Moji Sephora favoriti

13:52

Ako bih morala da biram samo jednu prodavnicu u kojoj bih kupovala to bi definitivno bila Sephora. Probala sam dobar deo njihove ponude i na moju veliku sreću većina mi je odgovarala. Naravno, ima stvari koje ne bih ponovo kupila, ali one nisu tema današnjeg posta. Danas ću vam pokazati neke od proizvoda koje preporučujem, a većinu kupujem po ko zna koji put.


Jedan od dekorativnih proizvoda bez kog ne mogu kada je toplije vreme jeste puder u kamenu. Moj omiljeni je upravo iz Sefore, kupljen nekoliko puta. Ovaj koji vidite na slici je, blago rečeno, uništen ali ga bez obzira na to i dalje koristim. Preživeo je nekoliko padova, ali je poslednji po njega bio koban. :) Uglavnom, ovo je puder koji matira dugo, ima ga u dosta nijansi pa ćete sigurno pronaći neku za sebe, a čini mi se da je sada malo redizajniran. Ja ga imam oko godinu dana i u principu jedan mi traje tokom cele godine tako da su prilično isplativi.


Još jedan proizvod koji koristim pri svakom šminkanju već godinu ipo, a i dalje ne vidim dno jeste senka broj 11 – Creme caramel. Probala sam više njihovih senki, neke koristim još uvek, a neke mi se nisu dopale ali me nijedna nije toliko oduševila koliko ova. Mat je, bez dodatka šljokica, što je čini idealnom za ublažavanje tamnijih senki. Koristim je baš pri svakom šminkanju i nemam nameru da je menjam.


Njihove senke za obrve su meni apsolutni favorit u toj kategoriji. Isprobala sam sve moguće, ali sam jedino ove potrošila, što je znak da mi se baš dopadaju. Trebalo mi je jedno godinu, dve da potrošim senku i nešto malo manje za vosak koji se u paletici nalazi. Trenutno za obrve koristim gel, pa novo pakovanje ovih senki nisam kupila, ali kada se budem vratila na iscrtavanje senkom, ove će ponovo biti moj izbor.


Naravno, nema šminkanja bez četkica, tako da su i one morale da se nađu u ovom postu. Imam dosta njihovih četkica, tako da ne mogu da kažem da su mi ove sa slike omiljene jer ih sve volim. Ako ste u potrazi za kvalitetnim četkicama moj glas ide na sve koje oni proizvode. Nažalost, nisam probala one za lice, ali ove za oči preporučujem. Cena jeste malo viša u odnosu na neke druge proizvođače, ali s obzirom na kvalitet, isplati se uložiti u njih.


Kada je dekorativa u pitanju ili me nešto oduševi ili mi se uopšte ne svidi, retko kad sam ravnodušna. Ovde ću vam pokazati proizvode koji su me oduševili, bez obzira na to što ih koristim tek jedno mesec dana.

Gel za umivanje čija tekstura je identična kao med. Miris je blag, slabo peni, a odlično očisti lice. Ono što je meni posebno interesantno je to da se nanosi na suvu, a ne na vlažnu kožu i onda se ispere. O njemu ću pisati posebnu recenziju, tako da sada neću ulaziti u detalje, ali ako vam je potrebno sredstvo za umivanje obavezno probajte ovo.


Dve kremice koje su moji trenutni favoriti. Naglašavam ovo trenutni, jer ih koristim jedno mesec dana, što je po meni mali period da bih videla učinak kreme za lice. Moja koža je normalna, s tim da leti T zona bude malo masnija, dok u toku zime obrazi budu dehidrirani. Trenutno je takav period da mi je u toku dana potrebna krema za matiranje, ali ako ne koristim i nešto za hidrataciju vrlo brzo krene da se peruta. Zato ove dve kreme koristim u kombinaciji i daju odlične rezultate. Kremu za matiranje koristim ujutru, pre šminkanja i lice drži matirano tokom celog dana. Toliko da mi nije potreban puder u kamenu. Nisam sigurna da bi bila toliko dobra i na izrazito masnoj koži, ipak moja nije toliko zahtevna, tako da je preporučujem osobama sa normalnom ka mešovitoj koži. Kao večernju negu koristim samo serum, bez dodatnih krema i oduševljena sam efektom.


I kao poslednja stvar, prazne bočice. :) Već sam rekla da volim da ih kupujem, uvek mi zatrebaju, a u Sefori uvek nađem onakvu kakva mi odgovara. Postoji set, gde bočice dobijete u providnom neseseru, a možete ih kupiti i odvnojeno, u zavisnosti od vaših potreba. Pa eto, ako vam zatreba prazna ambalaža za neku kremicu, znate gde da je potražite.


Kupujete li često u Sephori? Koje njihove proizvode mi preporučujete?

You Might Also Like

20 коментара

  1. Ja koristim nnjihov kameni puder i gel za umivanje i zadovoljna sam rezultatima,drugo nisam koristila,mada bih volela,jer je ocigledno da im je dobra kozmetika.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njihov gel za umivanje je prvi koji sam ja u životu potrošila do kraja, tako da za kvalitet kozmetike garantujem. :)

      Delete
  2. Ja moram da priznam da jos uvek nista u Sephori nisam kupila :/ Najvise iz razloga sto nisam iz Beograda, i tamo sam samo u prolazu. A kada odem sa nekim ciljem u Beograd, iz meni nepoznatog razloga, ipak nista ne kupim :/ Moracu to da promenim uskoro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Žao mi je što su zatvorili Seforu u Knezu, nekako svako ko dođe u Beograd prođe tu i može za čas da svrati. Sledeći put svrati i promeni jer njihova kozmetika zaslužuje pažnju. :)

      Delete
  3. Ja baš nemam običaj da kupujem Sephora proizvode, možda zato što nema puno recenzija za njih pa i ne znam kakvog su kvaliteta. U svakom slučaju, ovo je jedna super grupna recenzija i od sada ćeš biti moj Sephora savetnik :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu funkciju ću obavljati privrženo i do kraja života. :D

      Delete
  4. Kupujem li u Sephori? Khm, khm.. Nemoj da kažeš Ađi, imam 3 njihova pudera u kamenu. I tečni su im odlični. A tek ono rumenilo što se više ne proizvodi... I četkice! :) Malo manje sam koristila preparativu, ali šminka im je odlična!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A tek tufnaste četkice. :) Za rođendan onda dobijaš preparativu, da probaš malo.

      Delete
  5. Ja još nisam kupila ništa u Sephori.Vidim da imaju odlične proizvode tako da ću u skorije vreme kupiti nešto :)
    Odličan post :)

    lickadiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Obozavam njihove kupke i losione za mazanje, imaju savrsen miris. :D
    Koristila sam njihov prajmer za sminku i nije mi se svideo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh da, kupke nisam pomenula jer sam ih sve potrošila pa mi nisu ni pale na pamet. A losione nisam probala, ali dobih dva testera tako da ću isprobati uskoro. :)

      Delete
  7. Sephora lip stain ubedljivo najomiljeniji tečni karmini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaki put kad uđem gledam ga i nikad ga do sada nisam kupila. Prvom prilikom ga uzimam. :)

      Delete
  8. E koliko odprilike kostaju krema i serum?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krema oko 500-600, a serum je bio oko 1000 (malo manje, ali nisam sigurna koliko), ali to je bilo na sniženju, ne znam da li je još. U Ušću sam uzela, blizu kase su izdvojene sve snižene stvari, pa ako potražiš da znaš da je tu. :)

      Delete
  9. Nemamo ovdje Sephoru pa nista od toga (prije je bila pa je zatvorena)...ali jako me privlace svi njihovi proizvodi, cesto imaju dobre popuste i palete su im super :) a i kistovi koje si spomenula djeluju zanimljivo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Popusti su im odlični, uvek gledam da nešto kupim kada snize, jer su cene smešne tada. :) Daj i Sephoru da šaljemo busom, nije problem. :)

      Delete
  10. U Sephori kupujem uglvanom za druge, sebi još ništa nisam kupila, ali čekam sad tvoju recenziju ovog gela za umivanje pa možda sa tim probijem led. :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)