Empties #1

18:34

Volim da čitam postove ovakvog tipa, ali sam mislila da ja nikada neću napisati jedan takav. Imam običaj da gomilam kozmetiku, tako da se retko desi da nešto potrošim. Ove godine sam rešila da to promenim, pa eto jednog posta o potrošenim proizvodima. Nadam se da ću se pridržavati toga da ne kupujem više stvari koje imam u velikom broju i da će ovakvi postovi biti češći.



Počeću od proizvoda za kosu, pošto njih ima najviše.


  • Young šampon i balzam - kupljeni u Depil Shopu još daaavno, davno. Jedva sam čekala da ih potrošim jer su stvarno rupa bez dna. Solidni proizvodi, ali ništa spektakularno, kao i svaki drugi. Dobri su za sve one koji ne vole da troše puno na te stvari, koštaju oko 500 dinara svaki, a traju mesecima. Ali ako volite da menjate šampone kao ja, onda nikako ne preporučujem, smorićete se dok potrošite do kraja. :)


  • Schauma šampon za suvo pranje - super stvar, ima moju preporuku. Inače volim te šampone i uvek neki imam kod kuće, tako da sam isprobala mnogo njih. Ovaj je definitivno među boljima.
  • L'oreal sprej za kosu - traje jako dugo, ali meni nije ništa posebno. Kosa se od njega lakše raščešljava i to je sve, nije mekša i krajevi nisu toliko glatki.
  • Balea lak za kosu - ovo mi nije prva bočica, a kupujem je samo zbog veličine. Pošto ne koristim lak tako često, desi mi se samo ponekad, nije mi potreban neki veliki. Meni ova bočica potraje mesecima. Bio mi je skroz ok, ali sam onda kupila Syoss, koji je neuporedivo bolji.
  • Yves Rocher balzam - pošto sam ja neko ko ne pridaje važnost šamponima, svi su mi isti i nije mi bitno koji ću koristiti, Yves Rocher je jedini koji bih izdvojila iz gomile. Nakon njega mogu da raščešljam kosu, što se ne dešava ni sa jednim drugim. Balzam sam kupila jer sam mislila da ću biti isto tako oduševljena, ali nisam. Dobar je, ali ne kao šampon.


  • Gliss ulje za kosu - odlična stvar koju ću sigurno ponovo kupiti. Može se koristiti i pre pranja, ali sam ja uvek koristila posle, na suvu ili vlažnu kosu.
  • Selective botoks za kosu - još jedna odlična stvar, kosa bude u mnogo boljem stanju nego što je bila pre njih. Ovo je jedan od mojih favorita kada je nega kose u pitanju.
  • Gliss instant therapy - nisam sigurna kako da nazovem ovo, liči na klasičnu masku za kosu, ali je efekat mnogo bolji. Kosa je mekanija, glatka i lako se češlja. Preporučujem ga svima koji imaju oštećenu kosu.


  • Neutrogena piling - i dalje mislim da je ovo najbolji piling koji se može naći u našim drogerijama. Jedino što mi se ne sviđa je to što je dosta agresivan i isušuje. Piše da se koristi svakog dana, što ja nikako ne bih preporučila. Ako imate problema sa mitiserima, ovo je prava stvar.
  • Sephora skidač vodootporne šminke - jako ga volim i pored Nivea skidača on mi je omiljeni. Nije baš isplativ, pakovanje od 50 ml košta oko 400 din, ali ako vam je potrebno neko manje pakovanje za put, evo rešenja.
  • Dahlia krema za područje oko očiju - do sada najbolja krema koju sam probala. Ujedno i jedina koja ne obećava nestanak bora i slično. Hidrira taj predeo i oči izgledaju odmornije.
  • Marigold hidratantna krema - nije potrošena do kraja, ali ima jako kratak rok trajanja, tako da je završila u kanti. Super stvar, ali za zimski period. Pošto imam normalnu ka kombinovanoj koži, sada mi je previše jaka.


  • Max Factor sjaj za usne - imam ga ko zna od kad i nikad ga nisam stavila, tako da je vreme da završi u kanti. Nemam nikakve utiske o njemu, osim da je boja užas, pa ga nisam ni koristila.
  • Sephora pojedinačne veštačke trepavice - meni su super, ali ja sam samo njih koristila, tako da ne mogu da ih uporedim sa nekim drugim. Stoje dugo, jedino što nije baš najbolje je lepak koji se dobije uz njih.
  • Artdeco baza za senku - moj HG proizvod. Koristim ga stalno, kupujem ga ko zna koji put i do sada nisam pronašla bolju u tom cenovnom rangu. Jedino što mi se ne sviđa je količina šljokica koje se u njoj nalaze. Ranije ih nije bilo toliko i kada se nanese na kapak one su neprimetne, ali sada su ih mnogo povećali, tako da su i te kako primetne.
  • Rimel korektor - sasvim solidna stvar, ali ne tako dobra kao Fit Me ili Flormar. Neću ga ponovo kupovati jer ima i boljih.


  • Dahlia skidač laka - kupujem ga stalno, tako da sam skroz zadovoljna. Ne isušuje nokte, a u njemu se dobije i kremica koja lepo neguje zanoktice.
  • Aura She Bunny - jedini lak u boji koji sam ja stvarno potrošila. Nijansa mi je super, jedno vreme ga nisam skidala sa noktiju i još uvek mi nije dosadio.
  • Eveline lak za jačanje noktiju - bio mi je super, ali me sada od Eveline lakova jako peku nokti, tako da im tražim adekvatnu zamenu.


  • Vazelin - koristim ga za sve i svašta, ali najviše u zimskom periodu. Odličan je za pete, kada se koža peruta i mnoge druge stvari.
  • Planet spa krema za stopala - super stvar, ali mi je Hemel neuporedivo bolja. Ovu više neću kupovati jer te kremice ne mažem skoro uopšte, tako da kada neku potorošim uvek kupim neku drugu. Do sada mi se nije desilo da me neka toliko oduševi da ponovim kupovinu.
  • Garnier stik - uglavnom koristim njih, bez nekog posebnog razloga. Lepo mirišu i dobro neguju, što mi je sasvim dovoljno.
  • Bioten maramice za skidanje šminke - moj favorit! Kupila sam ih jer su bile na akciji i nisam očekivala ništa, pošto mi se njihov skidač nije dopao. Ali maramice su me oduševile, skinu šminku u jednom potezu, ne isušuju i lepo neguju. Jedino što su malo gorke, ali šta da se radi. :) Preporučujem svima da ih probaju.


  • Avon Violet kupka - pošto nemam suvu ni osetljivu kožu nije mi bitno koju ću kupku koristiti, važno mi je da lepo miriše. Ova miriše prelepo, ali se miris ne zadržava na telu. Neću je sigurno kupiti ponovo jer se neverovatno brzo troši. Slabo peni pa je potrebno dosta proizvoda. Ja sam je potrošila za nedelju dana, a pakovanje je od 500 ml.
  • Dove kupka - sasvim solidna nega, nemam nikakvih zamerki i sigurno ću je kupiti nekada ponovo, kad malo izmenjam mirise.
  • Nivea creme soft - standardni Nivea miris, odlična nega, tako da će se i ona naći ponovo u mom kupatilu sigurno.


Za kraj sam otavila dve maske za lice. Potrošila sam ih mnogo više, ali nisam htela da slikam te kesice. Razlog zašto sam ove slikala je to što imaju istu funkciju. Kada se stave obe greju i tako otvaraju pore. Vandini je dosta hvaljena maska, i prilično skuplja u odnosu na Montagne Jeunesse, koja košta svega 50 dinara. Prva koju sam ja probala je Vandini i moram da kažem da mi je katastrofa. Lice mi je nakon nje dugo crveno i jako peče, nije mi pomogla ni kod mitisera, samo mi je iritirala lice. Iskoristila sam obe kesice, čisto da vidim da li je sigurno do nje i oba puta se isto desilo. Od mene ima jedno veliko ne. Ovu drugu sam dugo izbegavala zbog prethodnog iskustva, ali sam ipak rešila da probam. Reakcija je skroz drugačija, nije mi iritirala lice niti bilo šta slično. Imate blagi osećaj zagrevanja na licu, ali je sasvim prijatan. Tako da ovu masku preporučujem!

To bi bilo to što se tiče mojih potrošenih proizvoda. Jeste li koristile neke od njih?

You Might Also Like

26 коментара

  1. Dosta potrošenih proizvoda, većinu sam probala, i dosta ih je medju mojim favoritima. :) Meni je Artdeco baza savršena, ali sam je kupila pre godinu dana, i još je sigurno pola imam. Čitala sam baš u poslednje vreme da se devojke žale na šljokice, koje u ovoj mojoj nisu tako primetne. Verovatno jer su ih povećali, šteta. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Povećali su i to mnogo, kad uporedim sa onom koju sam imala pre nje, a koju sam kupila prosle godine, bas je velika razlika. Ja volim šljokice, pa mi to ne smeta, ali mi je bila draža dok ih nije bilo u tolikoj meri.

      Delete
  2. Nisam koristila ama baš nijedan proizvod, sramota. Želela bih da probam botoks za kosu, da li se možda sećaš cene? I sauna masku ću isto kupiti :D Slike su ti fantastične :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je cena 350 dinara, za obe bočice. Onda ih pomešaš i staviš na kosu.Vidi se razlika i nakon prvog korišćenja, ali su mi rekli da je mnogo više primetna ako se neko vreme redovno koristi jednom, do dva puta mesečno. Hvala za slike, lignt box je zadužen da budu takve. :)

      Delete
  3. Zadnjih par dana su blogerice baš zaredale sa empties postovima, baš smo vrijedne :D Imam isto Max Factor sjajilo i moram i ja svoje da bacim, boja je stvarno jako ružna xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah.. Pa dosta smo gomilale, red je malo i da trošimo. :D Ne mogu čak ni da odredim boju, neka potpuno čudna nijansa. :)

      Delete
  4. Meni je Curly Young kolekcija za nijansu bolja, dosta si proizvoda potorsila i dopada mi se ova raznolikost. Schauma sampon sam videla i bas me je zanimao kakav je posto mi je prva asocijacija bila gle "desodorans", slicnost u pakovanju, a nisam do sada citala o njemu.
    Gde ima da se nadju Selective botoks bocice? Zvuce sjajno, placam za njihovu info. ;) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E Curly Young imam masku, i ona mi je bolja. Slobodno uzmi Schaumu, često je i na sniženu za oko 200 dinara. Mada se jako brzo troši. Ja kupujem u Bulevaru Kralja Aleksandra, kada ideš iz grada, malo pre pravnog. Tu kod Meka, ne možeš da promašiš, imaju natrpan izlog proizvodima za kosu. :) Tačan broj je B . Kralja Aleksandra 56. :)

      Delete
    2. Nemački ne znam, tako da ću ja na češkom onda - není zač. :))

      Delete
  5. dosta si ti toga potrošila :D
    od navedenog sam koristila samo Dove i Nivea gelove za tuširanje ..
    a voljela bih isprobati Bioten maramice za skidanje šminke i Rimmel korektor :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj Bioten obavezno ako ih nađeš. Skidaju šminku fantastično. :)

      Delete
  6. Sviđa mi se kako si nam predstavila tj. opisala proizvode, kratko i jasno.
    Ali ne mogu da verujem da si ovu Avon kupku potrošila za nedelju dana, jesi li je pila usput :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah... Malo se tuširam, malo pijem. :D Neverovatno koliko se brzo troši, to mi je definitivno rekord u trošenju. :D

      Delete
  7. Uuuu sto ja volim ovakve postove. Svaka cast sta si sve potrosila :)

    ReplyDelete
  8. Avon kupke i meni nestaju brzinom svetlosti, čudno je to sa njima. :D
    Ja koristim Dahlia dnevnu kremu i baš prija mojoj čudnoj koži, tako da ću sasvim sigurno isprobati i ovu za predeo oko očiju. Takođe volim i njihov skidač laka, cena je sasvim prihvatljiva, dobro skida, ali je kremica ipak moj omiljeni deo. :)
    Essence ima finu liniju za jačanje noktiju, ja sam jako zadovoljna, tako da znaš, pa možda i tebi pomognu.
    Super post, kao i uvek. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kažem ja, duže čekaš da stignu nego što ih potrošiš. :D
      Probaću, moram da pronađem nešto što pre.
      Hvala, hvala. :)

      Delete
  9. Za sephorin skidac sminke sam cula toliko hvale da ono.. MORAM DA GA KUPIM! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moraš! Od pre par meseci imaju i neki gel za skidanje šminke oko očiju, njega još nisam isprobala, ali mora se i to. :)

      Delete
  10. Koristim ovaj vazelin, skroz je multifunkcionalan. Koristila sam i Garnier stik, sada malo menjam zbog mirisa, ali mi je bio odličan. Nivea gel za tuširanje sam imala davno, generalno volim njihove tuširalice, kvalitetne su sve do jedne. I Dove sa bademom imam trenutno, divan miris, kao i tekstura :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam malo premonila i uzela onu Dove i onu njihovu Deo kremu. Dove mi je odličan, ali ona krema mi se uopšte ne dopada. Ne znam što su svi poludeli za njom. :)

      Delete
  11. Koristila sam sve što sam našla na tvojoj polici, nešto nisam znala kako, ali nema veze. Maramice su mi favorit, kupi ih opet, molim te. Baza za senku isto favorit, kad me našminkaš - traje cele večeri, dođem kući ista kao kad sam krenula.
    Volim što imam sestru blogerku pa ne moram ništa da se smaram da kupujem od kozmetike :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga moja sestro, hvala ti što si mi dala pare za bazu, ali sledeći put možeš da izdvojiš malo više, pa da probamo i Primer Potion ili Too Faced, čisto da mogu da uporedim.

      Srdačno, tvoja sekica koju najviše voliš.

      Delete
  12. Gde ima da se kupe Montagne Jeunesse maskice? :) Divni postovi obozavam da ih citam

    ReplyDelete
    Replies
    1. U prodavnicama Višnjica, ja sam ih kupila u Cara Dušana, ali verujem da ima i u njihovim ostalim objektima. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)