Dr Hauschka set za negu masne kože

14:58

Verujem da su svi čuli za Dr Hauschka kozmetiku jer je u poslednje vreme preplavila mnoge blogove. Ja sam dugo htela da isprobam nešto od njih, a pošto nisam mogla da se odlučim šta, rešila sam da to bude ovaj set za masnu kožu. U setu se nalazi krema za čišćenje lica, tonik, dnevno ulje, parna kupka i dve maske. Ovo će biti jedan duži post, možda čak i najduži do sada, čisto da vas upozorim odmah. :)


Krenuću od kreme za cišćenje lica, za koju mi se čini da je najhvaljeniji proizvod ove marke. Pridružujem se moru ljudi koji imaju samo reči hvale za nju. U početku mi je bilo neobično što koristim kremu, a ne neki gelasti proizvod, ali sam se brzo navikla. Druga stvar koja mi je bila nova je način korišćenja. Nije klasično utrljavanje proizvoda, već blago tapkanje po licu. Moram da priznam, prvog puta mi se nije dopalo to što koža nakon nje ne škripi pod prstima kao što sam navikla, imala sam osećaj da nije dovoljno čista. Već nakon nekoliko dana sam se na to navikla i sada mi je super što mi lice nje izgleda kao da sam nanela neku blagu kremu. Ovaj proizvod ću definitivno kupiti u standardnom pakovanju čim potrošim malo, jer mi je odličan. Primetila sam da posle nedelju dana korišćenja više nemam onoliko mitisera na nosu koliko sam ranije imala. Nisu nestali odmah, nemojte da mislite da će vas ovaj proizvod spasiti, ali se redovnom upotrebom sve više smanjuju. Videćemo da li će se povući skroz kroz jedno mesec dana. Cena standardnog pakovanja: 1550 dinara (50 ml).


Nakon kreme, na red dolazi tonik. U standardnom pakovanju on ima raspršivač, pa je korišćenje mnogo olakšano. Mislim da to može da traje jaaako dugo. Dopada mi se kako mi koža izgleda nakon njega, ne zateže već samo izgleda sveže. On je jako bitan ako koristite ulje koje ide posle, jer mi se čini da je on taj koji normalizuje kožu nakon ulja, tj. čini da se ona ne sija. Još uvek ne znam da li mi se toliko dopada da bih kupila veliko pakovanje i koristila pre seruma, ali kada dođe zima sigurno ću kupiti i to najviše zbog ulja. Cena standardnog pakovanja: 2820 dinara (100 ml).


Nakon tonika se koristi dnevno ulje. Meni se nimalo nije dopala ideja da stavljam ulje na lice čija se T zona prosija posle par sati, ali sam rešila da rizikujem. Pošto sam očekivala katastrofu, ostala sam vrlo prijatno iznenađena. Lice je nežno i ne sija se. Napolju je bilo jako toplo, ja sam bila van tokom celog dana, a T zona se nije prosijala. E sada, moja koža je bila blago dehidrirana i bez obzira što se čelo prosija, bilo je isperutano. Ovo ulje mi je to super rešilo, nema ni traga od perutanja, ali mi se čini da mi je postalo malo jako. Kao što sam rekla, T zona mi se nije sijala od njega i tokom celog dana je bila ujednačena, ali posle nekih pet dana, koliko je trebalo da se potpuno rešim dehidratacije uz pomoć ova tri proizvoda, ona je počela da se sija nakon sat vremena kada stavim ulje. Tako da sada sigurno neću kupiti u velikom pakovanju, jer ga tokom leta neću stalno koristiti, ali ću kupiti ponovo malo pakovanje, da bih imala da koristim jednom nedeljno da održim optimalnu hidrataciju i sprečim perutanje. Standardno pakovanje ću sigurno kupiti kasnije i već znam da će mi ovo biti omiljeni proizvod tokom zimskih dana u kombinaciji sa tonikom. Pošto se jako sporo troši, malo pakovanje može da potraje par nedelja sigurno, jer je potrebno jako malo proizvoda. Cena standardnog pakovanja: 2820 dinara (30 ml).


Pre nego što nastavim sa ostalim proizvodima, moram da kažem da sam prvih nedelju dana koristila samo ova tri proizvoda (bez maski i parne kupke koji idu u setu) i promena na licu je bila vidna. Manje mitisera na nosu, ujednačen ten (ne baš skroz ujednačen, ali mnogo više nego ranije), od perutanja nema ni traga i lice izgleda mnogo lepše. Tako da su ovo moji favoriti iz seta, kojima ću se sigurno vraćati.

Parna kupka je jedina stvar koju sigurno ne bih kupila ponovo. Ono što me ne privlači je činjenica da košta 2500 dinara, a da joj nisam pronašla neku veliku svrhu. Stavlja se u vodu tokom parenja lica. Ono što bi trebalo da uradi je da malo opusti uz pomoć biljne arome. Iskreno, meni se miris baš i ne sviđa, tako da na mene nije delovala opuštajuće. Preporučujem je ukoliko želite da sebi maksimalno ugodite, ali ako ne želite da dajete novac na stvari za koje postoji mnogo jeftinija alternativa (neki biljni čaj, na primer) onda preskočite.


Maska za čišćenje lica od gline se dobija u kesici. Za to vredi izdvojiti, posebno ako imate problematičnu kožu. Pošto moje lice nije zahtevno, sigurno ću s vremena na vreme kupiti po jednu kesicu. Sadržaj kesice se može iskoristiti za dva (možda čak i tri nanošenja). Ja to nisam znala, pa sam iskoristila ceo sadržaj, stavila na lice skoro sve i čekala jaaako dugo da se osuši. Dakle, stavljajte u tankom sloju, kao što su i naznačili. Do sada nisam imala masku sa kojom tokom mazanja imam tako lep i nežan osećaj na koži. Jedina mana je miris, koji se meni uopšte ne dopada. Cena standardnog pakovanja: 2900 dinara (90 grama)


I za kraj, još jedna maska za lice, odnosno Rejuvenating mask. Ovo je maska za regeneraciju kože, namenjena dubinskoj hitrataciji. Jedan je od mojih favorita, najviše zbog toga što se može koristiti i za predeo oko očiju. Može se koristiti i kao noćna krema, za suvlje delove lica, ali je ja tako nisam probala. Pokazala mi se odlično kao hidratantna maska, tako da ću u te svrhe nastaviti da je koristim. Malo pakovanje koje ja imam može da potraje za dva mazanja, tako da maska nije baš mnogo isplativa, ali je odlična za povremeno korišćenje, kada primetite suvlji deo na licu. Preporučujem je svima, a posebno osobama koje imaju problem sa dehitratacijom lica. Cena standardnog pakovanja: 3500 dinara (30 ml).


Jeste li koristili nešto od Dr Hauschka kozmetike? Koji je vaš omiljeni proizvod?

You Might Also Like

17 коментара

  1. Nemam nista od ove kozmetike,ali uvek volim da procitam recenzije!! :) Cene su zaista velike,ali ako ima efekta valja i probati!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Što se mene tiče, prva tri proizvoda kada se koriste sama imaju odličan efekat. Verujem da je još bolje u kombinaciji sa preostalim, ali se u ovom setu nažalost ne dobije dovoljno za neki bolji utisak. :)

      Delete
  2. Probala sam samo kremu za čišćenje i nije mi se baš svidjela, posebice zbog čudnog mirisa koji me totalno odbijao od korištenja. No, zanemarivši miris, sam proizvod nije bilo loš no nije niti nešto što me oduševilo pa nisam kupila opet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je u početku bio čudan i nisam razumela što ga svi hvale, ali već posle par dana sam im se pridružila. Sad mi je jedan od omiljenih. :) Miris jeste malo čudan, ali sam dugo koristila Alverde kozmetiku, pa sam se navikla na te tako čudne mirise. :)

      Delete
  3. Koliko košta ovaj set? :-) Bas bih volela da probam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U Metropoliten parfimeriji je 1800. Ja sam ga kupila u Srbotrade apoteci, cena je bila oko 1200. :)

      Delete
  4. Probala i koristim svašta. Hauška mi je jedan od omiljenijih brendova kada je preparativa u pitanju.
    ovaj specijal tonik recimo, možeš kupovati u malom pakovanju i da ga ciljano nanosiš na bubuljice, jer ih lepo isušuje a pritom ubrzava obnavljanje kože. Ja sam ga imala u full size, i potrošila, ali je bio ipak previše jak za celo lice. Mogu da ti preporučim da kupiš obični tonik u velikom pakovanju, e on je prava stvar. Osvežava kožu, fino je nahrani i sad u ovim danima bolji je od termalne vode. moja preporuka. Krema za čišćenje lica mi je omiljeni proizvod, a utiske za revitalizujuću masku si pročitala neki dan. Ukratko - fenomenalna je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ni znala da imaju još neki tonik, moraću da ga probam, možda mi bude bolji od ovog. Da, da, ja se oduševila maskom, posebno kako mi je koža upila svuda gde sam je stavila. Baš mi se dopala. :)

      Delete
  5. Super post, jos nemam nista od njih , skupi su , a nisam ni znala da imaju testere u ovoj formi , koliko si platila? I da ja sam se zacudila kad sam cula da se na masnu kozu preporucuje stavljati kreme na bazi ulja , jer masna kosa da bi bila masna mora prethodno da se osusi , a ulja pomazu da zadrzi vodu i da ostane hidrirana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1800 dinara u Metropoliten parfimeriji. U Srbotrade apoteci sam je platila 1200, a tamo imaš i pojedinačne testere, ne moraš kupovati ceo set. Žena koja radi u apoteci mi je rekla da se oni vode po principu ''klin se klinom izbija'' pa zato na masnu kožu ulje. Mada kažu da je suvo ulje, ako sam dobro razumela. U svakom slučaju, ja sam baš zadovoljna, ovo mi je prvo ulje za lice koje sam koristila ikad.

      Delete
  6. Od svega ovoga mi se čini da bi mi prijala ova krema za čišćenje lica :) A koja je cena ovog mini seta? Volela bih da isprobam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cena je 1800 u Metropolitenu, a u Srbotrade apoteci imaš pojedinačne testere, ali ne znam kolika je cena samo kreme recimo. :)

      Delete
  7. Super post, sve si opisala bas kako treba :) Ja sam veliki ooooobozavalac Hauske! Koristim skoro sve iz njihovog asortimana, a krema za ciscenje, obican tonik, krema od maticnjaka i regenerišuća maska su moji favoriti nad favoritima :) I da odgovorim na pitanje svih vas- set kosta 1800 dinara :) Maja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Ja ga platih 1200 u Srbotrade apoteci. Tamo imaju neki popust od 17% na ceo asortiman apoteke uvek, pa je zato malo jeftinije. :) Običan tonik ću probati definitivno, nisam ni znala da ga imaju.

      Delete
  8. Drago mi je da ti Hauschka odgovara. Nisam posebno koristila njihovu kozmetiku (još :D), probala sam neke proizvode kao testere. Rejuvenating maska me je oduševila već prvom kesicom i stoji na listi za neku narednu kupovinu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je svašta na listi od njihovih proizvoda. Sreća pa postoje mini varijante svega, pa se zadovoljim time na neko vreme. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)