Ulja za tuširanje: Uporedna recenzija

13:26

Devojke koje imaju suvu kožu su verovatno upoznate sa ovom vrstom proizvoda, ali verujem da ima onih koje ovako nešto do sada nisu koristile. Reč je o proizvodu koji je nešto ređe teksture od klasične kupke, ne peni, ali u dodiru sa vodom stvara mlečno belu kremu. Nakon korišćenja, koža bi trebalo da bude meka i hidrirana.



Pošto je moja koža normalna, retko kad i mleko za telo namažem, nisam se do sada susretala sa ovim uljima. Čitala sam s vremena na vreme po koju recenziju i sve su bile pozitivne. Zbog toga sam ja odlučila da probam i kada sam kupila prvo ulje – Niveino očekivala sam da će i moja reakcija biti ''aaa, više ne mogu da zamislim tuširanje bez ovoga''. E pa, daleko sam ja od ''aj ken li, tulibu dibu daucjuuu''.

  • Nivea natural oil

Jedno od najpoznatijih ulja za tuširanje, koje se na tom mestu našlo nezasluženo. Prva mana ovog proizvoda je njegov miris. To sam primetila još u prodavnici, ali sam bila sprema da pređem preko toga zarad dobre nege. Na moju veliku žalost, tu dobru negu nisam dobila. Nije mi isušilo kožu, ali nije uradilo ništa drugačije od obične Nivea kupke koja je upola jeftinija. Čak mogu da kažem da bih se radije opredelila za kupku, upravo zbog mirisa. Ne znam da li sam imala prevelika očekivanja ili ne, ali mislila sam da će mi nakon njega koža biti malo više hidrirana u odnosu na to kada koristim kupke.

  • Balea ulje za tuširanje

Miris ovog ulja je sličan prethodnom. Dakle, osećate mešavinu biljnih ulja, među kojima je ulje soje i ricinusa. Ne mogu da kažem da je lep i opuštajuć, ali nije ni odbojan. Ono što je najbitnije je nega koju pruža. Nakon tuširanja koža je nahranjena i meni sa normalnim tipom nije potrebno mleko za telo nakon njega. Iako piše da je za veoma suvu kožu, sumnjam da bi osobe koje imaju taj problem nesmetano mogle da prestanu da mažu mleka nakon tuširanja. Nega jeste dobra, ali ne baš toliko. Svakako bolje nego prethodno, jer pruža za nijansu bolju negu.

  • Afrodita uljani gel

U principu ovo nije čisto ulje za tuširanje. Više je gel, sa uljem jojobe. Ne znam da li sam ja luda ili šta (mada nije isključeno), ali ovaj gel se po meni ne može porediti sa prethodna dva ulja. Prvo, miris je sjajan, bilo bi još bolje da se malo više zadržava na telu, ali čini mi se da postoji i losion za telo sa tim mirisom, pa eto rešenja što se toga tiče. Drugo, nega je mnogo bolja nego kod prethodna dva. Koža je mekana i nemam potrebu za losionom nakon njega. Naravno, osobe sa suvom kožom ne mogu da preskoče losion, jer nega jeste dobra, ali ne toliko.

Sve u svemu, od ova tri ulja koja sam probala moj glas ide za Afroditu i njega ću sigurno nastaviti da kupujem.

Jeste li koristili neka od ovih ulja? Koje je vaše omiljeno?

You Might Also Like

20 коментара

  1. Nikad nisam probala ulje za tuširanje,nisam znala ni da postoji,o gde ja živim :). Moram probati baš me zanima,super post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ni ja znala do skoro. Zapravo, viđala sam ono Eucerin, ali nisam znala da postoje i druga. Sad kad sam saznala, hoću da ih probam sve. :)

      Delete
  2. Nisam probala, ali želim, posebno Afroditu, miris je divan, podseća me na Balea Zuckerschnute... Uzeću i ovo i losion čim potrošim Eveline :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne sumnjam da ćeš ga uzeti i pre nego što potrošiš Eveline. (Znaš da ti predviđam sve) :)

      Delete
  3. Afrodita mi je pri kraju i oduševljena sam :) Imam suvu kožu, dobro ne preterano ali posle ove kupke ne moram da se dodatno mackam što je super jer nema puno takvih proizvoda. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja u principu ne moram nikad da se mackam, ali volim s vremena na vreme, najviše zbog mirisa. Tako da ću verovatno i Afroditino mleko za telo da uzmem, divno miriše. :)

      Delete
  4. Ne svidja mi se Niveino ulje, ali zato je Afrodita objasnila! Odusevljena! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da nisam jedina kojoj se Nivea ne sviđa, pošto samo neke pozitivne recenzije čitam o tome. :)

      Delete
  5. Samo jojobu, i divan je. Nadam se da će ostati u stalnoj Afroditinoj postavi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da hoće. Koliko vidim, nema kome se ne sviđa. :)

      Delete
  6. Ja sam niveino koristila jos jako davno,na trzistu je vise od 10 godin,ali utisak mi je isti kao tvoj. Definitivno cu uzeti afroditu da probam,imam inace usvu kozu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj Afroditu, mislim da se nećeš pokajati. Mada to nije čisto ulje, ali meni je bolje od ovih drugih.

      Delete
  7. Ne čudi me da ti se Afroditina tuširalica najviše svidjela :D meni je ona sjajna i često ju kupujem <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupiću ja i losion kad, tad. Ali pre toga da isprobam sve mirise iz ove kolekcije koju imaju. :)

      Delete
  8. Moje omiljeno je Eucerin, ova ostala nisam ni probala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaću ja Eucerin kad tad, samo dok potrošim ovih 10 litara kupke što imam po policama.

      Delete
  9. prodala si mi afroditin,, :D ionako ga neko vrijeme planiram :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupi, kupi, čekaj samo dok isprobam i ostale iz kolekcije, pa i njih da ti prodam. :D

      Delete
  10. Moracu da isprobam afroditin uljeni gel.Moja koza je suva,tako da nadam se da ce mi nesto pomoci :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)