Šminkanje: Pre i posle

19:01

Kao što sam već rekla u nekom od prethodnih tekstova, potrudiću se da pre i posle postove objavljujem što češće. Za sada barem jednom nedeljno, ukoliko mi ne ponestane modela. :)


Danas je na redu bila Jela. Za razliku od mene, njeni kapci su dušu dali za šminkanje, pa nisam propustila priliku da joj izvučem deblju liniju lajnerom. Koristila sam L'oreal lajner u formi gela i Blush četkicu u broju 20. Ispod lajnera sam stavila senke iz Too Faced palete. Boja na slikama nije realna, izgleda previše belo, a zapravo sam koristila senku koja je nešto svetlija od boje kože.


Veštačke trepavice koje sam koristila su najobičnije kineske. Kupila sam ih u lokalnoj parfimeriji, za 80 dinara. Ovom prilikom apelujem na braću Kineze da naprave dve iste trepavice sledeći put, a ne da mi pokvare ceo look. :)

Što se usana tiče, za razliku od očiju, one su jako nezahvalne za šminkanje. Karmin se razliva, bez obzira što sam koristila olovku. Ovo je mešavina nekoliko karmina, jer sam jedino tako uspela da izvučem koliko toliko ravnu liniju oko usana.


Mislim da se na ovoj slici najbolje vidi linija koju sam izvukla lajnerom, a i jedina je na kojoj se ne vidi razlika u trepavicama. :) Ispod oka sam stavila najtamniju nijansu iz Too Faced palete, a za ten koristila Bourjois tečni puder, 1 2 3 Perfect.

I to bi bilo to, ovakvo šminkanje je vrlo jednostavno, ako imate zahvalne oči kao Jela. Kada sam nju šminkala shvatila sam kako lajner može lako i lepo da se nanese, kada nemate spuštene kapke.


Kako vam se dopada ovaj look? Kako se vi obično šminkate?

You Might Also Like

17 коментара

  1. Bas lepo izgleda :D

    Ej da ti dam sugestiju za ovakve clanke,mozes ponavljati modele ali sa tematskim lookovima,ono playboy zecica (ne ceo izgled samo sminka LoL),onda wamp i tako...
    Sta mislis o tome?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Pa da znaš da mi tako nešto nije ni palo na pamet. Mogla bih tako, pošto najbolje drugarice moraju sve da trpe. :D Hvala za ideju, realizovaću je uskoro. :)

      Delete
  2. Ha ha ha ha....trepavice su hit :)

    ReplyDelete
  3. Bas je lepo! :)
    Zelim kapke kao ona. :P Moji su mnogo nezahvalni za sminkanje. Ja volim boje pa je moj makeup obicno u zelenoj, plavoj ili ljubicastoj boji. Retko kad sam neutralno nasminkana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Želim ih i ja, ali neeema. više sreće u sledećem životu. :D I ja se uglavnom šminkam u boji, trenutno mi se najviše sviđaju crvene i zelene nijanse, tako da sad samo takve senke kupujem. :)

      Delete
  4. Wau, savrsen make up. Svaka cast :) Jesi li zavrsila neki kurs za sminkanje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Nisam, nažalost, ništa završila. Htela bih, naravno, ali će morati da sačeka da završim faks, a do tada šminkam drugarice za blog. :)

      Delete
  5. Odličan makeup i još bolja linija tušem <3 I cura je divna s odličnim crtama lica za šminkati ;)
    p.s. nadam se da će te braća kinezi poslušati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. :) I ja se nadam, upropastiše me ovako. :D

      Delete
  6. Wauuu odličan makeup na lijepoj curi! ;)

    ReplyDelete
  7. Oči su fenomenalneeeee :)
    Babylips giveaway kod mene danas http://kapege23.blogspot.com/2014/11/happy-birthday-to-my-blog-babylips-g-i.html <33

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)