Proizvodi koji su me razočarali

18:40

Proizvode koje ćete danas videti sam kupovala tokom prošle godine i pokušavala da ih koristim na razne načine. Inače me retko koji proizvodi razočaraju, jer pre nego što kupim nešto pročitam par recenzija da bih videla kako su se i drugima pokazali, ali mi se desi i da nešto kupim tek onako, jer mi se u tom trenutku svidi. Neki od ovih proizvoda su kupljeni jer su dosta hvaljeni, što opet pokazuje da je svaki tip kože i kose drugačiji i da nam ne odgovara svima isto, a neki su kupljeni 'na slepo'.


Počeću od proizvoda za lice. Prvo je Yves Rocher krema za predeo oko očiju. Ovo je prva krema koju sam kupila za taj predeo i rešila sam da kupim neku malo kvalitetniju. Međutim, pokazalo se da je ova krema uzaludno bacanje novca. Trebalo bi da hidrira predeo oko očiju i smanji vidljivost tamnih krugova, ali nije radila ništa od toga. Koža mi nije bila uopšte hidrirana, čak me je i zatezala kad god bih namazala kremu. Koristila sam je mesec dana, da bih bila sigurna da ne deluje, a onda sam kupila drugu koja se pokazala kao pun pogodak.

Druga stvar sa slike je Balea pena za umivanje. Na sreću kupila sam ovu malu, čisto radi probe. Nemam ništa da zamerim što se čišćenja tiče, tu radi odličan posao, ali ono što se meni ne dopada je miris. Nije to neki specifičan miris na koji mogu da se naviknem posle nekoliko korišćenja, već miriše na ustajalo. Rok joj nije prošao, niti će uskoro, tako da do toga nije. Nisam sigurna da li je u pitanju samo ova bočica koju sam ja kupila, ili su sve takve.

Sledeća je na redu Balea tonirana krema. Ova krema prelepo miriše, na razno voće i podseća me na neke kozmetičke salone. Međutim, kada je stavim na lice nema šanse da je lepo razmažem. Negde bude previše, negde se uopšte ne razmaže, tako da budem sva šarena. Davala sam je i drugaricama da probaju, čisto da se uverim da li je to samo na mojoj koži tako, ali ispostavilo se da je kod svih ista priča.


Na redu su i dve maskare. Jedna je Miss Sporty, a druga Lancome. Što se tiče ove prve, nju sam kupila jer mi je žuta Miss Sporty maskara bila odlična. Obe imaju gumenu četkicu, samo je različit oblik. Sa ovom narandžastom nikako ne mogu da ravnomerno nanesem maskaru duž celog oka, pa onda ne liči ni na šta. Lancome maskara mi je bila ok u početku, ništa specijalno, ali je brzo izgubila normalan miris i počela da se oseća jako čudno, tako da je sigurno neću koristiti dalje ili ponovo kupiti.


Što se tiče mleka za telo, tu obično nemam nekih razočarenja. Moja koža je u poslednje vreme jako osetljiva, pa tačno znam kakvi mi proizvodi odgovaraju, a kakvi ne. O Mixa proizvodima sam čitala sve same pohvale, pa sam rešila da probam ovo mleko za bebe. Moja koža je na njega reagovala kao i na većinu proizvoda, krenula je da me zateže, peče i u roku od minut su se pojavile crvene tačke svuda. Pokušavala sam da ga koristim više puta, čisto da budem sigurna da mi ne odgovara i svaki put je bilo isto.


I sada dva proivoda za kosu, a to su Balea sprej za zaštitu od toplote i Amika krema za ispravljanje. Balea sprej mi nije odgovarao jer nije imao nikakvog efekta što se zaštite tiče, sve što sam sa njim postigla je ulepljena kosa. Amika kremu sam kupila jer mi je bilo potrebno nešto da mi olakša peglanje kose.  To nisam dobila od ove kreme, a kosa mi je samo bila dodatno suva i teža za ispravljanje. Ne znam kakvi su ostali Amika proizvodi, ovo je bio moj prvi susret sa tom markom i od tada se nisam usudila da probam nešto drugo.



Jeste li koristile nešto od ovih proizvoda? Kakav su utisak na vas ostavili? 

You Might Also Like

24 коментара

  1. Sto ja volim ovakve postove :)) Cudno mi je samo za Lancome maskaru,jesi li proverila rok trajanja pre nego sto si kupila ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volim i ja, zato sam i čuvala sve ovo iako sam prestala da koristim. :)
      Ma jesam, ok je rok. A i nije prevelika šteta, ionako mi nije davala neki ekstra efekat, tako da sam je slabo i koristila kad je bila normalna.

      Delete
  2. Baš mi je žao da ti ovi proizvodi nisu odgovarali. Za Mixu slušam samo pohvale pa su me iznenadili tvoji dojmovi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam sve same pohvale pročitala, pa je zato i kupih. Očigledno mi nešto iz sastava ne odgovara, nažalost još uvek ne umem da odredim po sastavu hoće li mi proizvod odgovarati ili ne. :)

      Delete
  3. Mixa nije mleko za telo nego mleko za ciscenje, sta god to kod nege beba znacilo, namenjeno je i skidanju sminke, ja sam se zeznula prvo namazala na telopa procitala nalepnicu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam, ali piše da koži vraća mekoću i svežinu i da se ne ispira i da je za lice i telo, tako da se prakticno koristi za kao mleko za telo. :) Sta god da je, mojoj koži nažalost ne odgovara. :)

      Delete
  4. koja je to druga krema za nego predela oko ociju kojom si zadovoljna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://dressing-case.blogspot.com/2014/01/dahlia-krema-za-predeo-oko-ociju_8.html :)

      Delete
  5. pa ovo mixa nije mleko za telo nego mleko za ciscenje :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napisah gore, znam da nije, ali pošto se koristi na isti način, bez ispiranja ja sam ga probala u tu svrhu. :) Nisam koristila na licu, da ne bih rizikovaa da zavrsim sa istom reakcijom kao na telu. :)

      Delete
  6. nisam ništa od ovih proizvoda probala, za ovu Balea pjenu sam čula pohvale što se tiče djelovanja, ali kritike na račun mirisa, kao što i ti pišeš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam čitala ništa o njoj pre nego što sam je kupila, pa sam se baš iznenadila kad sam osetila miris. Što se delovanja tiče, pohvale ima i od mene, ali je miris previše jak da bih ga zanemarila. :)

      Delete
  7. Joj muka. Svasta nesto ti nije odgovaralo. Bas si me iznenadila sa Mixom i to jos ta za bebe. Mozda ti prosto neki sastojak ne odgovara :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo sam u prošloj godini kupovala više neproverenih proizvoda nego obično. :) Verovatno da je do toga, samo još uvek ne umem da utvrdim koji je to tačno sastojak, ne razumem se baš u to. :)

      Delete
  8. Nisam koristila nista od ovih proizvoda. Ja koristim Amika pakovanje i ulje koji su zaista odlicni. Nisam probala ovo za ispravljanje. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulje i pakovanje nisam probala, mada sam danas videla da imaju ona mala pakovanja za probu, pa ću verovatno to kupiti, čisto da vidim da li će mi to odgovarati. :)

      Delete
  9. Oh kakve radosti, već sam pomislila da sam jedino biće na kugli zemaljskoj koje nije oduševljeno Mixa proizvodima. Moja koža je izrazito suva, ruke mažem bukvalno 500 puta na dan, i svi su mi rekli da probam Mixu, kao čuda čini. Već nakon prvog mazanja sam imala utisak da mi se koža dodatno isušila. Ajd da ne bude da sam baš toliki hejter, nastavila sam da mackam, ali svaki put isto i odustala sam vrlo brzo. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam htela da probam i te kremice koje imaju, ali kako stvari stoje sa ovim proizvodom, u skorije vreme neću probati.

      Delete
  10. Što se tiče Amike, mišljenja su podeljena, tako da ne verujem da ću da rizikujem sa kupovinom :D Od ostalih proizvoda nijedan nisam koristila:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaš ja mislim ona manja pakovanja, u kesicama. Za ulje znam da ima ono malo, kao makadamija, tako da možeš da probaš to, a ovu kremu ja ne preporučujem, mojoj oštećenoj kosi nikako nije odgovarala. :)

      Delete
  11. Probala sam Balea pjenu za umivanje, isto tu malu i miris mi je OK ali nekako mi lice nakon toga jednostavno nije bilo čisto. Imala sam takav osjećaj :D trenutno imam i taj sprej za zaštitu od toplote i meni je OK. ali da, ulijepi ako se ne nanese kako treba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam pokušavala na različite načine da koristim sprej, ali nije mi bio uopšte dobar. Izgleda da to zavisi od kose, možda bi bio bolji da mi je kosa u normalnijem stanju, ali pošto su krajevi skroz uništeni od blanša, nije mi ''leglo''. :)

      Delete
  12. Isto sam i ja prošla sa ovim Balea sredstvom... Jedino što lepo miriše! Probaj Syoss, njim sam baš zadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naručila sam sad neki iz Avona, pa ako se i on ovako pokaže, uzimam Syoss. I meni se sviđa miris, evo prskam ga svuda po soni. :D Ali da ne bude skroz beskorisno, sačuvala sam bočicu kad mi dođe tako da ja nešto smućkam. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)