Natura Siberica: Ulje za kosu

14:35

Početkom februara, prilikom kupivine maske za kosu, sasvim neplanirano kupila sam i ovo ulje. Intenzivno ga koristim već mesec ipo dana i zato sam rešila da svoje utiske podelim sa vama.


Proizvođač ovog ulja je ''Natura Siberica'' i oni dolaze iz Moskve. Reč je o proizvodu koji ne sadrži sls, a ni parabene. Funkcija mu je da regeneriše krajeve kose, ukloni lomljivost i rascvetalost, kao i da obezbedi zaštitu tokom feniranja. Prema uputstvu bi se trebalo nanositi na vlažnu kosu, što i ja savetujem jer je ulje dosta masno, pa ga osušena kosa ne upija u potpunosti.

Prva stvar koja se meni dopala kod ovog ulja jeste ambalaža. Divna, staklena bočica sa pipetom, koja je odrađena tako da izgleda luksuzno. Ujedno je ona i prva zamerka koju imam. Iako je odlično odrađena vizuelno, malo su omanuli prilikom izrade pipete, pa ulje curi iz nje. Kao što na slici vidite moje je iscurelo, pa je gumeni deo pipete poprimio žutu boju. To automatski isključuje mogućnost da ulje nosite bilo gde sa sobom, jer ne sme stajati položeno. I tako su moje nade da će mi lepa bočica ukrašavati policu propale, jer sam morala da ga preručim u drugo pakovanje.


Za razliku od drogerijskih ulja koje sam ja do sada koristila, ovo pruža dugotrajniju negu. Koristim ga pri svakom pranju i moja kosa izgleda znatno lepše nego ranije. Ja nemam problem sa oštećenom kosom, ali imam problem sa dehidratacijom. Kako se često feniram/peglam, kosa ume da bude prilično suva ako joj ne pružim adekvatnu negu. Od kada koristim ovo ulje, kada je osušim ona je mekana i svilenkasta na dodir, što inače nije. Primetila sam i da je dosta ''smirenija''. Pošto je jako gusta, uglavnom više ide u širinu nego u dužinu kada se samo osuši, ovo ulje je lepo spusti i tako prirodna dobije neki normalniji oblik. Ne kažem da će vam ulje oblikovati frizuru, ali dovoljno da, ako imate isti problem kao ja, ne morate da je vežete ukoliko je ne ispravite.

Miris ulja je nešto što se meni ne dopada i zaista ne znam kako bih ga opisala. Sastavljeno je od nekoliko različitih prirodnih ulja, među kojima su argan, pasji trn, ulje kineske mangolije, laneno ulje, ulje mirte, kedrovo, kao i sojino i suncokretovo ulje. Dakle, možete da pretpostavite da je dosta masno i ne tako mirišljavo. Dobra stvar je da miris izvetri čim se kosa osuši.

Još jedna zamerka koju imam ide našim uvoznicima. Kada sam uzela ulje i pročitala sastav oduševila sam se. Na slici možete da vidite da su nabrojana sva moguća ulja koja se u njemu nalaze, pa sam, pročitavši to, pomislila da je to zapravo arganovo ulje, sa dodacima ostalih. Kada sam došla kući, odlepila sam nalepnicu i videla da sastav nije baš takav kako su ga preveli. Jeste, ali ne tim redosledom, pa samim tim ni količina arganovog ulja u njemu nije tolika koliko sam mislila. Tako da zamerka ide na to što su prelepili originalni sastav ovim malo drugačije prevedenim.


Ulje bih preporučila svima koji imaju problem sa suvom kosom, dok za one sa oštećenim krajevima postoji još jedno ovakvo u ponudi. Nema ga na njihovom sajtu, ali ga ima u radnji. 

Cena je 580 dinara i za taj novac dobijete 50 ml proizvoda. Mislim da je to povoljno, jer je ovo proizvod koji se stavlja u maloj količini i može da potraje više meseci. Prodajna mesta su na Terazijama, u tržnom centru Stadium, kao i na njihovom sajtu.

Jeste li probali ovo ulje ili neki drugi proizvod Natura Siberice?

You Might Also Like

12 коментара

  1. Većina ljudi i ne zna da se prvo piše ono čega najviše ima, to je više za nas opterećene haha :D Zvuči primamljivo, a cena mu je skroz pristojna, probaću sigurno kada potrošim neko od ovih koje imam. Kad idemo u Stadion? :D Hoću neki piling za telo od onih koje smo mirisale, kafu npr... I ne mogu da prežalim što su prestali da uvoze ulja za lice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, Ađo, koga lažeš. ''Kad potrošim neko od ovih koje imam'', važi. Kupićeš ga čim odemo u Stadion, a čak ne moramo ni do tamo, nego na Terazijama. :D Kako prestali? Pa ima ulja na sajtu.

      Delete
  2. Da li ga mozes kroz par recenica uporediti sa Baleinim repair uljem ukoliko si ga koristila :) Hvala unapred :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost nisam koristila Balea ulje nikada. Ali u poređenju sa ovim drugim uljima iz Dm-a koje imam, ovo je više za neke dugotrajnije rezultate. Recimo ne mogu da ga stavim na suvu kosu, što obično radim sa svim drugim uljima. Nakon jednog stavljanja se ne primećuje velika razlika, ali nakon nekoliko rezultati su i te kako vidljivi. :)

      Delete
  3. Baš sam kupila njihov balzam za kosu i jedva čekam da vidim kako radi. A ovo ulje je po sastavu baš razočarenje, nije mi jasno zašto su morali da stave ovoliko silikonskih ulja, zar nije poenta u egzotičnim sibirskim biljkama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, balzam sam gledala, ali trenutno imam neke koje trošim, tako da je taj sledeći na spisku za kupovinu, kao i šampon. I ja sam se razočarala u sastav, posebno kada sam videla ovaj naš i u radnji pomislila da su sva ta ulja na samom vrhu liste.

      Delete
  4. Deluje simpaticno, prakticno i pristupacno. :)

    ReplyDelete
  5. Pakovanje ovog ulja je divno i jako me privlači ali ne znam zašto sam mislila da je to ulje za lice hahah...Naravno, dok nisam pročitala.
    Kosa ti je divna pa pretpostavljam da je i ulje odlično :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liči da je za lice, ima istu tu pipetu. Mada bih ja više volela da je pumpica, tada bih imala ovo pakovanje i dalje. :)

      Delete
  6. Neverovatno je da je tu silikon. Šta on uopšte radi u jednom brendu koji želi da bude potpuno prirodan i koji je sertifikovan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene je sastav pomalo razočarao, posebno nakon onog prevedenog koji su prelepili i zbog koga sam se ponadala da su na samom vrhu sva ova ulja.

      Delete

Hvala što komentarišete :)