Potroši 10 do proleća

11:29

Prošli tag, potroši 6 do Božića, sam videla jako kasno, tako da nije bilo poente da ga započinjem. Ovaj put situacija nije ''Kasno Marko na Kosovo stiže'', već sam na vreme videla i odvojila proizvode. Delovalo je mnogo lakše odvojiti proizvode, ali to se ipak pokazalo kao mala muka, s obzirom da ja proizvode gomilam i slabo trošim. Napravila sam skup proizvoda koje volim, prema kojima sam potpuno ravnodušna i one koje ne volim ni najmanje, ne bi li ih nekako potrošila. Belim strelicama sam označila koliko čega ima.

Prvi proizvod, za lice, jeste Bioten mleko za umivanje. Njega volim i koristim već nekih mesec, dva. Sigurno bih ga potrošila i bez ovog taga, ali se ovde našao jer ne želim da ga menjam za sada, odgovara mi da ga koristim svakodnevno.


Drugi proizvod, takođe za lice, jeste Vichy serum. Prema njemu sam ravnodušna skroz. Nije loš, ali nije ni dobar da bih ga ponovo kupila. Imam ga od početka ove godine, tako da je red da ga potrošim već jednom. U toku ovog perioda kada nije puno hladno on je dobar, ali čim je vreme hladnije postaje mi suviše blag.


Treći proizvod, ovaj put za telo, mi je veliko razočarenje. Radi se o Mixa mleku za čišćenje (koje se koristi potpuno isto kao i svako drugo mleko za telo). To je bio prvi proizvod ovog brenda koji sam kupila, izazvalo mi je peckanje po nogama kad god bih namazala. Ne odgovara mi, ali želim da ga potrošim da to ne bi bilo potpuno bacanje para.


Četvrti proizvod, Garnier stik, mi takođe ne odgovara. Ne želim da bacam, kad sam ga već kupila, ali očigledno da nije za mene. Previše je blag, ne sprečava znojenje ni na kratko, jedino lepo miriše, ali se miris ne zadržava dugo. Jedina dobra stvar je to što je bez alkohola, pa nikada ne peče nakon stavljanja.


Peti proizvod, ovaj put za kosu, jeste Top Ten maska. I ona mi je jako loša, kosa mi je suva i umršena nakon nje. Imam je jako dugo, godinu dana, ako ne i više i nikako da je potrošim. Unutra sam ubacila ulje kokosovo ulje, tako da mi je sada bolja, ali jedva čekam da joj vidim kraj i pređem na ove ostale koje volim.


Šesti proizvod, Garnier prajmer za lice. I prema ovom proizvodu sam ravnodušna. Sasvim je ok, ali ima mnogo drugih koje bih želela da isprobam, tako da ovaj sigurno neće doći na red za ponovnu kupovinu uskoro.


Sedmi proizvod, Maybelline Fit me korektor. Nema ga još puno, ali pored njega imam još mnogo korektora, pa on tako stoji i skuplja prašinu. Rešila sam da ga potrošim jer ga stvarno volim i neće mi biti mučno da koristim samo njega i nijedan drugi dugo vremena.


Osmi proizvod, Too Faced Better than sex maskara. Nju čas obožavam, čas mi je loša. Volim je jer istakne trepavice kao nijedna druga, a ne volim je jer je posle dve nedelje krenula da se suši, tako da sada kada je stavim, nakon 15 min vidim ispod očiju mrvice koje su od nje napadale. Pored ove imam još dva pakovanja iste maskare, tako da je red da bar jednu potrošim do kraja.


Deveti proizvod, Artdeco senka broj 370. Veliki sam ljubitelj njihove dekorative, a senki najviše. Jedino što mi se ne dopada je to da su male, pa ih potrošim brzo. Ova se slučajno smrvila, tako da je stajala zaboravljena među senkama na dnu. Mislim da neće biti problem da je potrošim, s obzirom na to da se može koristiti za svako šminjanje.


Deseti proizvod, a ujedno i poslednji, jeste Maybelline gel lajner. Nepravedno je zapostavljen, volim ga, ali želim što pre da ga potrošim jer mu se bliži kraj roka upotrebe.


Eto, na kraju sam uspela nekako da izdvojim svih 10 proizvoda. Već znam da će mi neki praviti muku dok ih potrošim, ali se nadam da ću u tome uspeti.

Da li trošite, ili kao ja imate običaj da gomilate kozmetiku?

You Might Also Like

14 коментара

  1. Super izbor ,mislim da ćeš sve uspeti da potrošiš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da hoću, dosta je sve sakupljalo prašinu po policama. :)

      Delete
  2. Jao, dobro me podseti da uslikam i napišem post! Normalno da gomilam, taman da se malo rasteretim :D
    Srećno sa trošenjem <3 L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da se rasteretiš pa da imaš posebu policu da smestiš Sleek. Možda vide ove komentare, pa ubrzaju slanje za sledeći put. :D

      Delete
  3. Nikzda ne gomilam, uvek prvo potrosim, pa kupim novo. Priznaj da dobro zvuci! xD Svaka ti cast sto si odabrala 10 proizvoda, ja cu se zadrzati na onih 6 :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne razumem šta znači ta rečenica, nikad je nisam upotrebila. :D
      Ajde dodaj još četiri, budi karakter! :D

      Delete
  4. То гомилање је последица потрошачког менталитета који се људима намеће веома дуго. Не гомилам, не разумем гомилање, али бих волела да знам зашто људи то раде, јер ми је веома занимљива појава да се купује без потребе. Наравно, друга ствар је кад се нешто добије, онда је то ипак неизбежан стицај околности.
    Срећно у трошењу, добра одлука!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svako ima neke prioritete za kupovinu. Moji su trenutno kozmetika i šminka. Volim da isprobam nove proizvode, pa se vremenom i nagomilaju. U svakom slučaju ih na kraju sve potrošim, pa mi i ne bude žao što sam kupila. Hvala, nadam se da ću uspeti da potrošim sve ovo što sam naumila. :)

      Delete
  5. Super proizvodi.Iskreno zanima me kako ces uspeti da potrosis gel ajlajner.Posto to tesko ide... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E to se i ja pitam, zato sam i rekla da ću se namučiti sa nekim. Daću sve od sebe da bude gotov do tada. :)

      Delete
  6. I mene zanima za gel ajlajner :) Imam osecaj da ja svoj nikad necu potrositi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Još uvek gajim neku nadu da ću uspeti. Negde pred kraj ću verovatno biti u fazonu šta mi je ovo trebalo. :)

      Delete
  7. Dopada mi se ovaj tag, mislim da je tako lakše pridržavati se odluke. Ja ponekad napišem listu proizvoda koje treba da potrošim, po mesecima, ali neke stvari se vuku već duže vreme i nikako da nestanu (npr. lakovi za nokte).

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)