Micelarne vode

12:23

Pošto me je dosta ljudi pitalo šta mislim o Eucerin micelarnoj, koju sam dobila u Srbotrade apoteci, rešila sam da napišem post o tome šta mislim o svim onim micelarnim koje sam koristila i koje trenutno imam. Nema ih puno, svega tri, pa samim tim ni post neće biti preterano dugačak.


Pre svega, da napomenem da ih ja koristim prvenstveno za skidanje šminke, a slabije za negu lica. Nemam pravilo da li ih koristim pre ili posle umivanja, sve zavisi od toga da li me mrzi da se dva puta umivam. Prvo ih koristim pre umivanja, da skinem puder i ostalu šminku (maskaru skidam dvofaznim skidačem, jer me mrzi da čekam toliko dugo), onda se umijem, a onda opet micelarna. Bilo mi je neverovatno koliko pudera ostane na licu nakon umivanja. Što se tiče akni, čitala sam da micelarne pomažu da se smanji nastanak istih. To ne znam, ali verujem da jeste tako jer sam sada ubeđena da se detaljno može očistiti lice tek nakon korišćenja njih.

Prva koju sam kupila je L'oreal. Kada sam nju kupila nije mi bilo jasno zašto se digla tolika prašina oko njih, jer mi nije ništa posebno. Šminku skida prosečno, a lice mi bude lepljivo posle nje, tako da sam morala dva puta da se umivam. Ovo je definitivno jedna od stvari koje sigurno neću ponovo kupiti. Verujem da je dobra, u suprotnom ne bi bila toliko hvaljena, ali meni ne odgovara uopšte. Sada služi kao čistač za razne predmete po kući, a mogu da dodam da bele površine čisti fantastično! :) Pored toga što mi se sama micelarna ne dopada, ni pakovanje mi nije najidealnije odrađeno. U većini slučajeva mi izađe više proizvoda nego što treba.


Sledeća je Garnier. Tek nakon nje sam shvatila koliko koristi imam od micelarnih. Šminku oko očiju skida odlično, nakon umivanja je koristim da skinem ostatak pudera, a lice nije lepljivo. Cena je i više nego korektna, s obzirom da se dobije 400 ml proizvoda. E sada, koliko sam shvatila devojkama odgovara ili Garnier ili L'oreal. Jedna im je odlična, druga očajna, baš kao i meni. Tako da tu nema pravila. Ako čitate recenzije u nadi da ćete se tako odlučiti za neku od ove dve, samo ćete se još više zbuniti. Jedina zamerka koju imam na Garnier je ta što me oči jako peku ako slučajno dođe u kontakt sa njima. Lice mi nije osetljivo, tako da tu nisam imala iritacije, ali mi je bitno da koristim nešto od čega mi se oči neće iritirati, tako da sumnjam da ću ovu ponovo kupiti. Možda joj se vratim nekada, kada isprobam još neke.


Poslednja koju imam je Eucerin, ujedno i moja omiljena od ove tri. Šminku skida odlično, lice se ne lepi, a najbolja stvar je što nema nikakvih iritacija oko očiju. Poveća količina mi je sličajno upala u oko, jer nisam iscedila tufer i ništa me nije peklo, niti mi se oko zacrvenelo. Koristim je i u toku dana kada nemam puder i odlično osveži lice. Takođe, ambalaža ove micelarne mi je najbolja od sve tri. Ne iscuri više proizvoda nego što treba i potpuno je praktično odrađeno. Moje preporuke prvo idu na Eucerin, a onda na Garnier.


Što se tiče Eucerin micelarne, kao i njihovih ostalih proizvoda, najpovoljnije ih možete kupiti u Srbotrade apotekama. Pratite kada su promocije na sajtu i tada uz svaku kupovinu preko 1000 dinara dobijate neki poklon koji sami odaberete. Ja sam odabrala micelarnu, pa zato i ne znam kolika je cena, a u ponudi je još bila krema za masnu kožu, pena za brijanje, gel za umivanje, kupka i mleko za telo.

Možda sam se ipak malo više raspisala nego što sam planirala, ali bilo je neophodno da sve ovo kažem. :)


Koristite li micelarne? Koja je vaša omiljena?

You Might Also Like

25 коментара

  1. Ja koristim ružinu vodicu kao osveživač (sipala jednu flašicu u flašici sa pumpicom), kao toner. Skidam šminku sa Botanica mlekom sa kamilicom, ali ću sad ozbiljno razmisliti o micelarnoj i to Eucerinovoj. Ne znam ima li Avene i LRP nešto ovako? Meni se retko kad od Loreala pokaže ok, za moju kožu. kosu.. Garnier je tu negde, klacka se što se nege lica tiče. Sad mi samo ostaje da probam Eucerin, pošto već ima pozitivnu ocenu za oči :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ružinu vodicu nikad nisam koristila jer nisam našla od nekog poznatijeg proizvođača. Sve koje sam viđala su po supermarketima, pa mi nije bilo sigurno da to uzmem. LRP ima, ali za Avene nisam sigurna. Nikad nisam koristila ništa njihovo, pa nisam ni obraćala pažnju na micelarnu. Što se očiju tiče, Eucerin mi je definitivno najbolja, a to mi je u principu i najbitnije. Da ne iritira taj predeo. :)

      Delete
    2. Meni je ta ružina spas. Ja sam uzela od Sahul proizvođača i sad vidim da ima nekih problema sa nabavkom, tako nešto. Ona je meni spas u borbi protiv bubuljica i za davanje boje života mom licu. Čim potrošim Botanicu probaću Eucerin. :)

      Delete
  2. Do sada nisam koristila miceralne, ali planiram... a posle ovog posta znam i koju cu prvu probati :) Te apoteke postoje samo u Beogradu? :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koliko ja znam, ima ih samo ovde. na njihovom sajtu ne stoji da imaju u još nekom gradu.

      Delete
  3. I meni se dopada kako izgleda pakovanje Eucerin micelarne :D volim taj oblik, mada sada posle tvoje recenzije ne znam da li da kupujem Loreal, htedoh nju da isprobam bas zato sto je manje pakovanje, Garnier mi se oduzila nesto sa koricenjem. Napravila si pravi izbor pri odabiru poklona :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za mene je L'oreal big no no. :D Imaju još par promocija Eucerina ovog meseca, pa možeš da kupiš nešto što ti je potrebno i odabereš micelarnu. Dve muve jednim udarcem. :)

      Delete
  4. Lepo si ovo uradila:) Probala sam Mixa pa Garnier,a sad trosim Niveinu.Mixa je solidna ali malo teze mi je skidala sminku s ociju,a Garnier sam jedva nekako potrosila,tesko je skidala sminku i lepila mi je lice.doduse bez iritacija,ali bila mi je losa.Nivea mi je super,odlicno radi posao,jedino sto me malo cudnjikavo pecka oko ociju ali nista strasno.A Eucerin mi je sledeca na spisku:) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Mixu nisam probala, njihovo mleko za telo mi nije odgovaralo, pa se nisam usudila da probam stvari za lice. Niveu isto nisam probala, ali ona mi je sledeća na spisku. Negde sledećeg meseca, da ne bude dve micelarne odmah, a ne trebaju mi. :))

      Delete
  5. Mnogo volim micelarne,biodermu trenutno imam ali sam zaljubljenik u ovu lorealovu koju ti ne volis :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biodermu kupujem u najskorijem roku. I to čekam promociju u Srbotrade, uvek imaju odlične poklone koji se dobijaju uz kupovinu. :)

      Delete
    2. ja je kupila u Metropolitenu bile su 2 za 2 hiljade,pa sam podelila sa Smizlom,izaslo nas oko 1000 dinara :)

      Delete
    3. :-) meni je Bioderma prva micelarna, teško da ću menjati za neku drugu, pa gde ste videli da se ide s konja na magarca? :-D

      Delete
    4. Pa znači da kupujem Biodermu, dokle više magarac, kad mogu da imam konja! :D

      Delete
    5. :D Mislim da treba da kupiš makar i ono najmanje pakovanje, da isprobaš i napraviš poređenje sa ove tri. U Metropolitenu ima i neki uzorak, kao ampulica, ja sam s tim 2 ipo puta skidala komplet šminku i sa lica i sa očiju.

      Delete
    6. Čuj ti nju najmanje, ko da ja umem da se ograničim na tako mala pakovanja. To samo kada dobijem uz neki proizvod. :D Kupiću sada u Metropolitenu ono od 100 ml, a ako mi se dopadne više od svih ovih, onda ide veće sad kad bude promocija u Srbotradeu. Sve sam lepo smislila. :D

      Delete
  6. Već vidim da mi Garnier ne bi odgovara jer za sada od drogerijskih mi je najbolja Lorealova. Eucerin moram probati, ali najbolja koju sam do sada probala je Bioderma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biodermu ja nisam probala, ali mi je u planu. Svi je hvale, moraću i ja da je uzmem.

      Delete
  7. Ja sam isto ranije koristila ružinu vodicu, Gulab Jal, ima da se kupi na kalenić pijaci, koristila sam je par emseci ali onda sam prešla na Mixa micelarnu vodu i evo pri kraju sam drugog pakovanja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, pa nateraćete me da kupim ružinu sada. :D Ja za sada bežim od Mixe, zbog lošeg iskustva sa mlekom za telo, ali znam da ću uskoro kupiti i nju da probam. :)

      Delete
  8. Dooobro, dakle Eucerin je sledeca... :D Nisam probala ni jednu od ove tri. Kupih onomad Mixa i, kao sto ti kazes, nisam bila sigurna cemu odusevljavanje. Onda sma uzela Phytomer i obozavam je. Sa njom skidam sminku sa ociju, a i sa lica ako je imam puno. Buduci da nPhytomer-a vise nema kod nas sada bar znam koju sledecu da probam :) Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Phytomer nisam probala, ali ako mi se ukaže prilika kad negde odem, definitivno ću je uzeti. :) Probaj Eucerin, mislim da će ti biti ok zamena. :)

      Delete
  9. Probala sam Loreal I Garnier i nijedna mi ne paše.. do sada mogu reći da su mi jedino dobre Mixa i Afrodita :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pre par dana sam se razmišljala da kupim Afroditinu, ali sam na kraju ipak odustala. Može tek kad potrošim neku od ove tri (eventualno četiri, ako kupim Biodermu usput) :D

      Delete
  10. Mixa je jako dobra.Odlican odnos cene i kvaliteta:)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)