New in: June

11:19

Novi mesec, a stare navike. Kupovala sam ponovo i što je trebalo i što ne, ali šta da se radi, samo neka sam ja živa i zdrava, za ostalo ćemo lako. :) Ovog meseca kupovinu sam uglavnom preusmerila na lakove za nokte, što ćete i videti u nastavku, a našlo se tu i pomalo preparative i dekorative.


Kao što rekoh, lakovi su mi bili primarni ovog meseca. Nema posebnog razloga za to, osim da je drugarica putovala, pa sam iskoristila priliku da mi donese neke Kiko lakove koje već duže vreme želim. U pitanju su: 507, 235, 535, 526, 389, 244, 334, 497.


A kad je već ona donela Kiko, red je i da ja u Beogradu neki kupim. Uzela sam Opi Stay the night, koji ima završnicu kao pesak, a kako mi se dopao, odlučila sam se za još jedan takav, pod nazivom Can't let go. Crveni lak ne mažem nikada, ali kako se sestra žalila da kupujem samo neke čudne boje, a ona bi htela crveno, onda sam bila dobra, kao što sam lepa, pa sam joj uzela What's your point settia?. O Start to finish bazi sam čitala reči hvale na stranim blogovima, ali mene za ovo jedno korišćenje nije oduševila. Videćemo hoće li se utisak popraviti vremenom, bolje bi mu bilo da se popravi.

Chanel 87 Flamme Rose je moj prvi lak u tom cenovnom rangu. Dopada mi se ambalaža, a nijansa je pristojna i neupadljiva. Takvu u kolekciji do sada nisam imala, jer su moji lakovi uglavnom prešareni. Wjcon lak sam dobila i ovo je prvi put da se susrećem sa ovom markom. Samo sam ga probala, boja se lepo presijava na suncu, a koliko traje na noktima ne znam. Nijansa koju ja imam je 05 Chicago Symphony. Prvi lak i od P2 koji me je prijatno iznenadio, pa preporučujem da pogledate njihove lakove ako se nađete u prilici. Ovo je rozikasta nijansa, 070 Pretty koja na noktima ostaje i po nedelju dana.


I možda ste sada pomislili da sam završila sa lakovima. Aaali, krenuli ste stramputicom, jer nisam! :) Još malo sam ih kupovala, a u to malo spada Avon Speed dry Balerina koji mi se ne dopada jer mi je potrebno bar četiri sloja da on dobije punu boju. A dok ja to namažem, prođe mi mladost i lepota. Gabrini lakove ne volim, jer mnogo smrde, a i suše se predugo. Ovaj sam uzela jer mi se boja baš dopala, a eto nisam ga za ovih mesec dana nijednom namazala. Nadam se da će boja na noktima biti kao ova u bočici. Essence set je kupljen za 129 dinara. Zapravo, kupila sam dva, izmiksala, pa jedan poklonila, a ovaj zadržala sebi. Više od tih 129 dinara i ne vrede, jer se skidaju iste večeri sa ivica noktiju. I za kraj, Essence kapi za brzo sušenje, koje su ponovljena kupovina. Mnogo ih volim i nastaviću da ih kupujem dugo, dugo.


Purity box je nešto što naručujem sebi skoro svakog meseca, jer mi se proizvodi unutra dopadaju i uglavnom mi svaki odgovara. Preporučujem i vama da pogledate njihovu ponudu, ako već niste.


Jednog dana mi je tako došlo da se učlanim u Oriflame. A kako meni nije mnogo potrebno za tako nešto, nakon petominutnog razmišljanja da li mi je pametno da se učlanim, obukla sam se i zaputila na Novi Beograd. I tako da se ne vratim praznih ruku kući, ja uzeh dve kremice u mini izdanju, koje su namenjene hiperpigmentaciji, kao i ovu bezobrazno skupu micelarnu. Kada nije na akciji njena cena je 1500 dinara za 200 ml, što je po meni nedopustivo za jednu micelarnu. Jeste da je jedna od najboljih kada je skidanje šminke u pitanju, nema muke, dovoljno je da se jednom pređe preko lajnera/maskare/senke, ali prijatelju... što je mnogo, mnogo je. Čak je i Bioderma jeftinija od nje. Tako da ona ima moje preporuke tek onda kad je poprilično snize, na nekih 600 dinara za ovih 200 ml, ali po pravoj ceni nikako.


Olovke za usne sam počela da koristim umesto karmina, pa ih zato kupujem u većim količinama nego do sada. Imala sam jednu Essence olovku odavno, a sada sam uzela sve koje imaju u ponudi, jer cena i te kako opravdava kvalitet. Pored pet Essence olovaka, uzela sam idve Golden Rose, čija je cena 159 dinara. Nisu mi se toliko dopale, za moj ukus su previše tvrde, ali imaju veliki izbor nijansi, pa im je to oprošteno. Maybelline Color drama olovka/karmin mi je odlična, ne skida se brzo, a pošto je u ovom obliku mogu precizno da je nanesem.

Dva karmina i (samo) jedno labelo. Don Juan matte karmine sam otkrila sasvim slučajno, a za sebe sam odabrala nijansu 319. Lepo miriše, dugo traje i ne isušuje dodatno usne, a sve to po ceni od 220 dinara. Imaju veliki plus od mene. Essence Come to town je plaćen 129 dinara, na sniženju i za taj novac mi je ok. Boja nije toliko posebna, ali vredi ga imati u kolekciji.  Lip Smacker sam želela dugo, dugo i konačno sam imala prilike da ga kupim kod nas u Coca Cola Pop up prodavnici. Dopada mi se i sada želim i sve ostale koje imaju.


Ovomesečni izbor šampona i balzama pao je na L'oreal Arginine Resist, koji me je oduševio. Kosa je nakon njega mekana i lako se raščešljava. Taft pena za kosu je još jedan ''Kud svi Turci'' proizvod u mom životu. Svi su je hvalili po blogovima, a meni je loša. Ne radi ništa, samo mi kosa nakon nje deluje suvlje. Tako da od mene ima jedan minus.


Omiljeni deo šminke kod mene su četkice. Odavno hoću neku kabuki četkicu, ali nikako da nađem onu koja mi se sviđa. Zahvaljujući mami sada imam dve. Mekane su, dovoljno velike i baš mi se dopada da ih koristim. Ako putujete negde gde ih ima, obavezno uzmite jednu, jer su i više nego povoljne. Ebelin blender mi je solidan, već sam imala jedan, ali je moj mali Krzneni Prijatelj rešio da to postane loptica za igru, tako da sam ja sebi morala da kupim novi i čuvam daleko od njenih šapa. Inglot četkice za lajner (30T) i obrve (31T) su mi onako. Dobre su, ali mislim da ne vrede toliko. Jedna je oko 1500 i mislim da se mogu naći mnogo jeftinije, a podjednako kvalitetne četkice. I moj omiljeni proizvod, koji sam kupila ponovo, Ebelin čistač četkica. Bez njega ne mogu, jer mi štedi mnooogo vremena. Ranije sam četkicu za obrve morala da perem odmah nakon upotrebe, zbog toga što koristim gel, pa da čekam da se osuši, a sada samo očistim sa ovim i ona je suva i spremna za novu upotrebu.


Za divno čudo, dekorative nema mnogo. Kiko lajner sam dobila od drugarice i dopada mi se iako ja ne volim plavu boju na svojim očima. Tester Inglot prajmera su mi ubacile prilikom kupovine četkica i hvala devojkama na tome, jer sam u potrazi za dobrim prajmerom. Essence Come to town senke sam uzela jer su bile po 129 dinara. Ne volim Essence senke, za mene nisu dovoljno pigmentovane, ali ove LE kolekcije su drugačije. Pigmentacija me je iznenadila, tako da vam preporučujem da ih potražite u Liliju, još ih ima po toj ceni. Catrice mat senku  u nijansi Al Burgundi mi je mama kooonačno pronašla. Nisam očekivala da ih ima, rekla sam joj tek onako i na moje veliko iznenađenje, bilo ih je. A jurim je od kad se pojavila. Da ironija bude još veća, sad mi se više i ne dopada toliko. Nadam se da ću na jesen opet biti u ljubavi sa burgundi tonovima. Dva Catrice rumenila, koja obožavam. Nijanse su 030 Love & Peach i 090 Mandy-rine. Ova Defining rumenila su meni jedna od najboljih i otprilike idem ka tome da skupim sve nijanse koje postoje u prodaji. Artdeco baza mi je favorit odavno, ovo je ko zna koje pakovanje po redu. Bez obzira što još uvek imam jednu, ovu sam uzela jer je u Bosni bila za nekih 350 dinara na sniženju, dok je kod nas 1000. Što je ogromna razlika. I mali Mac pigment nijanse Melon. Drago mi je da u ponudi imaju i ova mala pakovanja, jer je ovih 2.5 grama meni sasvim dovoljno. Nisam kupovala njihove pigmente do sada jer znam da nijedan nikad ne bih potrošila, tako da su mi ovi mali legli k'o budali šamar. :)


Senses kozmetiku sam otkrila slučajno, tokom jedne šetnje, kada sam spazila izlog pun tufnastih stvari. Pošto inače obožavam tufne bilo je logično da ću ući i kupiti nešto što mi ne treba samo zbog pakovanja. Odličila sam se za buter za usne i eterično ulje narandže, da bih pravila piling. Cene su pristupačne, ovi proizvodi su oko 250 dinara, a u ponudi imaju još mnogo toga. Ja jedva čekam da se vratim po još tufnastih stvari.


I za kraj, Olival pekmez o kome sam pisala ovde i tester mleka za čišćenje lica koji mi se nedavno stigao. Koristila sam ga samo jednom i dopada mi se, iako do sada nisam imala mnogo pozitivnih iskustva sa Vichy kozmetikom.


Za sve one koji su izdržali kraj posta (skidam kapu za vas) i nisu kliknuli iksić u gornjem desnom uglu imam jedno pitanje. Da li bi vam bilo interesantno da čitate i o nekozmetičkim postovima povremeno? Čisto da malo promenim ustaljenu temu i pokažem vam gde kupujem proizvode za ukrašavanje mog kozmetičnog stočića ili neke druge novitete. :)

You Might Also Like

25 коментара

  1. Odličan post, kolekcija lakić je wow, pogotovo Kiko ekipica je predivnih nijansi! Zanima me, da li je Senses kozmetička radnja na Terazijama? Ako da, ja sam tud aprošla i ne znam samo kako sam zaobišla svu tu lepotu! Sad znam da moram da se vratim :D
    P.S. Postovi o nekozmetičkim temama su ovek slatko osveženje na blogu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predivni su, ali se skidaju sa noktiju za dan, kvalitet je baš loš. Ali opraštam im zbog boja koje imaju. Nije baš na Terazijama, ali to je to. Tamo kod Beograđanke u Kralja Milana. Moraš da svratiš, imaju svaaašta, ne znaš šta pre da pomirišeš i pipneš. :)

      Delete
  2. Post je odlican :) Gde se nalazi ta radnja sa Senses kozmetikom tufnasta pakovanjca su im preslatka. Ideja o nekozmetickim postovima je odlicna ja licno volim i takve postove :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senses je u Kralja Milana. Kada se ide od Slavije, recimo, levom stranom, prođe se London, pa malo posle toga. Nije velika radnja, ali je izlog u tufnama, pa je lako uočljiv. :)

      Delete
    2. Hvala puno na odgovoru :)

      Delete
  3. A sto da ne? Ja volim da citam takve postove :) Inace, meni je Taft pena odlicna; nakon uvijanja figarom bas dugo drzi lokne. Ja sam prestala da kupujem Essence lakove...bas me smore- samo sto stavim a oni pocnu da se krzaju ili boja pocne da bledi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daj da ti dam penu, meni ništa ne drži. Inače imam talasastu kosu, koja kada se uvije figarom stoji sve do pranja, a sa ovom penom mi se ispravila iste večeri. Ja ove nisam nijednom namazala do sada, a bitno da sam ih kupila, isto me nervira to kako se skinu odmah. :/

      Delete
    2. Kiko su verovatno ok :)

      Delete
  4. Uh koliko noviteta :))) Lakovi su divni i slažem se glede Gabrinija. Smrde, ali meni se dobro drže na noktima pa im opraštam. Essence olovke su super. Sad sam na tri nijanse, a mislim pokupovati skoro sve, a možda i sve :-Đ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valjda će se i meni ovaj držati, oprostiću mu smrad odmah. :) Ma sve, pa nek ide život, ja mislim da ih sada imam sve, moraću da proverim za svaki slučaj, ako nemam da dopunim kolekciju. :D

      Delete
  5. Oodlican post! :-) ne zna se sta je lepse od noviteta :)
    mislim da bi bilo super da ubacis i neki nekozmeticki post, bas bi bilo zanimljivo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se svima dopala ta ideja, tako da ću sigurno ubaciti ponekad, kao malo osveženje od stalnih recenzija. :)

      Delete
  6. Ja se zaljubih u Kiko i OPI, jedva čekam da opet napraviš čistku međ lakovima :)
    Ti znaš moju filozofiju vezanu za pisanje (moj blog moja pravila) pa samo napred :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahah... Biće uskoro, ne sumnjam u sebe uopšte po tom pitanju. Poslužiću se tvojom filozofijom, tako da će biti i tih postova. :)

      Delete
  7. Haha. Priznajem, citala sam do fotke sa senkama. Dugi postovi mi ne drze paznju. ;) Odlican ti je junski ulov. Moracu i ja da kupim taj cistac cetkica. Kiko Mint milk je pravi dragulj medju lakovima i moj omiljeni mint definitivno. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam očekivala da neko ni toliko izdrži. :D Čistač četkica je savršen, sumnjala sam kad sam kupila da će raditi nešto, ali me je oduševio. Mintić mi je omiljeni lak u kolekciji, ali se skida brzinom svetlosti. Moram naći način da ga produžim nekako na noktima.

      Delete
  8. Sve izgleda tako super! Sviđa mi se post jako!

    ReplyDelete
  9. Piši slobodno i o nekozmetičkim proizvodima, da i ja imam šta da pročitam ovde. Ovo sve po dužnosti moram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne brini, biće jedan nekozmetički. Sastav o sestri, za početak, ako dobro prođe, može i mesečni strip na tu temu.

      Delete
  10. Stvarno, ni ja ne razumem cenu Oriflame micelarne O.o. Kod Essence olovaka mi smeta to sto su previse kremaste za moj ukus, za GR se slazem da su malo tvrde/suve, a Colordrama olovke/ruzevi su dobri. Taft pena mi je bila losa. Potrazicu ove Essence senke, a kabuki cetkicu sam kupila na pijaci za tricavih 250 din i obozavam je, divna je :) Ebelinov blender bas stidljivo viri iz ove posudice :). I naravno da zelimo da citamo i o nekozmetickim stvarima :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ludi ljudi, kao da stvarno ima dijamante unutra. Meni su usta stalno ispucala, sada ih baš slabo mažem, pa mi je super to kremasto da kamuflira ovo ispucalo. :D Imaš i rumenila Essence po ceni istoj, nisam ih uzela jer imam previše, ali čitala sam da su dobra. Mislim da se skroz isplati za tih 129 dinara. Biće onda i nekozmetički post, drago mi je da su reakcije na njega tvakve, bacam se na slikanje i pisanje. :)

      Delete
  11. Super noviteti,rado bih citala i o nekozmetickim proizvodima,cekam novi post.pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, biće onda uskoro i takvih postova. :)

      Delete
  12. To je obavijestiti vas da Alvery Des Johnson nudi brzi kredit na 3% za ozbiljne istomišljenika kupaca Hitna kredita. Privatne tvrtke i pojedinci su dobrodošli.

    Mi smo pomogli tisućama ljudi shvaćaju financijsku slobodu i posuditi novac im je potrebno. Možemo vam pomoći previše. Prijave su
    besplatni, povjerljivi i lako završiti. Ne dopustite da siromašni kreditne povijesti vam je odložio podnošenja zahtjeva za kredit ovdje.

    kontaktirajte nas danas za kredit kod: ALVERYDESJOHNSONLOANFIRM@GMAIL.COM


    Kontakt osoba: Johnson
    E-mail: ALVERYDESJOHNSONLOANFIRM@GMAIL.COM

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)