Orzene: šampon, balzam, maska

12:27

Nedavno sam od uvoznika Orzene proizvoda, Sarantisa, dobila ovu liniju za sjaj suve kose i oduševila se kada sam videla u kesi. Jednom prilikom, dok sam bila u Nišu, kupila sam ovaj balzam jer sam svoj zaboravila. Sećam se da mi se tada jako dopao, ali nekako do sada nije došao na red za ponovnu kupovinu od silnih stvari koje sam isprobavala. Testiram ga dovoljno dugo da budem sigurna da mi se mišljenje poklapa sa onim koje sam imala još kad sam prvi put probala.


Pošto koristim šampon, balzam i masku, pričaću o sva tri proizvoda. Bez obzira što mi nakon ovog balzama maska nije ni potrebna, koristim je. To sam ja – znači, trpaj sve što možeš, makar se kosa umastila sutra dan.

Pre nego što kažem nešto o šamponu, moram da vas uputim u to da meni uglavnom svi odgovaraju. Nemam osetljivo teme, tako da šta god da koristim lepo mi očisti i to je to. E sada, ja šampone delim u dve kategorije:

1. Šampon, ko šampon – svi su u principu isti, operem kosu, ona bude standardno umršena, a onda ide balzam da bih mogla da prođem prstima kroz kosu + maska i to je to.

2. Wooow, kako je dooobar – e, u ovu kategoriju retko koji šampon uđe. Do sada su samo dva (Yves Rocher i Alfaparf), a sada je tu i Orzene. To znači da nakon šampona mogu da prođem prstima kroz kosu, mogu da je očešljam, a da češalj ne ostane u kosi. Dakle, wooow šampon je za mene onaj koji mi odmrsi kosu i od kog ona bude mekana.

Znači, šampon jako lepo očisti kosu, dovoljna je mala količina jer jako lepo peni, nakon njega mnogima neće biti ni potreban balzam ali, kao što rekoh, ja trpam sve, pa ovim putem apelujem na Orzene da naprave i neki serum, jer bih ga vrlo rado koristila. Kosa bude mekanija nego sa drugim šamponima, pa ako imate loknastu, ili kosu koja se lako mrsi, ovo je odlilčan izbor.


Nakon šampona, na red dolazi i balzam. Znam da ne bi trebalo, ali ja ga stavljam na celu kosu, pa i na teme. To mi je navika oduvek, pa je ni ne menjam. Pošto je ovo šampon namenjen suvoj kosi, ne bih preporučila da stavljate na teme ukoliko imate normalan tip kose. Primetila sam da mi se malo brže masti kosa nego inače, kada ga stavim tako. Mada, to malo brže kod mene znači umasti se nakon 4 do 5 dana, a ne nakon nedelju. Ovaj balzam sam i ranije koristila, kao što rekoh na početku, i tada me je oduševio. Sada sam samo potvrdila to. Kada sam ga koristila bila sam plava i kosa mi je bila uništena od blanša. To vreme dok nisam bila kod kuće nisam koristila masku i on mi je bio odličan 2 u 1 proizvod. Stvarno nije potrebna maska nakon njega, jer lepo omekša kosu. Vrlo lako se raščešlja nakon njega i lepo se oblikuje.


Treći po redu proizvod je maska. Nju ne stavljam na celu kosu, mada nije da to nisam ranije radila. Nakon balzama vežem kosu u rep i na rep stavim masku. Ostavim jedno 15 minuta, jer za više nemam živaca, pa isperem. Nakon maske kosa je neverovatno mekana i glatka. Moji krajevi nisu oštećeni, ali su jako suvi zbog pegle, tako da ih je ova maska znatno oporavila. Mislim da neko sa normalnom kosom nema potrebu i za maskom, dovoljan je ovaj balzam, ali ako je peglate, fenirate i jednom rečju mučite, onda je i te kako potrebna.


Ova linija je prvenstveno za sjaj kose, ali iskreno ne mogu da tvrdim da na to utiče. Ne kažem ni da mi se sija od nje, ni da se ne sija. Ima normalan sjaj, kao i do sada. Ako ima nekoga ko je koristio pa zna koliko na to utiče, neka javi. :)

Evo i jedne moje slike, čisto da vidite sjaj kose odmah nakon pranja. Ispravila sam je peglom, ali nisam stavljala nikakva ulja ili kremu. Koristim samo ove tri stvari već neko vreme i to mi je super.


Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovim proizvodima i ne planiram da ih menjam u skorije vreme. Ako mi se kosa uskoro zasiti šampona, samo ću promeniti liniju pošto ih ima nekoliko i tako rotirati u krug.

Kao jedinu lošu stvar bih navela miris proizvoda. Meni se sviđa, ali specifičan je, pa je vrlo verovatno da se mnogima neće dopasti.

Što se cene tiče, jako je pristupačna. Čini mi se da je inače nešto malo više od 200 dinara, dok je trenutno na akciji u Dm-u i košta 165 dinara.

Jeste li koristili ove proizvode? Kako vam se čine?

You Might Also Like

15 коментара

  1. Uzela sam šampon iz linije za masnu kosu, pa ćemo videti :D Nisam viđala da neko piše o Orzene proizvodima, baš sam se prijatno iznenadila kad sam ugledala post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ni ja viđala, pa sam zato rešila da napišem malo o njima, vrede. :) Nadam se da će i tebi biti dobar kao meni. :)

      Delete
  2. Šampon i balzam kidaju. Masku nisam koristila još.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sledeći put ne preskači trećeg Ozrena, biće tužan.

      Delete
  3. Koristila sam Orzene, čini mi se za suvu i oštećenu kosu, bila sam prezadovoljna. A tvoja kosa je lepa i zdrava pa ne trebaš puno da joj ugađaš :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa koliko sam je mučila tokom godina red je da joj sad ugađam, trebalo bi da sam zahvalna što je imam ovoliko, neko bi ostao bez nje nakon svega. :)

      Delete
  4. Šampon je super. Sestra je uzela mami za suvu i oštećenu kosu, pa sam probala i ja i definitivno je bilo Wooow. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balzam je još bolji, tako da imaš preporuku moju da probaš i to. :)

      Delete
  5. Sampon nisam probala, balzam je odlican. :))
    Slavica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se i tebi dopada. Stvarno su super, posebno u odnosu na cenu. :)

      Delete
  6. Koristila sam vise od godinu dana orzen sampon za masnu kosu i bila odusevljena. Zamisli kad kozmeticki zavisnik koristi tako dugo jedan isti proizvod :) Masku i balzam nisam koristila, ni sama ne znam zasto. A sto se tice sampona, to mi je najbolji sampon koji sam koristila ikada. I bolji je od mnogo mnogo skupljih sampona.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ja sam uzela Biokap šampon koji košta 1700 dinara, a ima manje mililitra i katastrofa je. Ne uradi baš ništa kosi, a toliko košta. Zato sada ne menjam ovaj. :)

      Delete
  7. Samo sam šampon probala, bio mi je ok. Miris mi ne smeta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni meni ne smeta, ali je nekako čudan, sećam se kada sam kupila prvi put balzam, bila sam u fazonu šta su mi uvalili. :)

      Delete
  8. Supeeer je sampon, masku i balzam nisam probala. :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)