Essence - Bloom me up

12:49

Posle mnooogo vremena čekanja konačno je i kod nas stigla Essence Bloom me up kolekcija. Razlog zbog kog sam je iščekivala su četkice. Pored četkica, koje se mogu pronaći u Liliju, tu je i šminka, koje ima u Dm-u. Danas ću vam pokazati koje sam proizvode ja odabrala i koji mi se među njima dopadaju.


U ponudi postoji šest četkica i aplikatori. Nama nisu uvezli kabuki, iz nekog razloga, ali se u drugim zemljama mogao naći i on. Pored toga tu je i ljubičasta futrola u koju možete smestiti sve četkice.


Prva od četkica je lila boje i namenjena je za puder u kamenu/prahu. Ovo je u principu jedina četkica koju koristim u svrhu koju su namenili. Jako je mekana tako da se puder odlično nanosi njom. Preporučujem je svima koji su u potrazi za dobrom četkom za puder.


Sledeća je ujedno moja omiljena. Essence kaže da je ona za rumenilo, ali ja ne bih baš tako rekla. Koristim je za tečni puder i mogu da kažem da do sada nisam imala bolju četku za to. Koliko mi se svidela govori i činjenica da planiram da kupim još jednu istu. :) Verujem da bi bila dobra i za nanošenje bronzera ili hajlajtera, ali nisam je probala. Zato želim da kupim još jednu, koju ću koristiti za to. Nju bih izdvojila kao favorita ove kolekcije.


Jedna malo neobična stvar je ovaj blender koji ima dršku. Inače koristim blender za puder i jako ga volim, ali ovaj je namenjen za korektor i u tu svrhu sam ga i koristila. Odlično je to što je koso sečen, pošto sam ja imala problema da vrhom klasčnog blendera zakačim oko, pa ono krene da suzi. Sa ovim mi se to nije desilo, tako da me je prijatno iznenadio. Ali postoji jedan problem, a to je da sumnjam da će on izdržati još dugo. Oprala sam ga samo jednom, kada sam ga kupila, i već je krenuo da se pomera sa drške, još par pranja i ispašće skroz, što je velika mana.


Druge dve četkice su za senku. Zelena je deblja i ima kraću dlaku, a narandžasta je duža i tanja. Što se zelene tiče, kupila sam je samo da bih imala sve. Kad ide june, nek ide i uže. Ne koristim je i još uvek ne mogu da joj pronađem funkciju. Za senke nikako nije, sa njom ne mogu da se blendaju, tako da sada samo stoji i skuplja prašinu. Narandžastu isto ne koristim za senke, ali mi je odlična za korektor, tako da ipak ne skuplja prašinu. Nju preporučujem za sve koji traže dobru četku kojom mogu da nanose korektor.


Poslednja iz te serije je četkica za obrve. Dvostrana je, tako da je jako praktična. Jedan deo je četkica za češljanje obrva, koju ja često koristim tako da mi se baš dopada, a drugi je kosa četka za senku. Taj deo nisam koristila za to, jer je malo deblja za moj ukus, ali kose četkice inače koristim za senke na očima, tako da je odlično poslužila za to.


Što se kvaliteta tiče, prijatno su me iznenadile, tako da ih preporučujem svima. Nakon pranja sa svake četkice je opala po jedna dlaka možda, a na nekima ni to. Tako da kada se uzme u obzir cena, dobija se i više nego dobar proizvod.

Tačne cene za njih ne znam, znam da je najjeftinija oko 180, a najskuplja 419.

Pored toga, u ponudi se može pronaći i par dekorativnih stvari kao što su dve nijanse karmina, dve nijanse rumenila u stiku, hajlajter, olovka za oči i lakovi za nokte. Ono što ja imam jeste jedan lak za nokte u mint nijansi i dvostrana olovka za oči.


Lak sam kupila jer sam u potrazi za mint nijansom. Ova malo više vuče na plavu, ali je svakako lepa. Lepo se razmazuje, gust je, tako da se sa dva sloja dobije potpuna pokrivenost. Što se postojanosti tiče, tu je kao i svi Essence lakovi, traje po dva, tri dana, a onda kreće polako da se skida. Nijansa ovog laka je Blow my mint.
 
Evo kako izgleda na noktima:


Izvinjavam se na lošijem kvalitetu fotografije, slikano je telefonom jer nije bila namenjena za blog. Moji nokti su trenutno u fazi oporavka, tako da nisu reprezentativni za ovakve stvari. :)

I poslednji proizvod je dvostrana olovka. Jedan deo služi za unutrašnji deo oka, a drugi za hajlajt ispod obrva. 


Slična je NYX olovci ''Push up bra for your brows'' koja ima taj deo za hajlajt, ali je dosta svetlija, kao što možete videti na slici. Meni se Essence više dopada, baš zbog toga što je svetlija. Definitivno stvar koju preporučujem svima, posebno onima koji preferiraju blagu varijantu šminkanja.

1. NYX 2. Essence
Cena olovke i laka je oko 240 dinara u Dm-u.

Jeste li koristile neke od ovih proizvoda? Kako vam se čine

You Might Also Like

34 коментара

  1. Uzela sam samo ovu ravnu, htela sam i ljubičastu i zelenu ali sam ih vratila. Sad mi je krivo. :D Mada bih pored njih uzela još jednu crvenu, ovu što imam koristim za kremasto rumenilo i odlična je, a tu drugu bi namenila BB kremi ili puderu. Olovka mi se baš sviđa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja planiram još jednu crvenu, pošto sam ovu već koristila za tečni puder. :)

      Delete
  2. Kako je samo slatka kolekcija :)

    ReplyDelete
  3. Uzela sam cetku za puder,rumenilo i malu za senke koju takodje koristim za korektor.Zatim dvostranu olovku i highlighter u kamenu koji je bozanstven!Kosa cetka za obrve mi se pokazala dobrom,bas sam zadovoljna!Radujem se mojim novitetima kao malo dete :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumemo se, i ja sam srećna kad sam ih kupila sve na kraju, kao da sam kupila ko zna šta. :)

      Delete
  4. Četkicu za obrve i ove dve za puder kupujem čim nađem :D olovka mi se dopada i mene je podsetila na NYX push up bra, mislim da ću i njih uzeti :) hvala na divnom izveštaju o novitetima :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se nadam da se nisu svuda rasprodale četkice, pošto u nekim Lilijima još nisu ni postavili novitete. :)

      Delete
    2. Jo,ja sam tu za tebe!! :) ;)

      Delete
  5. Nisam uzela samo zelenu,jer mi je bilo ocigledno da nece nicemu sluziti,ali sam zato uzela 2 crvene :D Slazem se da bolju cetkicu nisam imala. Takodje kupila sam i jedan ruz (roze nijansa) ali je bas,bas bled...kremast je i samo daje sjaj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi su oduševljeni crvenom izgleda. :) Taj sam i ja htela, ali sam ostavila nešto i za sl nedelju, da ne bude sve odmah. :D

      Delete
  6. Cetkice su divne! :D I boja laka mi je super, ali sad si me navela da pogledam dvostranu olovku koja mi izgleda fantasticno :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlična je, posebno deo za obrve, baš ih 'podigne' :)

      Delete
  7. Uzela sam četku za puder i bockalicu, jer su mi se samo te dvije uvijek potrebne, i izgleda da sam napravila dobar izbor. :) nisam vidjela da je šminka došla u moj dm, ali moram pogledati, olovka mi se čini baš da je baš fina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šminka im ne stoji na Essence štandu, gde bi trebalo. Tu je još uvek Love L. kolekcija. Pogledaj na onom delu gde postave sve što je sniženo, iz nekog razloga cela ova kolekcija je snižena. :)

      Delete
  8. super recenzija, tj. pregled ovih četkica :D
    nisam imala tu sreću da ih nabavim, ali nešto se šuška da će ponovo biti u nekim trgovinama pa možda ugrabim koju
    bila bih sretna kad bi to bile prve dvije koje si navela, jer mi djeluju jako kvalitetno i mislim da bi ih dugo koristila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrlo je moguće da će ih biti ponovo, koliko sam skapirala, ovo im je najprodavanija kolekcija, već drugog dana u mnogim prodavnicama nisam mogla da ih nađem. :) Jesu kvalitetne, nisam mislila da će biti s obzirom na cenu. :)

      Delete
  9. Juce sam citala ovaj post,i danas vec kupila prve dve!! :) Ova lila mi je bas trebala,a ovu drugu ,pa koristice za nesto!! :) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja samo obilazim sve Lili radnje u potrazi za još jednom crvenom četkicom, a nigde neeema. Rasprodali su brzinom svetlosti. :)

      Delete
    2. Cini mi se da kod mene u gradu jako slabo devojke koriste cetkice,pa ih ima bas dosta!! ako ne nadjes javi se radocu ti kupiti!! :)

      Delete
    3. Još nisam pronašla, polažem nade u Lili u kraju koji još uvek nije postavio tu kolekciju. Obilazim ga svakog dana, izbaciće me jednom. :D

      Delete
  10. Juce u Liliju uzeh zadnju crvenu:),preslatka je i mekana,medjutim bas je malena,imala sam u glavi drugaciju sliku,manja je od one Aurine ravno secene cetke,pa sam sa te strane malo razocarana,ali dobro,koristicu je u svakom slucaju. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam mislila da su drugačije, sad sam se nekako navikla pa mi je isto sve. :)

      Delete
  11. Moram priznati da mi ovi kistovi baš i nisu nešto napeti pa sam preskočila kupnju iako mi baš slatko izgledaju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ih kupila samo zato što slatko izgledaju, inače nisam baš ljubitelj Essence šminke. :)

      Delete
  12. U ZR-u su ih tek juce postavili :D Uzela sam crvenu i jako sam odusevljena, koristim je za nanosenje bronzera :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod mene u Liliju nisu još uvek, zato se i nadam da ću tu ugrabiti još jednu crvenu, u ostalim su se rasprodale. :)

      Delete
  13. Što je lepo, čini mi se da bih uzela samo zbog ovih divnih pastelnih boja. Kod ovih blender četkica mi gotovo odmah otpadne taj deo, izdrži 2-3 pranja i ćao :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam sada prvi put kupila blender sa četkicom i dajem mu još par pranja. Onda se vraćam onom klasičnom, taj traje mesecima.

      Delete
  14. Replies
    1. Na Voždovcu, ali ima ih svuda, samo se ne nalaze tamo gde stoje Essence proizvodi već na onim policama sa sniženjima. Pošto su sniženi svi. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)