Random makeup post

11:14

Obzirom da mi vreme nije išlo u korist ovih dana i da nisam mogla da slikam stvari o kojima sam htela da pišem, rešila sam da danas ubacim jedan post, koji nema baš neku konkretnu temu, više mu dođe kao jedna mini pauza od pisanja recenzija. U principu, u ovom postu sam htela da vam pokažem kako se ja to šminkam, a kako ponekad šminkam i druge iz dosade. A ako vam se nešto od toga dopadne, rado ću u nekom narednom postu objasniti kako sam do toga došla.



Pošto retko kad slikam to što radim, neće biti toliko različitih stvari, ali se nadam da će vam se neke dopasti.

Kao i svaki narcis, krenuću prvo od svojih slika. Sve su slikane za kod kuće (buran neki život), tako da to što su mi oči uglavnom različito našminkane ne znači da sam luda, samo mi je ponekad jako dosadno.

Prva fotografija je snimljena odavno, dok još uvek nisam bila toliki zaluđenik za šminkom kao sada, a to je bio neki pokušaj da uradim smokey eyes. Moje oči su jako nezahvalne za šminkanje, jer imam spuštene kapke, tako da mi je trebalo malo više vežbanja da naučim kako da iskopiram neki look, a da se on na meni lepo vidi.





Moju drugaricu (Jareta) ste već imali prilike da vidite u ovom postu, a sada ću vam pokazati neke slike, koje su slikane ne tako skoro.



Evo malo i Nataše. Ovo gde je našminkana crveno ste već mogli da vidite u jednom od postova, a plava je skoro isti fazon, samo druga boja. Za razliku od mojih, njeni kapci su odlični za šminkanje i nije mi jasno zašto sam je našminkala tako slično, kad je ona idealna za isprobavanja. :)



I da ne bude da Jelena samo šminka tako uzalud, evo i par fotografija gde sam šminkala nekim povodom. 

Prvo, Ivana koju sam šminkala za apsolventsko pre par dana. Slikano je telefonom, pa kvalitet i nije neki, ali svaku sliku možete da uvećate klikom na nju i tako vidite bolje.


Drugo, Tijana, urednica Crne ovčice. Fotografije su snimljene za Black sheep, a to je prvi put da sam šminkala nekoga tematski i sa povodom. :) I dok cela blogosfera osuđuje Wanna be magazin zbog dobro poznatog rijalitija, predlažem vam da posetite blacksheep.rs i tamo pronađete svašta nešto što bi vam moglo biti zanimljivo.



To bi bilo to što se ovog posta tiče, nadam se da vam se dopao, a ako nije, vi mi lepo sredite neke donacije da završim kurs za šminkera i počnem da objavljujem šminku koja je profi! Šalim se, naravno, mada mi se ta ideja i te kako dopada. :))

Volite li vi da šminkate sebe ili ljude oko vas? Makar i za po kući. :)

You Might Also Like

19 коментара

  1. Simpatican post za dobro jutro, a slicice su sarenolike i lepe. Bas mi se dopada kako sminkas, posebno sto uvek eksperimentises. Ja se vise sminkam za po kuci, nego kad krenem napoolje kad uglavnom nosim istu kombinaciju. Jednostavno, u 4 zida se masta pusta na volju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se nekako uvek slično našminkam kad idem negde. Crno belo za uveče, i neke bež nijanse za dan. A ovako kad sam kod kuće, sve mi boje lepo stoje. :)

      Delete
  2. Ja sam oduševljena tvojim radovima i pigmentacijom senki u boji, koje su? :)

    tara-blunt.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Uglavnom su Artdeco, a ona plava senka je iz neke palete koju sam kupila u H&M :)

      Delete
  3. Svidja mi se post. Ja sam skupila kintu, završila kurs za profi šminkera, ali se još ne deklarisem kao makeup artist, to mi je - ono nešto sa strane, jer od bankarkske plate ne mogu da (pre)živim ;)
    Sebe uglavom šminkam na brzinu pa to i ne slikam, a volim da me šminkaju (javi se kad ti bude trebao novi model)
    Možemo da sredimo neku donaciju za rodjendan, ako se slože ostale blogokoleginice :D (ovo je Lenina ideja da ne bude posle neka zbrka ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. A pa pošto si ti zvanično profi, ja skupljam pare i dolazim kod tebe na kurs, a diplomu ćemo da dizajniramo u photo shopu, pa da mi lepo potpises. :)) Trebaju mi novi modeli uvek, smorila sam sve ljude oko sebe sa tim. :)
      Možete da sredite za rođendan, do novembra taman ima vremena, a ja vas u zamenu šminkam besplatno foreveeeeeeer. :))

      Delete
    2. Lena i dalje zeli da pokrene tu ideju. <3

      Delete
    3. Lena je jedna divna osoba <3

      Delete
  4. Šminkaš fenomenalno, to sam već rekla! :) Make up sa prve slike mi se mnogooooo sviđa (nauči me:)), samo što u sopstvenog interpretaciji izgledam, najblaže rečeno, kao panda :D
    Inače volim i da se šminkam, i da me šminkaju, i da šminkam ja :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. fala, Ađo. :* Ta prva slika je pre par godina, tako da je šminka jako prosta, kad sam mogla ja tad, možeš ti sad mnogo bolje da uradiš. :) Ja volim da me šminkaju, ali sam samo jednom išla kod šminkerke, za maturu. Od tad samo sama. :D

      Delete
  5. Sviđa mi se hrabra crvena senka na Nataši, a i Ivana je prelepa s crvenim ružem.

    ReplyDelete
  6. http://3.bp.blogspot.com/-jGbxJrO0TjI/U6Seos2FoBI/AAAAAAAABXY/gbVy9PhCCe4/s1600/Jare.jpg ovaj makeup mi je daleko najbolji! prekrasno! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je jedna stara improvizacija. :) Hvala. hvala. :*

      Delete
  7. Super post!Jako lepo.

    ReplyDelete
  8. U sto si mi lepa,ljubi te teta Lena <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad se našminkam super sam. Sreća pa to radim jako često. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)