Pet pomoćnika kod šminkanja

20:03

Dosta je vremena prošlo od poslednjeg posta, a ta pauza od dve nedelje je bila potpuno neplanirana. Nisam letnji čovek, sve mi smeta kad su vrućine, pa tako i nemam želju za pisanjem i slikanjem. Kako uskoro idem na odmor, ponovo će biti prinudne pauze od desetak dana, pa ću se potruditi da bar do tada budem redovna. :) A sada da se vratim na glavnu temu današnjeg posta - koje su to sitnice koje koristim svakodnevno, a naizgled deluju potpuno beskorisno.


Počeću od omiljenog proizvoda, za koji mnogo ljudi uopšte nije ni čulo. Dosta njih ga uopšte ne voli, a ja sam oduševljena. Reč je o Inglot Duraline. Mala stvarčica koja vam može spasiti mnoge komade šminke, kao što su lajner, maskara, gel za obrve. Kao što vidite na slici, reč je o providnoj tečnosti srednje gustine, bez mirisa, koja se pipetom stavi u bilo koji proizvod koji se osušio. Može se koristiti i za senku, ako želite da od nje napravite lajner. Mene spašava sada kada mi se NYX gel za obrve osušio. Sipala sam ga u gel (uz pomoć šprica i igle) i kao nov je. Bojim se da se ne sećam tačne cene, jer sam ga kupila odavno, ali svakako vredi uložiti u njega.

Ebeline čistač četkica je druga omiljena stvar na spisku. Potrebno je par sekundi da očisti četkicu, koja je odmah suva i spremna za dalju upotrebu. Meni najviše pomaže oko četkice za obrve, koju moram da čistim i po par puta dnevno, jer se gel koji koristim na njoj stvrdne. Cena mu je oko 300 dinara, a meni, koja ga ni najmanje ne štedim, jedna bočica potraje oko dva meseca.


Selotejp je još jedna sitnica koju uvek imam na stolu sa šminkom. Koristim ga svaki put kada mi je potrebna ravna linija senke, a verujem da ga i mnoge od vas koriste. Nikada ne stavim direktno na lice, jer su uglavnom previše jaki, već ga zalepim na ruku, odlepim, pa onda postavim gde treba.

Korektor olovka za nokte, koja se natapa u aceton je obavezna stvar kod svakog mog šminjanja. Kupujem ih u Alexandar Cosmeticsu, jedino tamo nalazim ove koje nisu natopljene, pa ih onda ja stavim u micelarnu i tako skinem svaku slučajnu grešku. Vrlo često njom prećem na kraju oka, da napravim ravnu liniju, kada me mrzi da stavljam selotejp.

I za kraj, jedan vrlo sličan proizvod - Ebeline štapići za uši imaju gotovo istu funkciju kao i korektor olovka, samo su dosta nežniji pa ih koristim uglavnom ispod oka, kada zabrljam nešto sa senkom. Omiljeni su mi ovi, koji imaju dve različite strane, što ih čini idealnim za veće ili manje greške.



Imate li vi svoje male pomoćnike prilikom šminkanja?

You Might Also Like

8 коментара

  1. Sve sa tvog spiska, izuzev olovke - korektora za nokte (odlična ideja!).
    Duraline je negde oko 2000 rsd ako se dobro sećam. Ebeline čistač volim i njime najradije čistim veće četke sa prirodnom dlakom između šminkanja. Sve u svemu, dobri su ti pomagači :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala za informaciju, ovaj mi je već pri kraju, dobro je znati unapred koliko treba opet da izdvojim za Duraline. :) A olovka za nokte je otkrivena sasvim slučajno, u momentu žurbe, kada nije bilo štapića u blizini. :)

      Delete
  2. Duraline je odlicna stvarcica, ja sam ga platila 21 KM sto ti je cca 10€. A te popravke lajnera umjesto stapica koristim kosi tanki kist natopljen micelarnom pa poslije jos dodam mrvicu korektora da izgleda jos ostrije :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juuu, što je tamo jeftiniji. Moraću u Bih da ga kupujem od sada. Probaću to sa četkicom i micelarnom, za sad sam natopljenu četkicu koristila samo za lak za nokte. :)

      Delete
  3. Jao, kod nas u Poljskoj Duraline kosta manje od 1000din!

    ReplyDelete
  4. Imam 3/5 stvarčice sa tvog spiska, sredstvo za čišćenje, selotejp i štapiće. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Navijam da kupiš i Duraline. Treba ti, svima treba. :D

      Delete

Hvala što komentarišete :)