Bourjois - Java puder

13:55

Pošto odavno nisam pisala o nekom dekorativnom proizvodu, a takvi su mi mnogo draži od preparativnih, rešila sam da u narednom periodu više pažnje posvetim proizvodima za šminkanje. Za danas sam odabrala stvarčicu za koju sam saznala zahvaljujući Leni sa bloga Pirlitanje, koja ga je uvrstila u svoje favorite. Ovo je jedna od onih stvari koja nije neophodna, svakako bih se najnormalnije šminkala i bez nje, ali je toliko lepa da je šteta ne kupiti je. :)



Radi se o pirinčanom puderu koji proizvodi Bourjois. Dolazi u preslatkom vintage pakovanju u kome se nalazi 3.5 grama proizvoda. Deluje malo, ali je i više nego dovoljno da potraje jako dugo. Iako se zove Java puder, ovo je zapravo illuminator/hajlajter, samo što je tekstura kao kod svakog pudera u prahu. Ako bi ga neko koristio kao pravi puder u prahu, verovatno bi sijao kao novogodišnja jelka.

Postoji više razloga zašto se meni on dopada, a jedan od njih je i pakovanje. Sto puta mi se desilo da kupim nešto samo zato što je slatko upakovano, a da kvalitet bude nula. Ovde na sreću nije tako, pa se ispod lepe ambalaže krije još lepši proizvod. 


Koristim ga kao hajlajter, iznad obraza i za to je odličan. Daje super sjaj, a šljokice koje se u njemu nalaze su toliko sitne da se ne primećuju, već se samo prelamaju na svetlosti.

Pored toga ja ga koristim i na očima. Pošto volim šimeraste senke, njega stavim preko NYX Milk olovke i dobijem belu nijansu sa divnim sjajem. Načini za korišćenje su mnogobrojni, tako da ovo i jeste jedan univerzalan proizvod kao što piše na pakovanju.


Još jedna dobra stvar je miris. Stvarno prelepo miriše, ali ne znam da li je to zbog ekstrakta ruže koji sadrži ili nečeg drugog. U kutiji je blago rozikaste/bež boje, ali je na koži potpuno drugačiji, tako da nema potrebe da vas to odvrati od kupovine.

Evo i sastava:


Cena je 1289 dinara u Jasmin parfimerijama. To i nije skupo, s obzirom na to da će potrajati jaaako dugo i da je bolji od mnogih drugih hajlajtera koje sam imala prilike da koristim.

Jeste li probali ovaj puder? Šta vi koristite za hajlajt?

You Might Also Like

13 коментара

  1. Jao pakovanje je preslatko i izgleda jako lepo :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ga kupih zbog pakovanja, ali ne žalim uopšte. :)

      Delete
  2. Kako je samo slatko pakovanje!
    Ja za hajlajt koristim bobbi brown shimmer bricck, Essence hajlajter.. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Essence imam i ja, nakupovala sam nekoliko i super su. Posebno po ceni od 139 dinara, koliko su bili neki na sniženju. :)

      Delete
  3. Pakiranje je predivno a vjerujem da je i sam highlighter <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, super je na licu jer nije uopšte napadan.

      Delete
  4. Pakovanje je predivno! I da je proizvod nekvalitetan, samo da kupiš da ga gledaš :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti najbolje razumeš taj deo ''da kupimo samo da bismo gledale''. Koliko je para tako otišlo, ko bi ga znao. :))

      Delete
  5. Diiivno pakovanje :) I ja sam ga baš zapamtila kad je Lena pisala, ali nikad ga nisam videla na Bourjois polici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ga pronašla u Jasminu kod Vuka. Mada je bio poslednji, ali verujem da su dobili u međuvremenu novu turu.

      Delete
  6. Ja setujem korektor pa ga malo izvucem na spolja i bude mi divan. Probala sam da ga umutim sa tecnim puderom ali je bilo tooooo awkward. Drago mi je sto se i tebi dopada koliko i meni. <3

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)