Crvena senka - Kako je nositi?

18:09

Pre nekog vremena sam napisala post o Artdeco senkama među kojima se našla i jedna crvene boje. Takvu senku sam dugo tražila jer sam imala zamišljen način na koji ću je koristiti, ali on se nije pokazao kao dobar. Zato sam morala dosta da eksperimentišem da bih uspela da se našminkam, a da to ne izgleda kao da me je neko udario. Pošto sam primetila da dosta devojaka beži od crvene senke, jer nisu sigurne kako da je iskoriste na pravi način, danas ću vam pokazati kako ja to radim.


Dakle, zvezde današnjeg posta su crvena senka i sestre Arsić. :) 

Razlog zašto ćete videti dve devojke koje su u principu na isti način našminkane je taj što imaju potpuno raličit oblik očiju, pa možete lepo videti kako crvena senka stoji osobama sa spuštenim kapcima, a kako onima koji imaju malo uzdignute. Ivanini kapci su spušteni, pa je i senka samim tim manje uočljiva. Što možete videti i na slici ispod:


Ako imate spuštene kapke i do sada niste koristili crvenu senku verovatno ćete se mnogo lakše naviknuti na nju, jer se manje primećuje, osim kada zatvorite oči ili ih podignete.


Nataša ima malo uzdignutije kapke, pa kada se tako našminka to se mnogo više primećuje:


Najjednostanvniji način za korišćenje crvene senke je da nju stavite na kapak i oivičite crnom ili nekom drugom senkom. Ja sam za oba šminkanja koristila crnu, jer se po meni najviše slaže. Najbitija stvar je blendovanje.  Ako to ne odradite lepo, ivice će biti jako oštre i to neće izgledati baš lepo.


Kao što možete da vidite, kada su kapci malo podignuti šminka izleda dramatičnije. Uz ovakav način šminkanja obično je preporučljiv neki neutralni karmin, jer su oči same po sebi dosta naglašene. Ali ako volite da eksperimentišete možete probati i karmine u drugim bojama. Pošto se kod Ivane crvena senka ne primećuje baš toliko, tamno roze karmin joj uz ovu kombinaciju odlično stoji.


Na internetu sam pronašla još par slika devojaka sa crvenom senkom, možda se to nekome više dopadne. Ja ne volim kada je crvena senka preko celog kapka, ali ukusi su različiti. :) Evo i par fotografija, pa vi odaberite koji je stil šminkanja vama bliži.

*Slika je preuzeta sa interneta
Ovo nije način šminkanja za svaki dan, barem je moje mišljenje tako, i ja ga preporučujem za večernje izlaske ili neke proslave. Vrlo je upečatljivo, a pošto je crvena senka dosta retko korišćena na očima, privlači dosta pažnje.



I za kraj, nisam zamislila da ovaj post bude neki tutorijal ili moji saveti kako se našminkati, s obzirom na to da nisam profesionalna što se toga tiče. Htela sam samo da vam pokažem na koji način ja koristim ovu boju i dam vam ideju za neko šminkanje.


Volite li vi naglašene oči? Kako vam se čini šminkanje crvenom senkom? 

You Might Also Like

27 коментара

  1. !!! Bas je kul! Vamp! :D
    Ja sam probala jednom prilikom da se igram sa crvenom senkom, samo sto sam je stavila na pregib kapka, dok je kapak bio obojen tamno sivom/crnom senkom ( ne secam se ).. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako sam i ja htela da je koristim, ali imam spuštene kapke pa se to uopšte nije videlo, videla se samo crvena :)

      Delete
  2. Kako divna i originalna ideja za post, svaka cast!
    Ja mislim da ne bih imala hrabrosti da nosim crvenu senku ali mi se jako dopada kako izgledaju obe devojke, bas su je lepo 'iznele' :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Ma možeš, samo treba da se navikneš. Ja kada sam prvi put stavila, delovalo mi je previše jako i za grad, kad sam se malo duže ogledala, skroz sam se navikla, sada je koristim često, kao i svaku drugu senku. :)

      Delete
  3. Cura s ravnom kosom- Lana Del Ray <3
    Prekrasno si ovo predstavila.
    Mislim da pravila u kombinovanju boja više nema i da se stvarno možemo igrati onako kako nam odgovara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Ma kakva pravila, bitno je da lepo stoji i da se lepo osećaš u tome, da li ima jedna ili mnogo boja, nije važno. :)

      Delete
  4. Imam ovu senku i obozavam je! Divna je i pigmenovana i zapravo zaista odlicno stoji. Post je potpuno divan i devojke su prelepo nasminkane. Po mom ukusu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja je obožavam od kad sam je kupila. :) Hvala :)

      Delete
  5. Ti si baš zaljubljena u tu senku :)
    Jako lepo i jako smelo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah... :) Jedino tirkiznu senku volim više da koristim od nje. :)

      Delete
  6. Senka je apsolutno prelepa, i baš mi se sviđa kako stoji na očima. Slažem se sa tobom, na ovim slikama sa interneta mi se ne dopada, ali kada se lepo iskombinuje sa tamnijom bojom izgleda sjajno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za mene je bilo dovoljno i to što je neobična, isplatila se duga potraga za senkom u toj boji. :)

      Delete
  7. One su divne,a i senka je bas odlicna u ovim kombinacijama,svaka cast!! :) Nisam toliko smela,pa je bolje da je vidjam i divim se na drugima!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu divne. :) Hvala. :*
      Ma kako nisi, probaj i videćeš kako može lepo da ti stoji. :)

      Delete
  8. Žestoko, hrabro i smelo woow!!! Uf, sad i meni dodje da probam :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, probaj, prooobaj!
      Navijam za to da probaš i počneš stalno da koristiš. :))

      Delete
  9. Uuu... izgleda opasno, i curama odlicno stoji (btw prelepe su). Uzivam kad vidim da je odlicno nosi crvenu boju, bilo da je karmin, kosa... pa i senka. Odlican post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala... I ja volim to da vidim, posebno tako neki tamniji karmin u dnevnoj varijanti. Volim upadljive senke, ali mi karmini ne stoje baš, koliko god se trudila da ih kombinujem. Tako da volim da ih vidim na drugima. :)

      Delete
  10. Eeeee bas sam se sad obradovala :) Ja vec duze vreme tragam za crvenom senkom i jos je nisam kupila. Ne mogu da docekam da je kupim :) Ova mi deluje kao odlicno pigmentovana, ne znam koliko si je puta morala nanositi i da li si koristila podlogu za kapak... Odlicna sminka i devojkama super stoji i jednoj i drugoj :) Odusevljena sam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam bazu, ali onu Essence. Nju uopšte ne volim, koristim je samo tako kad isprobavam kombinacije, jer nema nekog efekta. Tako da je ovakva boja i bez baze. :) Baš su pigmentovane, ja sam nanosila dva puta jer sam morala da popravim malo posle crne senke, ali i kada staviš jednom odlično se vidi. :)

      Delete
    2. Hvala na odgovoru, moram je probati uskoro :)

      Delete
  11. Devojke su prelepe, a devojku sa ravnom kosom si predobro nasminkala, odusevljena sam!
    Vec duze vreme u mobilnom cuvam jedan crveni makeup look koji zelim da probam, ali nikako da kupim crvenu senku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Sada ti je sniženje u Jasminu na Artdeco senke, većina je snižena upola cene, pravi je trenutak da se ponoviš jednom crvenom. :)

      Delete
  12. Nikada nisam razmisljala o crvenoj senci, mada si me sada bacila u dilemu da li je zelim ili ne :D Bas je efektna :)

    ReplyDelete
  13. Divno ti stoji crveno sjenilo, koje ja nikako ne mogu isfurati, ali kosa ti je prekrasna!!! ne mogu prestat gledat :D

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)