Šta nosim na letovanje?

10:28

Ovakav post do sada nisam pisala na blogu, a vrlo rado ga čitam kod drugih, jer uvek pronađem bar neku ideju ili se setim nečega na šta sam zaboravila. Biću odsutna jedno desetak dana, pa sam se trudila da kozmetiku prilagodim tome i ne preteram sa šminkom kao po običaju.


Što se tela tiče, prva i osnovna stvar je zaštitna krema. Već sam isprobala ovu iz Eucerina, tako da sam se uverila u njen kvalitet, a o njoj ću sigurno i pisati kada se vratim. Za negu nakon sunčanja odlučila sam da ponesem dve stvari, jedna je Top Ten losion, koji kupujem već treće leto za redom. Imala sam želju da ga promenim, ali nisam pronašla neko drugo kod koga mi miris toliko odgovara, pa sam se odlučila da ponovim kupovinu po treći put. Nikad nisam pisala o njemu, ali koliko je dobar govori i činjenica da mi još uvek nije dosadio. 

Monoi ulje sam kupila kod Bamby u njenom web shopu i odlično je, ali je miris malo počeo da me guši. Pošto je dobar i za kožu i za kosu, nosim ga da ga u velikim količinama mažem i na jedno i na drugo. 

Pena za brijanje i brijač se podrazumevaju, a ovo je prilika da probam dve, za mene nove stvari, Balea penu i Balea brijač. Pošto mi mnogi brijači izazivaju alergiju, nadam se da ću sa ovim imati više sreće.


Kada je kosa u pitanju inače koristim sve što se može koristiti. Moj uobičajeni redosled izgleda ovako: Šampon, balzam, maska, prskalica, ulje/krema. Znam da je mnogima sve ovo mnogo, ali meni se čini da ako nešto izostavim kosa će mi biti suva. Rešila sam da je na moru ne opterećujem toliko, jer je ipak perem svakog dana, pa sa sobom nosim Lovea šampon i masku, bez balzama i Macadamia ulje u spreju. Šampon je pogodan za svako pranje, a piše da se može koristiti i za telo. Prvi put koristim tako neki 2 u 1 proizvod, pa ćemo videti da li će biti dobar za oba.


Za lice inače koristim Dr. Hauschka proizvode, ali kako sam ostala bez kreme za umivanje, rešila sam da potpuno promenim rutinu. Kada koristim njihove proizvode ne volim da mešam sa drugim brendovima. Za umivanje sam spakovala Bioten piling, koji svakodnevno koristim u letnjim mesecima. Prebacila sam ga u praznu bočicu koja zauzima manje mesta. Sephora mist za lice ne vadim iz torbe, jer mi je odličan kada se po ovim vrućinama nađem u gradu, pa će biti idealan za osveženje u toku puta.

Kao dnevnu kremu za lice koristim Eucerin sa zaštitnim faktorom, a noćna krema je takođe iz Eucerina, sada ću je prvi put probati pa ćemo videti da li je za mene premasna ili ne. Okoloočna krema je kod mene neizostavna već dobre dve, tri godine, a jedna od omiljenih mi je i ova Eucerin, čija vas recenzija čeka ovih dana.

Za skidanje šminke nikada ne koristim maramice, ali ne planiram da se šminkam puno na moru, pa neće štetiti tih par puta. Ne želim da nosim micelarnu i tako nepotrebno zauzimam mesto u već punom koferu.



Moja najveća muka kod svakog pakovanja je šminka. Šta poneti, a ne zaplakati? Šta ako mi tamo zatreba baš ta boja koju nemam? Pošto se već dva meseca nisam pošteno našminkala, ne planiram to da radim ni tamo. Nosim samo osnovno (za moje pojmove), a pitanje je hoću li i to iskoristiti. Dobro, stvari za obrve koristim svakodnevno, pa planiram i na plažu da idem sa obrvama, kad je već sve vodootporno. :) U svakom slučaju planiram da tamo kupim dosta ''suvenira'', pa se nadam da će ponuda biti dobra.


I za kraj, tri laka. China Glaze Flip Flop Fantasy, koji mi je dala Ađa, jer mi se slaže uz kupaći. Kiko mint, koji ima najlepšu boju, ali zato na noktima opstaje jedva jedan dan i Nails Inc Westbourne Park. 


I opet mi se čini da sam preterala, ali manje od ovoga ne-mo-guuu.

Šta vi nosite na letovanje? Da li nosite samo osnovno ili i one ''nek se nađe, za svaki slučaj'' proizvode?

You Might Also Like

19 коментара

  1. :) jel se srećemo dole ?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja na drugu stranu išla, ali srećemo se na kafi u Bgu. :)

      Delete
  2. Skroz si racionalna :) Posebno svaka čast za zaista minimum šminke.
    I meni je taj Top Ten losion odličan, pre svega zbog mirisa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deset dana je prošlo, šminku nisam stavila, tako da sam i ovaj minimum šminke nosila uzaludno. Nešto čudno se desilo sa mnom ove godine, moraću da se našminkam za po kući, da uspostavim balans. :)

      Delete
  3. WOW, pa ti si bas malo stvari spakovala, svaka cast!! Takođe planiram isti post da uradim za par dana i preznojavam se kad pomislim na muku pri odabiru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo sam čekala da mi nešto zafali, a ono ništa, čak nisam ni ovo sve iskoristila, ne znam šta mi bi. :D

      Delete
  4. Vrlo si ekonomična mogu ti reći :) I ja ponesem gomilu kozmetike ali sve to inače koristim pa mi nije žao što vučem dok je sa garderobom (i obućom i torbama i nakitom) to blagi užas...uvek ponesem puunoo da se nađe a onda pola i ne obučem :)) Ludo žensko! L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, da, možda još nešto protiv komaraca da ubaciš ;)

      Delete
    2. Evo i ja nisam pola obukla, a mislila sam da mi je malo. A ovi komarci me takli nisu tamo, a kako sam došla ovde, noćas se deset puta budila zbog napasti. Moraću da kupim nešto za ove Beogradske komarce. :)

      Delete
  5. Ja ne znam šta vi radite sa Mint milkom, meni se drži po 3-4 dana, a moji nokti su očaj :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jedem ga sa noktiju. :D Ne znam bre, skinuo se odmah drugog dana, ali nema veze i dalje je najlepši mint među lakovima.

      Delete
  6. Kada krenem sa pakovanjem, ide politika samo osnovno ali to preraste u "za svaki slučaj" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klasika, evo ja dobar deo stvari nisam ni iskoristila, ali bitno da sam ponela. :D

      Delete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Da li je ovaj top tan dobar i protiv ljushtenja koze posle mora... Ja izludeh.. Ili nesto drugo da mi preporucis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost ne, ja sam ga mazala i krenula je da mi se ljušti koža sa ruku. Meni je super ovo Monoi ulje, od kad njega mažem ne ljuštim se. Čula sam da su za to dobra i Weleda ulja, mada u principu svako prirodno ulje se meni bolje pokazalo od bilo kog losiona.

      Delete
  9. Da li je ovaj top tan dobar i protiv ljushtenja koze posle mora... Ja izludeh.. Ili nesto drugo da mi preporucis?

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)