Noreva Exfoliac: Maska za lice

12:32

Posle fijaska sa Himalaya maskom za lice, odlučila sam se da nakon niza pročitanih recenzija kupim Noreva Exfoliac. Pošto nisam pronašla nijednu recenziju kod nas, čitala sam razne bugarske blogove, a sa mojim znanjem tog jezika sam shvatila samo da je maska hvaljena, a šta konkretno radi nisam ukapirala. Bilo mi je dovoljno da razumem da čisti kožu i znala sam da ću je kad tad kupiti. 


Maska dolazi u plastičnoj tubici od 50 ml. Ima uzan otvor, tako da nema šanse da istisnete više proizvoda nego što je potrebno. Mene to malo i nervira, jer moram dosta puta da pritiskam, s obzirom da izlazi jako malo kreme.


Bele je boje i ima teksturu kao i neka gušća krema. Ne suši se na licu, kakva je kad je stavite, takva bude i kada dođe vreme za skidanje. Na licu bi trebalo da se drži jedno 5 minuta, ali ja je uvek ostavim duže. Nikada nisam imala problema, niti mi se lice crvenelo nakon skidanja.


Šta zapravo radi ova maska? Bukvalno izvlači sve nečistoće (mitisere) na površinu. Kada krenete da je skidate, više nije bela nego sivkasta. To su zapravo mitiseri koje je izvukla i koji ostaju na tuferu kojim skidate. Naravno, ne izvuče sve, ali one površinske da. Pošto je ja korisrim više puta u toku nedelje (samo na nosu), nije mi potrebno da nakon nje bilo čime uklanjam mitisere. Na celom licu je koristim samo jednom nedeljno, a nekad ni toliko.

Ne znam kako bi se pokazala na suvoj koži, ne isušuje dodatno, ali ako uzmem u obzir to kako čisti lice, rekla bih da je malo agresivnija od ostalih koje sam isprobala u te svrhe.


Što se cene tiče, ja sam je kupila u Metropolitenu i čini mi se da je bila oko 1000 dinara. Trenutno ne mogu da je pronađem na njihovom sajtu, ali svi koji su iz Beograda, tu je Srbotrade apoteka, koja ima trajno sniženje od 17% na ceo asortiman, tako da je tamo sigurno ispod hiljadu dinara.

Jeste li probali ovu masku? Kako vam se čini? Pošto sam bila kraća nego inače, ako postoji nešto što nisam rekla, a zanima vas, odgovoriću rado u komentarima.

You Might Also Like

4 коментара

  1. Slaba sam na maske za lice a ova zvuči odlično! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, probaj, fali ti još jedna maska u kolekciji. :D

      Delete
  2. Uh, ovo zvuči kao nešto što meni treba! Nemam inače probleme sa bubuljicama, ali imam proširene pore na obrazima i onda tu nekako uvek imam mitesere i sitne nepravilnosti. Onako kada se pogledam u ogledalo na dnevnom svetlu koža na obrazima mi nije skroz ravna nego se vidi da su neke pore zapušene.
    A kakav fijasko si imala sa Himalaya maskom? To je ona Neem maska pretpostavljam? Meni se baš sviđa, smiri mi kožu i lepo čisti, usput odradi i blagi fizički piling.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda samo ciljano nanosi, kao što ja radim. :) Baš ta, svaki put kad sam je stavljala sutra dan mi izađu bubuljice, ali one potkožne što samo stoje tako i bole. I to na mestima na kojima nikad nisu, prvo sam mislila da tako treba, a onda sam shvatila da nije baš normalno da mi uvek iskoče po dve, tri i tako stoje sto godina.

      Delete

Hvala što komentarišete :)