Dr. Hauschka noćni serum

11:39

Do pre nekog vremena na čišćenje lica gledala sam kao na obaveznu rutinu. Bez mnogo uživanja, mehanički sam svake večeri čistila lice, a nakon toga nanosila kremu, trudeći se da sve to završim u najkraćem mogućem roku. Danas, zahvaljujući pažljivo odabranim proizvodima, maksimalno uživam u tome.


Ako bih morala da biram samo jedan brend za negu lica, to bi definitivno bio Dr. Hauschka. Njihovi proizvodi me do sada nisu razočarali, a dopada mi se i način primene, gde se čišćenju lica posvećuje malo više vremena. Nema žurbe i grubog trljanja, već se to obavlja vrlo nežnim pokretima koji vas, u kombinaciji sa karakterističnim mirisom, teraju na uživanje. Već duže vreme koristim njihove proizvode kao dnevnu negu, a od pre par meseci tome se priključio i noćni serum, o kome vam danas pričam.

Pošto je njihova filozofija takva da kožu uveče treba pustiti da diše, noćni serum, koji je baziran na jabuci, je vrlo lagane, gelaste, teksture i nimalo ne opterećuje kožu. Ujutru se nećete probutiti sa masnom kožom, ali ni matiranom, već sa prirodno blistavim licem. Pogodan je za sve tipove i stanja kože, do četrdesete godine.


Na sam pomen noćnog seruma, očekivala sam da me u bočici dočeka krema, a ne gel. Prijatno sam iznenađenja što je tekstura upravo ovakva, jer mojoj mešovitoj koži u toku leta jedino tako nešto i prija, sve drugo je preteško. Obzirom na teksturu, proizvod je vrlo razmaziv, pa će vam jedno pakovanje potrajati mesecima. Koristim ga svake večeri već dva meseca, a u tubici je ostalo još pola. Ukoliko ste koristili Dr. Hauschka proizvode, onda će vam miris seruma biti poznat. Prirodan i opuštajuć. Pakovanje sadrži 25 ml, a tubica sa odličnim dozerom je već prepoznatljiva kada su u pitanju njihovi proizvodi.

Sastav: Aqua, Alcohol, Glycerin, Pyrus Malus Fruit Water, Chondrus Crispus Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Hectorite, Pyrus Malus Flower Extract, Parfum*, Citronellol*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Sodium Chloride, Xanthan Gum.
*iz prirodnih eteričnih ulja


Moja večernja rutina je vrlo prosta. Svodi se na kremu za čišćenje, prskanje tonika i mazanje noćnog seruma. Jednostavno, a efektno. Nakon mazanja, serum se odmah upije i ne ostavlja nikakav zaštitni sloj na koži. Trebalo bi voditi računa o količini, jer ako preterate (kao ja prvih par dana), imaćete lepljiv osećaj na licu. Dovoljno je hidratantan, da vam neće biti potreban nikav dodatni proizvod dok ga koristite. Miris se zadrži malo nakon mazanja u koži, ali toliko blago da se praktično ni ne oseti. Nakon mazanja koža je odmah mekša na dodir, a ujutru izgleda svežije i ten je ujednačeniji.

Veoma sam zadovoljna ovim serumom i mislim da vredi uložiti u njega, kao i u ostale Dr. Hauschka proizvode, pa ako ih niste do sada probali, predlažem da to uradite. Dobra stvar je da oni imaju i probna pakovanja (set od nekoliko proizvoda), a kada jednom isprobate to, sigurna sam da ćete, kao i ja, kupiti i veliko pakovanje. Cena seruma je 3 990 dinara u Metropoliten parfimeriji, gde ga možete pronaći.

Jeste li probali ovaj serum ili neke druge Dr. Hauschka proizvode? Kakvi su vaši utisci o njima?

You Might Also Like

6 коментара

  1. Mene mami ona od dunje... uzeću je kad potrošim Eucerin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uzmi sveee. Mislim da bih ceo asortiman kupila. I ono što jeste i ono što nije za moju kožu. :)

      Delete
  2. Obožavam Dr Hauschku, ali mi u poslednje vreme alkohol u njihovim proizvodima ozbiljno isušuje kožu, a to sam primetila tek nakon pola godine svakodnevnog korišćenja. Trudim se da smanjim upotrebu i kombinujem sa drugim proizvodima, ali bojim se da ću morati da odustanem. Žao mi je, jer sam htela i serum da probam, ali i tu je alkohol na visokom drugom mestu.
    Sjajna recenzija, u svakom slučaju. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, alkohol je prisutan svuda. Meni je to trenutno super, jer mi se lice masti, a videćemo kako će biti na zimu, kada je obično dehidrirano. :)

      Delete
  3. I, tako ona malo po malo postade Dr. Hauschka girl <3
    Meni bi, čini mi se bio preslab za noćnu negu, uveče obično moram da "zamastim" :))
    Odlična recenzija! L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postadoh ja, sve mi daaaj. :)) Da, on je za mene odličan, a mislim da bi tebi neka druga krema bolje legla. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)