Kozmetička otkrića u 2014

15:23

Po nekom blogerskom običaju kraj jedne, a početak druge godine rezervisan je za sumiranje utisaka, priču o favoritima, kao i za proizvode koji su nas u protekloj godini razočarali. Zato ću se ja danas osvrnuti na kozmetiku koju sam otkrila u 2014. i koju ću rado nastaviti da koristim i dalje.


Krenuću od preparative i brenda koji je na mene ostavio najjači utisak. Radi se o Estar kozmetici. Pre svega, primetila sam na par blogova da je neke ovaj brend razočarao jer nisu svi sastojci prirodni. Oni jesu hand made kozmetika, ali ne i 100% prirodna, što su i objasnili na mom blogu, među komentarima. Prenosim vam link na kome možete videti i više na tu temu, ako vas interesuje: https://estarcosmetics.wordpress.com/2013/11/23/hemija-vs-priroda/


Da se vratim na same proizvode. Ono što sam ja do sada isprobala jesu serum i krema za lice, buter za telo, a sada uživam u njihovom novom proizvodu, a to je zimska krema za telo, o kojoj će uskoro biti više reči na blogu. Ono što me je najviše oduševilo kod svih proizvoda jeste činjenica da jako prijaju mojoj koži više nego neki skuplji i poznatiji brendovi. Njihov sastv mi nikada nije izazvao negativne reakcije, čak ni ove dve kreme za telo koje sam isprobala (već sam dosta puta ponovila da mi većina takvih krema po nogama izazove iritaciju), što je veliki plus. Definitivno ću nastaviti da koristim njihove proizvode i dalje, a ono što ću prvom prilikom poručiti jesu njihovi tretmani za lice gde dobijate piling i masku koja odgovara vašem tipu kože.

Dakle, na osnovi proizvoda koje sam isprobala do sada, Estar od mene ima čistu desetku.

Sledeći na redu su Bioten proizvodi. Sa ovim brendom nema između, kada sam ja u pitanju. Ili mi se nešto mnogo svidi ili potpuno razočara. Ipak bih ga uvrstila u favorite, jer je mnogo više proizvoda koji mi odgovaraju. Među njima su piling za lice, koji je moj favorit, krema za umivanje, krema za lice i još mnogo toga. Ono što me je razočaralo je CC krema, kao i sredstvo za uklanjanje šminke. Sigurno ću nastaviti da koristim i Bioten, jer su njihove cene izuzetno pristupačne. Trenutno isprobavam njihov novi proizvod, micelarnu vodu, tako da će i o njoj biti reči.


I kao poslednji na spisku za preparativu, prirodni brend pod nazivom Herbateria. Za njega je malo ljudi čulo, a proizvodi koje nude su odlični. Dolaze iz Sombora, a možete ih pronaći na ovom sajtu: http://prirodnilek.com/. Za njih sam saznala zahvaljujući Teodori, sa bloga HealthAlt i prva stvar koju sam probala jesu njihovi čvrsti buteri. Trenutno koristim i njihov prirodni desodorants, kao i stik za usne. Proizvode koristim već dva meseca, tako da uskoro očekujte tekst o njima.


Sada prelazim na dekorativu, a posebno mesto tu zauzima Too Faced. Za njih sam naravno znala i ranije, ali sam prošle godine prvi put kupila nešto njihovo. Malo je reći da sam oduševljena i da je ovo postao moj brend broj 1 kada je šminka u pitanju. Nemam puno njihovih stvari, jer su cene takve da prvo moram dosta da prištedim, pa onda kupim nešto, ali su svi proizvodi kupljeni nakon mora pročitanih recenzija, tako da nije bilo mesta razočarenju. Senke su jako pigmentovane i postojane i ono što je manje važno, ali svakako daje dodatni plus su pakovanja na koja oni obraćaju mnogo pažnje, što se da primetiti.


Još jedan brend čije sam proizvode prvi put probala 2014. jeste MAC. I dalje najdraži karmin od svih koje imam je njihov All Fired Up, a čini mi se da će mi biti omiljeni još dugo dugo. Suvišno je da pričam o kvalitetu njihove šminke, posebno što nemam puno proizvoda, ali popravićemo to narednih godina. :)


I jedan mnooogo pristupačniji brend, čiju bih policu celu pokupovala jeste Catrice. Menjala bih pola brendova koje imamo samo da oni dođu. Mnogo toga sam probala i nema proizvoda koji me je razočarao. Kao i sa ostalim brendovima i sa njima sam se prvi put susrela ove godine kada sam od sestre (hvala sekice moja omiljena) dobila gomilu njihovih proizvida. Od sada, kad god odem u Bosnu obavezna destinacija će biti prvi CM i njihova polica. Za kraj jedan apel za našeg uvoznika da uvezu i njih, kad već uvoze Essence. :)


Sa kojim proizvodima ste se vi prvi put susreli prošle godine?

You Might Also Like

12 коментара

  1. Nisam probala nista s tvoje liste, jos uvek preferiram drogerijsku sminku, ovu skuplju cu da probam kad budem imala platu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah... To jednom kad probaš, navučeš se kao na drogu. :D

      Delete
  2. Bioten sam skoro probala, i za sada mi se dopadaju, očekujem recenziju za micelarnu. :) A, za Catrice moram apsolutno da se slozim, odličan drogerijski brend, puderi, rumenila, karmini, senke... sve im je savršeno. Nadam se da će doći i kod nas jednog dana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biće recenzije, tek sam je kupila pa još uvek nemam nikakvo mišljenje. :) Svi navijamo za Catrice, a uvoznike baš briga. :))

      Delete
  3. Bioten je za mene bio otkriće godine i za sada mi sve jako odgovara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo nek oni nastave da nam ih uvoze, jer su po toj ceni sjajni. :)

      Delete
  4. Jako mi je drago da sam ti otkrila nešto što ti se dopada i što ti prija! :) Baš sam srećna. Super tekst!

    ReplyDelete
  5. Ja još nisam probala Bioten, a velika želja mi je :)

    xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odličan je, čim budeš u prilici uzimaj šta stigneš, nećeš se pokajati. :)

      Delete
  6. Bioten je i meni otkriće godine :D Obožavam njihove kreme za ruke, brzo se upijaju, lepo neguju i mirišu, piling takođe. Baš me zanima kako će se pokazati micelarna, očekujem recenziju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam i kremu, samo što ja kreme za ruke slabo koristim pa mi se vuče mesecima tu. :D Nadam se da će micelarna biti dobra, tek sam je uzela pa ćemo videti. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)