Prazna čaša na mom stolu (iliti Empties)

13:31

Današnji post posvećen je ženi, majci, tviterašici, narodu poznatijoj kao Šmizletina. Da nije nje i njenog čuvenog ''ne treba ti'' ne bih ja ni ovoliko potrošila. Moram odmah da napomenem da ništa nije organizovano po logičnim kategorijama, jer sam sve proizvode slikala odmah, da se smeće ne bi gomilalo po sobi. Ovo je nešto što sam potrošila u protekla dva meseca i nadam se da će ovakvi postovi biti česti koliko i noviteti u narednoj godini.


Krećem sa puderima kojih ima tri. Pomno pratim sve savete blogerki, pa i one iz ''Look your worst'' taga gde su sve složno rekle što više pudera, to bolje. Jedino nisam poslušala ono da nijansa bude tamnija, ali ispravićemo i tu grešku.
  • L'oreal True Match tečni puder - jedan od mojih favorita za mešovitu kožu, kupovaću ga i dalje sigurno. Jedina mana je ta što ne znate koliko je ostalo, tako da će uvek nestati onda kada vam je najviše potreban.
  • Bourjois Healthy Mix - favorit kada je suvlja koža u pitanju. Koristim ga svake zime, ali moram da kažem da mi je ovaj u starom pakovanju bio mnogo bolji. Ne znam da li su menjali i sastav zajedno sa pakovanjem, ali ovaj stari je na licu trajao dosta duže od onog koji sam sada kupila.
  • Revlon Custom Creations - on se provlačio po polici jedno godinu dana, uvek sam mislila ima ga još i tek sada sam shvatila da je bilo za još dva korišćenja. Nije mi se dopao, više izgleda lepo zbog ovih 5 nijansi koje ima, ali sam puder mi nije ništa posebno, tako da ga neću ponovo kupiti.
  • Flormar korektor - njemu sam dušu izvadila. Ne može ni da se zatvori više, jer ja ili ništa ne trošim ili trošim do poslednje kapi. Jedan od mojih omiljenih korektora, odlično prekriva sve nepravilnosti, a uz to je i cena pristupačna. Kupiću ga ponovo sigurno.

Lajnere trošim ubedljivo najviše i isprobala sam skoro sve kod nas.
  • Golden Rose - neću ponovo kupovati jer postoje i mnogo bolji od njega.
  • Eveline - solidan je, ima lepu četkicu, ali nije za ovo vreme kada od vetra suze oči jer nije vodootporan.
  • L'oreal - najomiljeniji lajner koju ću kupovati dok god se proizvodi. Ne konkretno ovaj Super Liner, već i ostale u olovci. Stvarno vrede tih hiljadu dinara.
  • Ingrid - neću ga kupiti ponovo jer se osušio nakon dva nanošenja.
  • Aura - ni njega neću opet uzeti, jer traje kratko. Cenovno jeste pristupačniji od L''oreal, ali zato promenite tri ta, dok L'oreal i dalje traje.

Sve bočice osim žutog Rimmel laka su potrošene, on se skroz osušio i zato ide u kantu. U principu meni svi odgovaraju sve dok imam neki brzosušeći koji ću namazati preko.


Zašto sam sačuvala pakovanja ove tri kupke, ne znam. Logično je da ću njih trošiti, pa mi je i glupo da ih stavljam u empties post, ali kada sam već slikaka, neka ih. Za Palmolive i Sephora znam što sam sačuvala, da bih rekla da su to kupke koje predivno mirišu, ali samo dok su u bočici, kada ih stavite na telo i isperete miris se više ne oseća.

  • Nivea kupka - ove bočice mi liče na: ''vidite ljudi, ja se tuširam redovno''. Opet kažem, nemam pojma što sam ih čuvala, kupka kao kupka, sve mu to na isto dođe.
  • Alba mleko za bebe - prvo potrošeno mleko u životu (u to ime ću sačuvati praznu ambalažu kao suvenir). Odlično je bilo, ali se nažalost više ne proizvodi.
  • Dove desodorants - meni su oni najbolji tako da uvek uzimam neke od njih.
  • Seohora gel za čišćenje lica - odličan, ali za masnu/kombinovanu kožu, za suvu nikako. I ovo je prvi potrošen gel za umivanje, čisto da se pohvalim malo da sam počela da trošim (Jovanka, sad da mi kažeš ''BRAVO KRALJU!'')
  • Stara planinska riznica - najbolji piling za telo koji sam koristila, sve preporuke.
  • Serical Latte maska za kosu - mislila sam da joj nema kraja. Dobra je i verovatno ću opet uzeti neku, kad potrošim sve ove koje imam, jer su vrlo ekonomične.
  • Alfaparf šampon - jedan od top tri šampona koji preporučujem svima.
  • Subrina krema za lokne - isto jedna od top tri kreme za loknanje kose. Ne lepi, a lepo definiše talase.
  • Selective botoks za kosu - ovo koristim redovno i preporučujem svima. U principu se koristi jednom mesečno (može i više, ako vam je kosa baš oštećena) i nakon toga kosa bude mekša i svilena.
  • Biokap balzam - jedno veliko NO NO. Njegova cena od 1200 dinara je meni delovala obećavajuće, ali nije uradio ništa drugo što ne uradi najobičniji balzam od 150 dinara. Nakon njega maska je bila obavezna, tako da ga sigurno neću ponovo kupiti.
  • Alfaparf balzam - isto kao i šampon, odličan je. Jedina zamerka je ovo pakovanje jer proizvod jako teško izlazi, potrebno je da pritisnete sa obe ruke, da bi balzam izasao.
  • Orzene balzam - najvoljeniji od svih, već sam pisala o njemu, žao mi je što sam ga potrošila i čekam da nestanu zalihe ovih koje trenutno imam da mu se opet vratim.
  • Alverde maska za kosu - bila mi je odlična dok mi je kosa bila jako oštećena, sada kada je zdrava ne radi praktično ništa, tako da je sada neću ponovo kupovati. Ali ako imate oštećenu kosu, preporučujem. Jedina mana je miris.
  • Brahmi amla ulje - kupujem ga često, jer meni ova bočica traje za neke 4 upotrebe. Jedina mana (mnogima će to biti plus) je to da od ovog ulja raste nova kosa. Pošto ja već imam previše kose na glavi, da na kraju ne bih bila Simba, pauziraću neko vreme sa ovim i prebaciću se na susamovo.
  • Orzene maska - najbolja, najdivnija i sve naj naj. Već sam pisala o celoj ovoj liniji, tako da to možete pronaći na blogu. Nema nijednu negativnu stranu, što se mene tiče.
  • Planet spa maska - pre par godina sam je koristila i bila je najsavršenija, sada sam je naručila ponovo iako sam više puta čula je promenili i da više nije tako doba. Potvrđujem glasine, zaista nije kao ranije. Ne omekša kosu i ne uradi ništa što ne može najobičniji balzam.
  • Balea ulje za ispravljanje kose - samo ulje neće ispraviti kosu, ali ako koristite peglu dosta će olakšati posao. Preporučujem svima koji često koriste peglu, kosa se brže ispravi jer bude glatka nakon ulja. Jedina mana je ta što vrlo lako možete preterati, a onda je jedina opcija da ponovo operete kosu, jer je prilično masno.
  • Orofluido ulje - solidno ulje koje miriše najdivnije na svetu. Ipak mislim da ne opravdava tu cenu i da se za taj novac mogu pronaći mnogo bolja ulja. Ja sam naletela na cenu od 500 dinara, što je i više nego povoljno i ako ponovo naiđem na takvu akciju sigurno ću ga kupiti, drugačije sumnjam.
  • Ebelin tuferi sa acetonom - užas! Skidaju oni lak, ali skidaju i svaku drugu boju koju slučajno pipnete prstima. Sasvim slučajno sam stavila Blush četkicu na ovo čudo i u roku od par sekundi sva crna boja sa tog dela četkice je nestala. Teško se i ispira, ruke budu masne, a ako nešto pipnete rukama rizikujete da skinete boju i sa toga.
  • Olea skidač laka - dobar, ali ništa posebno. Sećam se da mu je cena bila oko 60 dinara, što je ultra povoljno. Kupiću ga verovatno ponovo kad zaboravim da sam ga imala pa slučajno u radnji naletim na njega i oduševim se cenom.
  • Garnier micelarna - imala sam je mesecima, nikako da joj dođe kraj. Pisala sam post o njoj gde sam rekla da mi je sasvim solidna. E pa sada moram da dodam da ipak nije tako dobra. Nakon korišćenja od dva meseca svakodnevno (koristila sam samo nju, sve druge sam isključila iz upotrebe) primetila sam da mi izlaze sitne potkožne bubuljice. Nisam povezala da izlaze zbog nje, mislila sam da je hormonski, sve dok je nisam potrošila i ponovo počela da koristim Eucerin micelarnu. Nakon 5 dana sve se povuklo i više ništa nije izlazilo. Ali i dalje stojim iza onoga što sam rekla, a to je da šminku skida odlično!
  • Bioderma micelarna - pisala sam i o njoj, odličan proizvod, ali je cena malo veća. Ne verujem da ću je kupiti u skorije vreme jer ima mnogo micelarnih koje nisam probala, a želim.
  • Biokap šampon - šta reći, a ne zaplakati. Kakvu posluku porati? Kao i balzam, ovo je jedan veliki promašaj. Zapravo nije promašaj u smislu da mi je nešto uradio kosi, ali sete novčaniku. Umesto da lepo odem i kupim neki šampon po normalnoj ceni, ja dam 1500 dinara za ovaj. Žali bože para. Opere kosu, umrsi je uz to i to je sve. Definitivno ga više ne kupujem.
  • Soraya krema za područje oko očiju - imam je jedno dva, ti meseca i potrošila sam oko polovine. A onda je krenula sve više i više da smrdi na užeglo, tako da leti u kantu. Takvu je oko očiju mazati neću, sigurno.
I to bi bilo to, jeste li koristili nešto od ovih proizvoda?

You Might Also Like

13 коментара

  1. Svidja mi se naziv posta! :D
    Vecinu proizvoda nisam koristila, ali vec neko vreme merkam true match puder, mada mi je zao para :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, hvala. :)
      E sad je na sniženju u Dmu, tako da ćeš dati mnogo manje para nego što inače košta. :)

      Delete
  2. Gde mogu da nabavim Selective botoks za kosu i Brahmi amla ulje? da oporavim malo ove jadne dlake na glavi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na Bulevaru, prodavnica je blizu Meka, preko puta Pravnog. Nisam sigurna kako se zove, u pitanju je frizerski salon i radnja u jednom. To je Selective, a Brahmi u nekoj od prodavnica zdrave hrane, ja konkretno kupujem na Kaleniću, ali viđala sam skoro u svakoj. :)

      Delete
  3. I ja sam htela da pitam za Brahmi ulje, pošto imam tri dlake u pet redova. :P
    Sjajan post, obožavam dozu humora i nikad ne zamori čitanje, čak i kad je duži post! :)
    Probala sam Garnier micelarnu vodu, tj. sad mi je pri kraju, ali ne može bez pet vatica da mi skine ajlajner i maskaru, pa ni onda ne uspe skroz da ih skine, pa pribegavam ili dvofaznim skidačima ili Bioderma micelarnoj. Mada je svakako povoljna, za razliku od Bioderme...
    A i super što si ovo napisala za Biokap, htela sam da kupim, sad definitivno neću. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima ih svuda po tim zdravim hranama, čini mi se da samo cene variraju u zavisnosti od prodajnog mesta. :) Preskoči Biokap, uštedi dosta para sebi. :D

      Delete
  4. Garnier micelarna je đavo u bočici :D ne podnosim je, gomila devojaka primećuje bubuljice posle par meseci korišćenja... Baš si bila vredna :D Šteta za Biokap, bačene pare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vredna nego šta, to mi je da imam mesta za nove stvari. :D

      Delete
  5. Loreal True Match je puder koji sam koristila godinama, odličan za svakoDNEVNO šminkanje ;)
    A za Biodermu, šta reći osim da je kraljica micelarnih i da sam kupila sad onu od po litre jer je na popustu 25% :D
    Bravo za prazne boce, čim izbaciš stare stvari, praviš mesta za nove ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene čeka još nekoliko micelarnih da isprobam, pre nego što se vratim Biodermi. Ako mi se do tada nešto ne desi od tolikih isprobavanja. :D

      Delete
  6. Može li ovo Brahmi ulje za obrve???? :)
    Videla sam da imaš mirisno ulje sa štapićima iz DM. Koji si miris uzela i kakav je? Imam vanilu, ali nisam nešto preterano zadovoljna mirisom. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa ja nisam probala na obrve, nije mi palo na pamet. Ali što ne bi moglo. Ovi moji štapići mirišu na sveže. Na njima piše miris ''Svežina'' :D Nisam zadovoljna, mirišu tu oko stola i to je to, cela soba da miriše od njih nema šanse. Jedino mi se sviđa tako kako izgledaju, pa eto stoje za ukras. :)

      Delete
  7. Super naziv posta, haha :D zainteresirala si me za Flormar korektor kojem si dušu izvadila, kako ja u zadnje vrijeme baš volim skupljati i isprobavati korektore, pogledat ću i ovaj!

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)