Šminkanje - Pre i posle

11:58

Evo mene sa još jednim postom ovakvog tipa. Iskrena da budem, meni se baš i ne dopada kako sam to ovaj put odradila, tako da sam se dugo dvoumila da li da post objavim, ali eto, na kraju resih da to ipak uradim. Ne znam, možda se nekome dopadne.


Ovog puta, žrtva je bila Marija. Sada nisam radila konturiranje, jer je ona svetle puti, tako da sa puderima koje ja imam na kraju to ispadne tamno. Pokušala sam, nije da nisam, a rezultat nije bio baš zadovoljavajući. Što se tiče posta o konturiranju, koji sam obećala, moraće malo da pričeka dok ne budem zadovoljna fotografijama. :)




Ovog puta šminkanje sam počela od očiju, a ne od pudera, da bih izbegla umazani puder ispod oka. Prva stvar koju sam uradila je stavljanje baze. Pošto je u pitanju samo isprobavanje, stavila sam Essence bazu koja malo pojača pigment senke. Nakon toga sam zlatnom olovkom napravila liniju. Ona ne mora biti precizna, jer ćete je kasnije svakako izblendati da se stopi sa ostatkom senke. Naravno, tu je i selotejp. Bez njega ništa.


Nakon toga, stavila sam tirkiznu senku na početak kapka. Nanosila sam je prstima, jer mi je tako najlakše i kao što vidite ni ona ne mora da bude precizna kada se stavlja. Na kraj oka sam kosom četkicom stavila crnu senku, kojom sam kasnije sve boje blendala. Kada stavite sve tri senke, najbitnije je da ih četkicom lepo stopite. To je u principu sav posao kod ovog šminkanja. Umesto lajnera ovog puta sam koristila ljubičastu olovku, ali se ona uopšte i ne vidi.


Crnu senku sam stavila i ispod oka, a na unutrašnji deo kapka olovku boje kože. Nakon toga idu veštačke trepavice, malo popunjavanja obrva, puder i rumenilo.


Evo i svih proizvoda koje sam koristila, kao i jedna slika sa mnogo Marija:



Nadam se da će se naći neko kome će se ovakvo šminkanje dopasti, kad već meni nije. :)

Kako vam se čini ovaj makeup?

You Might Also Like

9 коментара

Hvala što komentarišete :)