Favoriti u januaru

16:47

Pošto se bliži februar, red je za moj prvi post ovakvog tipa. Danas ću vam pokazati šta mi je to najviše odgovaralo, pa sam koristila tokom celog meseca.


Počeću od dekorative, jer nje ima manje. Pošto je šminka uglavnom bila za dnevne varijante, najviše sam koristila ovu NYX paletu, o kojoj sam već pisala u ovom postu. Pored nje, najviše sam koristila L'oreal True Match puder, jer odgovara mojoj koži u zimskom periodu. Daje odlično prekrivanje, dobar je za mešovitu kožu i prilično je postojan. Jedna od stvari koju uvek koristim, bez obzira da li se radi o dnevnoj ili većernjoj varijanti je puder u kamenu. Ovog meseca sam najviše koristila onaj iz Sephore, jer mi se jako dobro pokazao. Što se maskare tiče, trenutno mi je najbolja Big Eyes, koju proizvodi Maybelline.


To bi bilo to, što se dekorative tiče. Sada ću preći na preparativu, za početak proizvode za lice. Tokom celog meseca uglavvnom sam koristila ovu micelarnu vodu i kao losion i za skidanje šminke, a i kada mi je bilo potrebno da samo malo osvežim lice. Odlična mi je, puno bolja od L'orealove i što se tiče nege i što se tiče skidanja šminke. Kremu koju sam koristila proizvodi Marigold. U pitanju je prirodna kozmetika, odličnog kvaliteta. Moje pakovanje ove kreme je manje, postoji i u velikom pakovanju, ali pošto je rok iskoristivosti tri meseca od otvaranja, mislim da ću nastaviti da kupujem manje pakovanje, jer se dosta sporo troši. I treća stvar je Dahlia krema za predeo oko očiju, o kojoj sam već sve rekla ovde.


Što se tiče proizvoda za negu tela, tu sam ubedljivo najviše koristila ova dva. Jedno je Body butter Fenel, a drugi Alverde. Oba su mi odlična, i pored super mirisa imaju i dobru negu, posebno za osetljivu kožu. O Alverde sam već pisala ovde, a što se Fenela tiče, u ovom pakovanju postoje dva različita mirisa, jedan je od vanile a drugi makadamije. Jedan lepše miriše, po meni, ali jednako dobro neguju kožu.


I za kraj, proizvodi za kosu. Brahmi Amla ulje, koje nisam prestala da koristim od kako sam ga kupila. Uvek ga koristim pre pranja kose, tako što stavim na celu dužinu i prenoćim sa njim, ili ostavim sat, dva. Ovo je jedno od retkih ulja koje moji krajevi potpuno upiju, pa posle par sati izgleda kao da sam ga stavila samo na koren. O njemu ću posebno pisati, jer zaslužuje više pažnje. Drugo ulje, koje sam koristila na suvoj kosi, nakon pranja je Orofluido. Sasvim solidno ulje, o kome su skoro sve blogerke pisale, lepo neguje i ne masti kosu. I treća stvar, Swiss-o-par maska za kosu. Postoje dve verzije kod nas, koliko sam ja primetila. Jedna je sa agranovim uljem, a druga sa medom i pantenolom. Kupila sam ih obe, ali ovu sa agranovim uljem nisam iskoristila još uvek, jer sam se oduševila ovom sa medom, i nastavila nju da kupujem, tako da sam na ovu drugu potpuno zaboravila. Što se tiče ove sa medom, imate moju preporuku. Jako omekša suvu i oštećenu kosu. 


I to bi bilo to što se tiče favorita za januar.
Jeste li koristile neke od ovih proizvoda? Koji su vaši favoriti?

You Might Also Like

19 коментара

  1. Brahmi ulje obožavam, Orfoluido uljenisam probala ali jako želim. Sephora puder mi je isto favorit. Divni su ti favoriti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni Orofluido nije ništa tako specijalno, osim što prelepo miriše. Otprilike mi je slično kao ono Gliss Kur, samo za nijansu bolje. Neću ga ponovo kupiti, osim ako opet ne naletim da košta 500 dinara, takvu priliku ne propuštam. :)

      Delete
  2. Slike su fantastične! Koji aparat koristiš? Od tvojih favorita ništa nisam probala, planiram uskoro da pazarim ovu micelarnu.

    ReplyDelete
  3. O Brahmiju sam pisala, obožavam ga, a Orofluido mi je tiha patnja :)) Da li je intenzivan miris kod ovog fennel-a? Meni je shea zakon, miriše po ceo dan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orofluido često možeš da pronađeš dosta jeftinije kod onih ljudi na pijaci kod starog Merkatora ili na Kaleniću. :) Jeste, baš dugo traje. Samo što se meni jedan dopada, a drugi onako. Ali nema šanse da skontam šta je šta, tako da će mi ostati misterija da li mi se više dopada miris makadamije ili vanile. :)

      Delete
    2. Stvarno?? Mnogooo si me obradovala sad,tamo kupujem Serical pakovanja, čudo nisam videla Orofluido... Baš ću da pogledam kad odem za Bg, to mi je prekoputa, hvala ti na informaciji! :) Odložila sam ga zato što već imam previše proizvoda tog tipa.
      Svejedno mislim da nemaš ni makadamiju ni vanilu u posebnom pakovanju :)

      Delete
    3. Ja sam svoje platila 500 dinara na Kaleniću, ako naletim ponovo, kupiću dva pa ću ti proslediti, za te pare ne treba propustiti. :) Ja sam rešila da ga ne kupujem ponovo, pošto sam i ja nakupila gomilu stvari, ali kad mi tako nude za toliko, kako ne kupiti. :)

      Delete
  4. Orofluido my all time favorite! Imam i ja set Alverde butera, ne zna se koji je lepsi, nista lepse na dodir od svih butera, losiona i krema nisam pipnula!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se Alverde set baš dopada, i tekstura i miris i nega, sve je fantastično.

      Delete
  5. Toliko pohvala sam cula za Brahmi ulje, a nikad ga nisam potrazila u mom gradu - moracu uskoro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično je, stvarno. Radi sve što su napisali. E sad, za mene je jedina mana to što stvarno nova kosa raste od njega, imam je previše ionako, tako da mi nova stvarno ne treba. :D Inače, kosa je sjajna i mekana nakon njega. Baš se vidi razlika.

      Delete
  6. I u mojim favoritima za januar je ova paleta,najbolja je :)

    ReplyDelete
  7. Kakvi favoriti :)) Sve mi se svidja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve sam strpala u jedan post, pa nek ide život. :)
      Moji favoriti su jako srećni kad znaju da ti se sviđaju. :) :*

      Delete
  8. Nisam uopste skontala za sta ti je ova kremica od Marigold!? jel mozemo i masnokozci da je koristimo!!? jesi pisala negde malo opsirnije o njoj,i gde moze da se nabavi!? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidratantna kremica za lice. :) Može, može, ova moja je baš ta verzija, za masnu i mešovitu kožu. Kada kupiš moraš da naglasiš kakva ti treba. Nisam pisala ništa o njoj, pošto je imam tek mesec dana, ali za sada se pokazala odlično. Pisala je Jelena, http://mojneseser.blogspot.com/2014/01/marigold-hidrantna-bademova-krema.html. Ja sam kupila u prodavnici Maslina, a evo ti link gde sve imaš http://www.marigoldlab.com/prodajna_mesta/, imaju i cenovik na sajtu pa možeš odmah da znaš koliko je šta. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)