizvoda koji sam testirala, a to je krema za ruke.




Pre svega, reći ću nešto o samoj kompaniji, pošto verujem da ima onih koji do sada nisu čuli za njih. Reč je o prirodnoj kozmetici, što je dobra vest za sve one koji obraćaju pažnju na sastav proizvoda. Kako oni kažu: ''Hemelovi preparati se sastoje od isključivo prirodnih, lekovitih darova livada, šuma i košnica!'' 

Pošto je ovo ipak post namenjen kremi za ruke, neću dužiti sa pisanjem istorijata kompanije, ali za sve informacije možete posetiti njihov sajt, na ovom linku. Sajt je vrlo lepo odrađen, tako da tu možete pronaći sve vezano za kompaniju i za proizvode koji vas interesuju.

Krema za ruke dolazi u plastičnoj, crvenoj ambalaži od 30 ml. Ono što se meni posebno dopada je parola kojom se vode: ''HEMELOVE PROIZVODE NE PRODAJE GLAMUROZNA AMBALAŽA I NAPADNA REKLAMA, VEĆ KVALITET KOJI VAM JE PREPORUČIO VAŠ PRIJATELJ.'' Ja jesam neko ko pada na šarena pakovanja i mnogo puta mi se desilo da proizvod kupim baš zbog toga, ali kada proizvod ispunjava moja očekivanja, nije mi bitno u kakvom će pakovanju biti. Upravo takva je i ova krema. Pakovanje je krajnje jednostavno, ali je proizvod koji se unutra nalazi vrlo efektan. Kada otvorite kremu tu je zaštitni providni poklopac, napravljen od plastike, tako da ga nakon svake upotrebe možete vratiti tu.


Na poleđini kreme nalazi se i par reči o proizvodu, kao što možete videti na slici ispod:


Tekstura je krajnje neuobičajena, bar za mene. Kada pomislim na kreme za ruke, prvo što mi padne na pamet je tubica i tečna krema. Ove je sasvim suprotno, krema je u čvrstom stanju. Pošto se prvi put susrećem sa takvom kremom, jako mi je zanimljiva za korišćenje. 


Miris je takođe drugačiji, ali to nije neuobičajeno s obzirom da se radi o prirodnoj kozmetici. Kada se stavi na ruke, zamiriše baš jako i to je jedina stvar koja mi se nije dopala. Međutim taj jak miris nestane nakon minut, dva i zadrži se u jako blagoj i prijatnoj varijanti.

Još jedna neuobičajena stvar je način korišćenja ove kreme. Ne koristi se kao i ostale, već se utrlja u vlažnu kožu. Pošto nisam odmah pročitala njihov katalog koji sam dobila to mi je delovalo čudno i bila sam prilično skeptična. U katalogu je to lepo objašnjeno, a ja ću vam citirati samo deo onoga što su o tome rekli: ''Proizvodi koji sadrže vodu, pored konzervansa, imaju u sebi i razne vrste emulgatora, koji omogućavaju sjedinjavanje vode sa ostalim ''masnim'' komponentama. Hemelovi preparati ne sadrže vodu, samim tim nema potrebe za bilo kojim hemijskim supstancama, a neophodna hidratacija se obezbeđuje nanošenjem na vlažnu kožu.''

Što se tiče moje kože ruku, ona je uvek bila normalna i nikada nisam imala potrebe da mažem kreme. Međutim, u poslednjih mesec dana je naglo krenula da se suši i peruta, a tu su i mnogobrojne ogrebotine od mačke, koje su najverovatnije uzrok svega toga. Na slici ću pokušati da vam približim stanje ruku kada ne stavim kremu, koliko god je to vidljivo, i kako izgledaju nakon kreme. Čisto da biste imali uvid u kakvim sve situacijama vam ova krema može pomoći:


Nakon mazanja ne ostaje masni trag na rukama, već su one glatke i nežne. Kada se namaže deluje dosta jako, ali joj je potrebno pola minuta da se upije skroz, a nakon toga nemate onaj lepljivi osećaj, koji se javlja kod nekih krema.

Sve u svemu, ja svima preporučujem ovu kremu, posebno osobama koji imaju većih problema sa kožom na rukama. Odlično neguje i zadovoljava sve ono što ja od kreme tražim. Posebno to da nakon pranja ruke ostaju mekane. Dakle, ne ispira se i ne deluje kratkotrajno. Ja je koristim od četvrtka i mogu da kažem da su mi ruke u mnogo boljem stanju nego ranije, ako zanemarim ogrebotine koje nikad neće proći.

Ako vas zanima više informacija o nekim njihovim proizvodima, na sajtu možete pronaći i kontakt, i to na ovom linku. Njihove proizvode možete pronaći u svim boje snabdevenim apotekama, Hemel šopu na Zelenom vencu ili poručiti telefonom direktno od kompanije na broj 035 200 200.

*Proizvod sam na recenziju dobila od strane Hemel kozmetike, ali to ne utiče na objektivnost recenzije.

Jeste li koristili Hemel proizvode do sada? Kako vam se čine?

You Might Also Like

11 коментара

  1. Uvek me mrzi da odem do njihove prodavnice a tako želim svašta da probam! Ova krema mi je na listi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda lepo naručiš telefonom i stigne na kućnu adresu. Na sreću imaju dobro odrađen katalog online. :)

      Delete
  2. Seci maci nokte :D Baš te propisno sređuje. Odličan post, svaka čast! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova ruka je još i dobra, desna mi je kritična. :D Hvala. :)

      Delete
  3. Krema je stvarno super! Miris izvetri... :D
    :)))
    Odlican post! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobro je da izvetri pošto je stvarno jak u trenutku kad se stavi. :)
      Hvala. :)

      Delete
  4. Jeste da nije kao klasicna krema po pitanju strukture, ali ko je koristio Baleinu mast od nevena, navici ce se :) Ono malo mace je preslatko, svako grebanje mu je oprosteno...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam koristila tu mast, tako da mi je ovo bilo pravo iznenađenje. :)
      Sve mu je oprošteno, a ono to lepo ume da iskoristi. :)

      Delete
  5. Probajte kremu za pete, sjajna je! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probala, odlična je. Uskoro ću napisati i post o njoj. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)