Avon serum i ulje za kosu

19:01

Proizvodi koji se najmanje pojavljuju na mom blogu su oni za kosu. Zato sam rešila da vam danas predstavim dva preparata iz Avona koja koristim već duže vreme. Reč je o uljima za kosu, zapravo jedno je serum za suve krajeve a drugo arganovo ulje. Obe stvari su dosta popularne i hvaljene po blogovima tako da mogu da zaključim da su retko koga razočarale.



Krenuću od seruma, pošto njega mnogo duže koristim. Namenjen je svim tipovima kose, a funkcija mu je da hidrira suve krajeve. Za početak, serum dolazi u staklenom pakovanju sa pumpicom i dobijate 30 ml proizvoda. Ako ga koristite umereno, može da potraje mesecima, a ako ga koristite kao ja, onda će trajati znatno kraće. :) 


Malo je masnije teksture, tako da morate biti pažljivi jer se može desiti da lako preterate. Način na koji ga ja koristim je uvek isti, na suvoj kosi nakon peglanja. Nikada ga ne koristim nakon pranja na vlažnoj kosi, jer nisam primetila da stvarno hidrira. Iako meni ne vrši funkciju za koju je namenjen koristim ga jer se kosa jako sija nakon njega, i predivno miriše. Više ni ne znam koja mi je ovo bočica po redu i iako ga koristim godinama kosa se nikad nije prezasitila. Još jedna dobra stvar je što kosa nakon njega bude mekana na dodir, tako da svi oni koji žele da trenutno poboljšaju izgled kose mogu da probaju baš ovaj serum.

Proziran je i dosta redak
Sledeća stvar je hranljivi tretman bez ispiranja, ili drugim rečima ulje agrana. Kako proizvođač kaže, on pruža dubinsku negu svim tipovima kose. Ambalaža je identična kao kod seruma, samo se razlikuje boja pumpice. Da napomenem, obe pumpice imaju plastični zatvarač, samo što ih na mojim slikama nema jer sam ih negde izgubila. :)


Ovo ulje sam kupila iz čiste radoznalosti jer je u tada aktuelnom katalogu bilo baš, baš sniženo. U početku mi je bilo kao i svako drugo ulje za kosu, nije me razočaralo ali me nije preterano ni oduševilo. Jedno vreme je stajao na polici i skoro da sam zaboravila na njega. Onda sam rešila da ponovo počnem da ga koristim, ovaj put redovno. Ovaj način korišćenja se pokazao idealnim. Za razliku od prethodnog, ovaj proizvod deluje na duže staze, ne samo trenutno. Kada ga stavim na kosu ona je mekanija i nema potrebe da ga koristim svakog dana. Tako inače koristim onaj ''Daily shine'', svakog jutra stavim malo na krajeve, zato ga potrošim u relativno kratkom roku. 

Žute je boje i dosta je gušći od prethodnog
Meni su se oba proizvoda pokazala odlično i ne nameravam da prestanem sa korišćenjem nekog od njih. Prvi koristim kada mi je kosa ispeglana, i kao što već rekoh, svakog dana. A drugi onda kada je ne peglam, nekada na mokru, nekada na suvu kosu, sve zavisi od situacije. U zavisnosti od tipa kose, svima bih preporučila neki od ova dva proizvoda.


Jeste li koristile neka od ovih ulja? Ili možda neke druge Avon proizvode za kosu?

You Might Also Like

24 коментара

  1. probala sam oba i dosta vremena ih koristila ali mi je orofluido puno bolji i bocica od 100ml mi traje skoro godinu dana :D (niki)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ja sam Orofluido skoro celog potrošila za mesec dana. :D Imam naviku da svakodnevno stavim makar malo nekog ulja na kosu, tako da ih trošim u ogromnim količinama. :)

      Delete
  2. Koristim ovo ulje i imam skroz pozitivno misljenje o njemu! Super mi je! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do sada nisam čula da nekome uopšte nije odgovaralo. :)

      Delete
  3. A koliko ovog arganovog ulja stavljas na kosu? Da li je imasti??? Kako mirisee?? :) Sad si me bas navukla da ga probam, ubicu te.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa kako kad, ono mi ne masti kosu tako da ne štedim kad stavljam. :D Miriše skoro isto kao ovo zeleno, klasično. Meni je baš lepo, nekad ga stavim tek onako da mi zamiriše kosu. :)

      Delete
  4. Nemilosrdno koristim oba ova seruma,nekada na suvoj,nekada na mokroj kosi i svima bih preporucila da probaju.Inace mi se jako svidja avonova linija proizvoda za kosu,ali ovo su mi favoriti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaju dobre stvari, ja sada planiram da probam celu tu liniju proizvoda sa agranovim uljem, nadam se da će biti podjednako dobri.

      Delete
  5. Koristila sam klasično ulje i bilomi je ok dugo vremena a onda je doslo do nekakvog zasićenja :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ga rotiram sa još dosta ulja, nikada ne koristim nekoliko pranja samo njega, tako da još nije do toga došlo. :)

      Delete
  6. I ja koristim ovo ulje,mirisom sam bas odusevljena,a krajevi su pod kontrolom!! :)

    ReplyDelete
  7. Bas sam porucila argan ulje i uskoro mi stize :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam poručila celu tu kolekciju sa agranovim uljem, nadam se da će biti dobra kao i ulje. :)

      Delete
  8. Svi hvale njihova ulja a ja još uvek nijedno nisam probala. Moraću to da promenim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prati redovno ataloge na netu, često se desi da spuste cenu baš dosta, pa i ako ti ne odgovara nije neka šteta :)

      Delete
  9. Hello, your style and your blog is wonderful. follow me and follow you back? Kisses from Spain.
    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  10. Koristila sam zelene kapi godinama i isto ih brzo potrošim kao i ti. Kapi argana ću sada da naručim definitivno, na akciji su i rešila sam da ih definitivno probam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam iskoristila akciju pa naručila sve te stvari od agrana, videćemo kakve će biti. :)

      Delete
  11. Upravo trosim drugu bocicu argana i ne nameravam da ga menjam! Serum nisam probala, ali sigurna sam da cu i to uciniti cim bude na nekom vecem snizenju! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni polako postaje jedno od omiljenih, mada nisam puno izbirljiva kada su ulja za kosu u pitanju, krajevi upiju koje god da stavim. :)

      Delete
  12. Ja sam baš neki dan naručila serum jer sam baš čula dosta pohvala pa da isprobam i ja.Nadam se da će mi biti dobar kao i tebi,a i ovaj hranjivi tretman isto ću da kupim :)

    ReplyDelete
  13. Zelene kapi su katastrofa!!!

    ReplyDelete
  14. Ja prvo porucim, pa onda citam recenzije :D Daaaavno sam koristila serum za kou i secam se da je bilo sve kako si i ti opisala... Dugo sam koristila cuveno macadamia ulje, a sad zavrsavam sa aurinim i hocu da promenim pa sam porucila ovaj sa arganom... Nadam se da se necu razocarati :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)