Garnier - Goodbye Damage

15:26

Već duže vreme je na našem tržištu prisutna ova linija Garnier proizvoda, a kako imam jako oštećene krajeve nije mi trebalo mnogo razmišljanja da li da je kupim. Pored ova tri proizvoda u prodaji je i maska o kojoj sam pročitala dosta negativnih kritika pa sam rešila da je preskočim. Ono što proizvođač obećava je oporavak kose iznutra i zaceljivanje pukotina na kosi, kao i regeneraciju jednogodišnjeg oštećenja za samo nedelju dana. U nastavku možete da vidite da li ova linija zaista vrši takav posao ili ne.


Za početak moram da kažem da je pakovanje kod sva tri proizvoda isto, narandžasta ambalaža sa zelenim slovima, razlika je samo u militraži sva tri proizvoda. Miris je takođe isti, voćni i jak, i dugo se zadržava na kosi. Vrlo često kosu ispravljam presom i ovo je jedan od retkih proizvoda čiji se miris zadržava i nakon peglanja.

Krenuću onim redosledom kojim ih i koristim, dakle prvi na redu je šampon. Moram da priznam da mi nije toliko bitno koji šampon koristim, po tom pitanju mi kosa nije zahtevna i nikada ne primećujem neku razliku među šamponima, dok je za balzam sasvim suprotno. Sviđa mi se što nije potrebno mnogo proizvoda za jedno pranje jer lepo peni. Nemam običaj da kosu češljam nakon šampona jer se dosta mrsi i do sada mi je samo sa jednim šamponom uspelo da je lepo raščešljam. Probala sam to i sa ovim i samo sam postigla to da mi četka ostane zamršena u kosi. Ne verujem da ću nastaviti da kupujem ovaj šampon iz prostog razloga što volim da eksperimentišem i postoji samo jedan šampon kome se uvek vraćam, sve ostale potrošim i promenim. Ne kažem da je šampon loš, već da ja nisam osoba koja na svojoj kosi može da primeti delotvornost istog, s obzirom na to da prilikom svakog pranja obavezno koristim ulje koje držim na kosi pre, balzam, hidratantnu i proteinsku masku koje rotiram i ulje koje stavljam na mokru kosu.

Tekstura i sastav šampona
Sledeći na redu je balzam. Ovde je već druga priča jer mi je kosa po tom pitanju dosta zahtevnija. Pošto su krajevi jako suvi, ne reaguju dobro na svaki balzam. On nekih se lako raščešljaju, od nekih se samo još više mrse i isuše. Ovaj balzam mi je, na sreću, super. Kosa se lepo raščešlja i bude glatka. Ne mogu da kažem da je oporavljena i da se ne vidi da je oštećena, kao što su to oni obećavali, ali je sasvim solidan balzam i mislim da će biti još bolji onima koji nemaju toliko oštećenu kosu kao što je moja. Sada neću nastaviti da ga kupujem, iz istog razloga kao i šampon, ali sam sigurna da ću kad tad ponovo uzeti, prvenstveno zbog mirisa koji obožavam. Moram da napomenem da proizvodi iz ove linije spadaju u proteinske i kosa ne izgleda baš hidrirano i sjajno nakon njih, tako da sam ja uvek koristila i neko hidratantno pakovanje uz njih.

Tekstura i sastav balzama
Poslednja stvar je ulje za kosu. Ono me je najviše oduševilo i sigurno ću nastaviti da ga kupujem. Ne masti kosu već je čini glatkom i sjajnom. Koristim ga na suvoj kosi, nakon peglanja i mogu da kažem da mi je za to odličan! Kosa bude mekana, jako mirišljava i krajevi na dodir ne izgledaju oštećeno. Još više mi se dopalo to što mogu da ga koristim svakog dana, da bih popravila frizuru i nikad se nije desilo da mi umasti kosu.

Tekstura i sastav ulja
Sve u svemu, ne mogu da kažem da ova linija ispunjava ono što su o njoj napisali, ali to nisam ni očekivala. Mislim da bi bila odlična onima koji imaju malo oštećenu kosu i svakako onima kojima je miris bitan.

Jeste li probali nešto iz ove linije? Kakvi su vaši utisci?

You Might Also Like

10 коментара

  1. Koristila sam masku jer sam imala baš baš oštećenu kosu. Za mesec dana mi je, verovala ti ili ne, skroz oporavila kosu! Ali, kada mi se kosa oporavila, više nikakvog uticaja mi nije imala na kosu. Sada čami u kupatilu i čeka da opet uništim kosu. :D A ovo ulje, gde si ga kupila i koliko je koštalo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ja sam baš za masku čitala da ne deluje nikako, pa je preskočila. Moraću i nju da probam onda, možda ona bude delotvornija. Kupila sam ga u DM-u, nisam sigurna kolika je sada cena, ja sam platila oko 300 dinara na nekom sniženju. Nije ni sada puno skuplje, čini mi se.

      Delete
    2. Verovatno zavisi od osobe do osobe, nekome kome nije jako oštećena kosa verovatno neće imati efekta. Kažem ti, sad mi uopšte ne deluje, pa ga ni ne koristim. Čekam da još malo oštetim kosu. :D Moraću da probam ovo ulje.

      Delete
  2. Generalno moje iskustvo sa Garnier proizvodima za kosu nije pozitivno. Imam normalnu kosu, nimalo zahtevnu i ne previše oštećenu, tako da nisam probirljiva kad su proizvodi u pitanju, ali svaki Garnier šampon i balzam bi je samo dodatno isušio i učinio je teškom za raščešljavanje. Mada znam osobe kojima su njihovi proizvodi odlični.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni moja iskustva sa njihovim proizvodima za kosu nisu najbolja, zato sam i eskivirala njihove proizvode dugo, sve dok nisam videla da ovo reklamiraju. Sve ostalo od njihovih proizvoda mi je jako dobro, ali preparati za kosu ne.

      Delete
  3. Nisam probala ništa iz ove linije, jedini njihov proizvod koji je ostavio najveći utisak je Garnier Avocado Oil and Shea Butter, baš mi je pomogao oko oštećene kose. Ne koristim ga kao balzam, više kao masku :D
    Zanima me kako ti je uspela 2 tura onih sapunčića? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njega nisam koristila ali sam čula da ga dosta hvale. Nemam neka prijatna iskustva sa njihovim stvarima za kosu pa ih obično preskočim. :)
      Mnogo bolje od prve, nikako ne ide u njih dečiji šampon, ne peni uopšte. :)

      Delete
  4. Koristila sam sva tri proizvoda i bili su mi ok. Sada sam jedino sampon izbacila iz upotrebe jer mi se posle nekog vremena ponovo javila perut, pa sad koristim sampon za to, a regenerator Garnierov ne menjam, jer je odlican. Kosa mi se ranije jako brzo mrsila, a posle pranja nije imalo sanse da je rascesljam. Sa ovim regeneratorom mi je bas super, samo provucem prste kroz kosu dok susi i gotovo. :D Ulje ne koristim toliko cesto, redovno zaboravljam da ga stavim nakon pranja, a na suvu kosu imam utisak da mi je brze masti pa tada izbegavam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato ja nikad nisam koristila samo ovaj šampon, uvek sam kombinovala jedno pranje sa ovim jedno sa nekim hidratantnim, dosta je agresivan pa je perut neizbežna. :) A što se ulja tiče, moguće je da umasti, ali su moji krajevi mnogo suvi tako da mi skoro ni jedno ulje nije masno i kada ga stavim na suvu kosu. :)

      Delete
  5. Balzam i ulje su mi super, super i prijaju mi mirisi i efekat koji daju. Pakovnje je mi nije leglo toliko savršeno kao balzam. Šamponi iz Fructis kolekcije su mi veoma agresivni za teme i retko koji mi je bio dobar i taj koji je bio dobar nije bio na našem tržištu, niti je imao isti sastav kao kod ovih kod nas. I zato nisam ni kupila kako ne bih opet još jedno razočarenje imala i bacila novac. Dok su mi balzami i pakovanja uvek bili savršeni, kao i ulja.

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)