Baze za senke

15:49

Nakon neplanirane pauze od nedelju dana, vraćam se redovnijem pisanju postova. Ovaj put sam rešila da vam pokažem koje baze za senke ja imam, volim i koristim. Nisam isprobala veliki broj, ali među onima koje jesam imam svoje favorite, a i one kojima se sigurno neću vratiti.


Krenuću od Alverde, koja je ujedno i prva baza koju sam kupila. Pošto tada nisam znala ništa o tome, bila mi je skroz ok. Držala je senku neko vreme, a pigmentacija je bila malo pojačana. Sada kada sam isprobala više njih, shvatam da mi ova ne odgovara uopšte, tako da je sigurno neću kupiti ponovo. Nikako je ne preporučujem onima koji žele da senka na očima traje dugo, jer to ovom neće postići. Preporučujem je za dnevnu šminku, kada nije potrebno da se pigmentacija senke znatno pojača ili da senka traje cele noći. Super je i za devojke koje tek kreću da koriste šminku, jer se senka jako lako blenda nakon nje.


Sledeća na redu je Essence baza. Mislim da su za nju svi čuli, dosta je hvaljena po blogovima, pa sam je ja zato i kupila. Definitivno nije za one čiji su kapci kao moji (spušteni). Neće produžiti trajnost senke nimalo, tako da mi se uopšte ne dopada što se toga tiče. Ali ja je koristim i dalje i sigurno ću je ponovo kupiti iz drugih razloga. Prvo, jedna je od jeftinijih baza koje se mogu naći, a druga dobra stvar je ta što odlično pojačava pigmentaciju senke. Pošto je jeftinija od svih koje imam koristim je onda kada se šminkam tek onako, kod kuće. Tada mi ne treba postojanost, već jača pigmentacija, a taj posao vrši odlično.


Avon bazu sam kupila skoro i koristila je par puta. Sasvim je solidna kada se uporedi odnos cene i kvaliteta (369 dinara kada je na sniženju). Svi je upoređuju sa Artdeco bazom, ali meni nije baš toliko dobra. Odlična stvar kod nje je to što seke stvarno dugo drži, a i pigmentacija je malo jača sa njom. Meni se ne dopada tekstura, jer liči na puder, pa mi se čini da ću je potrošiti jako brzo. Sigurno ću je kupiti ponovo, kada bude na nekom sniženju, jer mi je dobra za preko dana, pošto je mat, bez šimera.


I najbolje za kraj. :) Artdeco baza, moja omiljena. Kupila sam je mnogo puta i nastaviću da je kupujem uvek. Senke se ne pomere uopšte, sve dok ih sama ne skinem. Pigmentacija je mnogo jača nakon nje, tako da ona ispunjava sve što meni treba od jedne baze. Malo je skuplja je od svih ostalih, cena u Jasmin parfimeriji je 869 dinara, ali je isplativa jer traje mesecima. Prethodnu sam kupila prošle godine, a ovu koju trenutno imam ove, a koristim je stalno. E sada, ne može sve da bude idealno, tako da i ova ima par negativnih stvari. Prva je to što se senke malo teže blendaju nakon nje u odnosu na druge baze koje sam koristila, a druga je to što su malo promenili formulu, tako da ova sada pakovanja sadrže mnogo više šimera neko ranije. Meni to ne smeta, ali znam da većina ne voli to što je sjajna.


Do sada nisam koristila Primer Potion ili Too Faced, ali imam u planu da u skorije vreme kupim neku od njih, tako da će post biti naknadno dorađen.


Jeste li koristile neku od ovih baza? Koja je vaša omiljena?

You Might Also Like

26 коментара

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Sve sam koristila, moji najkraći utisci:
    - Alverde je prosek
    - Essence kovah u zvezde dok nisu promenili onu divnu boju koja je mogla da bude i kao korektor u ovu narandzastu, sad sa zaljenjem kazem da mi je bezveze.
    - Avon, otprilike delimo mišljenje
    - Artdeco, bese sjajna, samo ne razumem taj simer momenat prekomerni,to mi nikako ne odgovara.
    TF je savrsena baza, posebno za kapke poput tvojih. Jeste jaca investicija za ovaj tip artikla, ali neces se polajati, verujem. PP je isto dobra, ali ne kao TF, bar meni.
    Da, bas sam bila kratka :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. TF mi i jeste interesantnija od PP, ali si mi sada definitivno otklonila dileme i uzeću nju. Želim da mi odgovara isto koliko i Dr Hauschka krema za umivanje, toliko da mi se čini da ću ubediti sebe da je odlična, čak i ako mi ne odgovara. :)
      Ne može se biti kratak u ostavljanju komentara, ja to odlično znam. :))

      Delete
  3. Imam Essence i treba da mi stigne Avon,druge nisam probala.Kupicu jednom i Artdeco posto je bas svi hvale. Jeca

    ReplyDelete
  4. Razmisljala sam da uzmem ovu od Avon-a, i cini mi se da si me ubedila. :) A ova Artdeco mi deluje sjajno!
    Super, post, diiivne slike!
    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Artdeco je odlična, jedino ovaj šimer malo bode oči, ali opraštam im sve. :)
      Hvala, hvalaaa. :*

      Delete
  5. Koristila sam samo Alverde i Avon bazu a planiram uskoro da kupim UD bazu jer definitivno dobija najvise ocene od devojaka kojima najvise verujem. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je prvo na listi TF, a nakon nje UD. Da probam sve. :)

      Delete
  6. Essence sam dugo koristila ali onda mi jednostavno vise nije bila dobra pa sam ju bacila.. avon baza mi je očajna, vec sam pisala recenziju. Uglavnom, veliko razočaranje nakon onoliko rejvanja kako je fenomenalna.
    Ja se kunem u Too Faced Insurance bazu! The best of the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam od Avon baze očekivala mnogo više, sad je koristim za preko dana, ali ako ne snize opet na cenu po kojoj sam je kupila, sigurno je neću uzimati. Mislim da ne vredi toliko kolika joj je stalna cena. TF kupujem u najskorije vreme, moram da je isprobam.

      Delete
  7. Nisam probala ni jednu od ovih, ali sam cula da je Avonova odlicna (u tom cenovnom rangu).

    Za sada se drzim MAC baze, ali mi zvuci da je vreme da probam i ovu Artdeco - njihove senke bas volim pa verujem da ce mi se dopasti i baza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAC do sada nisam koristila nikada, a nadam se da će se i to promeniti. :) Odlična je Ardeco, za taj novac je jedna od kvalitetnijih.

      Delete
  8. Prva baza koju sam isprobala je Avonova i bila je sjajna dok se nije zgusnula odjednom, tako da sam je bacila i nisam je vise kupovala. To se ni jednoj mojoj musteriji niti poznanici nije dogodilo, tako da je ocigledno nesto sa mojom bilo onako kako ne treba.
    Na humanitarnom blog saleu sam nabavila ovu Alverde i dopada mi se, bas onako za dnevno sminkanje. Senke svakako stoje normalno, i okej mirise. Kada nju malo istrosim, posle leta nabavila bih neku drugu, moram malo da procesljam utiske. :) Poz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videćemo kakva će moja biti, ali mi se čini da ću je potrošiti pre nego što stigne da se zgusne. Svi pričaju da jako dugo traje, ne znam što mi se čini da baš i ne traje toliko. :) I ja bih da nabavim neku novu, ali moram dobro da proguglam, pošto planiram da uložim malo više nego inače, pa ne bih da bude 'žali Bože para' :)

      Delete
  9. Umesto baze koristim NYX jumbo pencil u nijansama Milk i Sparkle nude i pokazale su se kao savršena zamena. Dugo traju, a i cena je daleko pristupačnija od NYX baze koja ima isti efekat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokušala sam da koristim Milk, ali su moji kapci baš spušteni pa se ona preklapala i tako i senka sa njom. Ali koristim Milk preko baze, senka dobije ludačku pigmentaciju od nje.

      Delete
  10. Essence imam i opisala bih ju isto kao i ti! Dobra za šmikanje doma kad nas uhvati inspiracija:D Naručila sam si sad Too Faced pa se nadam da će mi odgovarati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čekam i tvoje utiske o TF pre nego što je i ja kupim. :)

      Delete
  11. E i moja prva baza ikada je bila Alverde i isto mi je tad bila ok ali kad sam probla druge shvatila sam da poprilicno ne valja. Artdeco mi je odlicna ali stvarno otezava blendanje. Onda sam probala Avon i za mene je licno ona ista kao AD samo bez problema sa blendanjem. Ona meni drzi senke bas ceo dan. Pa mi je i omiljena. Essence nisam probala. Ali zato je sam Nyx i ona je uzasna. Kao i alverde. Nish ne radi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NYX nisam probala još uvek. Htela sam da je kupim, ali sam kod tebe pročitala da nije neka, pa sam i odustala. Za sad se držim ovih proverenih, ne eksperimentiše mi se mnogo. Osim kada je u pitanju TF, koju moram da probam. :)

      Delete
  12. Essence cu kupiti prvom prilikom, a nijednu do sada bazu nisam koristila. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, ali ne očekuj da ti senka duže stoji na kapcima od nje. Samo je pigmentacija odlična. :)

      Delete
  13. Prva baza mi je bila Ingrid,kostala je 400 i nesto din,prodavacica tad rece da je "kopija Artdeco-a",nije losa ali senke se malo teze blendaju,nervira me sto ostaje u pregibu kapka(imam spustene kapke) ali je u svemu tome bolja Avonova,meni se svidja sve kod nje,slazem se sa SuperNovom:) Kristina

    ReplyDelete
  14. Koja je cena Alverde baze? Ja sam početnik, pa me je ova zaintresovala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj, veruj mi da ne znam. Ja sam je kupila baš davno, sada je više ni nemam. Ali čini mi se da je oko 400 dinara.

      Delete

Hvala što komentarišete :)