Olival: Pekmez za ubrzano tamnjenje

15:46

Pre nekog vremena kupila sam Olival pekmez sa idejom da je mažem dok šetam i tako pocrnim. Vreme mi nije išlo na ruku za to, tako da sam ga iskoristila svega par puta, a onda sam ga juče lepo isprobala dok sam se sunčala.


Pre nego što počnem, moram da naglasim je moj ten vrlo zahvalan što se toga tiče, pocrnim odmah i bez pomoći krema i vrlo retko izgorim. Marmeladu sam kupila iz čiste radoznalosti, svi su krenuli da pričaju o proizvodima koji podstiču tamnjenje, a kud svi Turci, tu i mala Jelena. :)

Cena je oko 1200 dinara i možete je kupiti u Dm drogerijama. Za taj novac dobijate 250 ml proizvoda u plastičnoj teglici. Izuzetno je masan, ne upija se, već zaštitni sloj ostaje na koži, što je malo nezgodno jer sam uspela da isprljam peškir. Proizvođač je to i naglasio na pakovanju, gde piše: ''Zbog prirodnih masnih ulja (mrkva, orah) proizvod može ostaviti tragove na odeći''. Pa pripazite ako ga koristite dok nosite svetlu odeću i kupaći.


Namazala sam ga čim sam krenula da se sunčam, a svaki put kada bih izašla iz vode dodala bih tanak sloj. Ne troši se toliko brzo, tako da smatram da će ovo jedno pakovanje biti sasvim dovoljno za ovu sezonu, dok ne dobijem željenu boju. Pekmez jeste potpomogao tome da brže pocrnim, jer sam već nakon pola sata imala malu razliku u boji, ali mislim da bi mnogo više značio osobama koje ne crne lako, a koje nisu svetle puti. Ako imate običaj da izgorite, ne bih vam ga preporučila, jer čak i ja koja nikada ne gorim kada namažem neki spf, ovog puta sam se kući vratila crvena. Nije to ništa strašno i odmah se smirilo, ali dok sam se sunčala osetila sam kako gorim. Krema neverovatno privlači sunce, što dokazuje da radi svoj posao.


Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da je lepo razmažete. Ja sam u početku bila skeptična i nisam verovala da će baš tako raditi, pa sam samo ofrlje namazala po listovima. Kad sam krenula kući videla sam da sam skroz šarena. I sada se vidi mala razlika tamo gde sam mazala i gde sam propustila, ali nažalost kamera nije htela da je uhvati, već je izjednačila boju na slici.

Slike koje ćete u nastavku videti slikane su pre sunčanja i nakon dva sata. Konkretno od 12 do 14h. Pre toga sam namazala kremu sa spf 30, što vam je neophodno jer pekmez nema zaštitni faktor. Inače ne volim da se sunčam, boju dobijem šetnjom po gradu, a ne pamtim kada sam poslednji put otišla na plažu zbog toga, zato na prvoj slici i nema razlike u boji tamo gde je kupaći.


Svakako bih je preporučila osobama koje dobro podnose sunce, ja ću se sigurno sa njom družiti tokom celog leta, što na plaži, što po gradu.


Jeste li probali neki proizvod za ubrzano tamnjenje?

You Might Also Like

17 коментара

  1. Replies
    1. Obavezno onaj dijetalni. :D

      Delete
    2. Ne, ne, što masniji da bolje hvata :D U suštini bih mogla i parčetom slanine xD

      Delete
  2. Ja cu vec u utorak da se raspekmezim, sad si me malkice upozorila za ovo neravnomerno tamnjenje. Nego, ja da se ne ispustim za svaki slucaj sam smuckala maslinovo ulje, lavandu i kantarion. Nista se ne prepusta slucaju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah uzmi i margarin kao Ađa, što je sigurno, sigurno je. :D

      Delete
  3. Sviđa mi se ideja ovih pekmeza za ubrzano dobijanje boje ali ću još razmisliti kome ću srce pokloniti :) To bi bilo super isprobati na moru jer ovde sumnjam da ću imati prilike da se sunčam jer ne volim gradske plaže. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma šta ne voliš, ajde sa mnom na adu, znaš da sam ja prezabavna jedna osoba, biće ti preljepo.

      Delete
  4. Za dva sata je baš dobar rezultat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se dopao, mada me sad smara što sam dosta i izgorela. :)

      Delete
  5. Kokosovo ulje je fenomenalno za suncanje, i dobija se prelepa boja 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skoro sam potrošila kokosovo, celu teglu, da sam znala ostavila bih malo njega da mažem. Moraću da ga uzmem ponovo, ono mi je za sve dobro. :)

      Delete
  6. Cure, pripazite, ostavlja mrlje na kupaćem kostimu koje se ne mogu oprati!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, ja se ne bih usudila da ovo mažem dok sam u svetlom kupaćem, lepo su i naglasili na pakovanju da se pazi.

      Delete
  7. Ja nešto i ne volim ovakve proizvode za ubrzano tamnjenje ali me nešto baš ovaj mami, ne znam. Slika pre i posle verovatno podržava moj novčanik da istroši koji dinar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad je na akciji u Dmu, tako da novčanik neće toliko ispaštati. :)

      Delete
  8. Ja imam Collistar i stvarno je velika razlika, posle jednog suncanja ljudi su me pitali dal sam bila na moru a inace jako tesko crnim:) Najjeftinija varjanta je orahovo ulje , i maslinovo je ok ali uz orahovo do kraja leta kao cigance provereno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Collistar nikad nisam probala, ali ne sumnjam da je on odličan, svi ga hvale. Da, da, znam i za kantarionovo, da isto može da se maže u te svrhe, samo to nikad nisam probala, jer ili pocrnim odmah, ili me sunce ne vidi celog leta. Ne bih ni ovo uzela, ali kad svi pričaju, ja šta ću, moram. :))

      Delete

Hvala što komentarišete :)