Gliss BB krema za kosu

20:36

Danas ću vam malo pisati o jednom proizvodu za kosu koji se nedavno pojavio kod nas. Reč je o BB kremi, a proizvođač je Schwarzkopf. Kako piše na pakovanju, radi se o kremi koja obezbeđuje 11 benefita u jednom koraku za besprekornu kosu. Odmah mi je bilo jasno da je ovaj naziv BB krema samo jedan marketinški trik, kao što Debora ima lak – BB krema za nokte, ali ipak nisam odolela, a da je ne uzmem.


Evo šta proizvođač obećava:

1. Meka kosa poput svile 2. Prelepi sjaj 3. Žaštita od krzanja krajeva 4. Protiv lomljenja kose 5. Senzualna gipkost 6. Kontrola protiv ućebavanja 7. Otporna i jaka kosa 8. Blistavi odsjaji 9. Prirodni volumen 10. Trenutno raščešljavanje 11. Dubinska nega

Što se mog mišljenja tiče, ne mogu da kažem da krema radi sve ovo što je obećano. Da krenemo od toga da je stavka broj dva – prelepi sjaj ista kao i broj osam – blistavi odsjaj. Dakle, odmah jedna stvar manje. Što se tiče mekoće kose, jeste mekša, ali ne baš kao svila. Iskreno, ne vidim razliku između ove kreme i recimo Balea mleka, koje košta nekih 300 dinara, a ima 200 ml. Ponovo se vraćam na sjaj kose, jer moram da kažem da mi se kosa sjaji normalno, dakle nikakav dodatni sjaj nisam primetila kada koristim kremu. Ni za senzualnu gipkost ne mogu da potvrdim, ali ono što je dobro je to što se stvatno kosa ne mrsi od nje. Nakon pranja sam vezala rep i kada sam uveče skinula gumicu, kosa je bila skroz normalna, pošto ima običaj da se umrsi od gumice. Za raščešljavanje i prirodni volumen ne mogu ništa da kažem. Kosu češljam samo kada imam balzam, suvu ni ne pokušavam da je raščešljam. A volumen imam i bez nje i trudim se svim silama da ga smanjim, tako da nisam primetila da je veći od ove kreme. Možda bi se na ređoj kosi primetilo, ne znam.


Ono što se meni dopada kod kreme je činjenica da mi se kosa ne mrsi uopšte, a i da baš lepo miriše. Piše da je namenjena svim tipovima kose, ali mislim da baš suvoj i oštećenoj ne bi odgovarala jer je previše vodenasta i blaga. Ono što mi se ne sviđa je to što ova krema radi sve što i neka druga (recimo Balea, koju sam već pomenula), a košta duplo skuplje. Cena kreme je oko 450 dinara, a dobija se samo 50 ml. Jeste to malo proizvoda, ali makar se ne troši brzo. Potrebno je vrlo malo za celu kosu. Mada tu nastaje jedan problem, a to je što je krema dosta retka, pa uglavnom iscuri mnogo više nego što bi trebalo.


Sve u svemu, ovo je jedan solidan proizvod, ali ne toliko dobar da ga morate imati. Ništa nećete propustiti ako ga ne kupite, jer se po toj ceni mogu kupiti mnogo bolje kreme. Pakovanje je zgodno za neka putovanja, recimo, jer je manje od svih ostalih koje ja imam. Mislim da ga više neću kupovati, osim ako mi ne zatreba kada negde krenem, jer je ambalaža za to odlična. Nažalost, poklopac ne može da se skida, pa nije moguće napuniti ovo pakovanje nekom kremom koju inače kosristite, ako vam zatreba da negde ponesete.

Jeste li probali ovu kremu? Kakvi su vaši utisci?

You Might Also Like

13 коментара

  1. Replies
    1. Još je na sniženju, sad je idealna prilika da probaš. :)

      Delete
  2. Mislim stvarno i bb kremu za kosu prave....Sve da bi prodali proizvod

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čist marketing, ali pali kod ljudi kao što sam ja. :D

      Delete
    2. Sto da ne.Probala si proizvod znas i sama kakav je...

      Delete
  3. Hahahaha senzualna gipkost kose! Odvalih :DD Ignoriram te prefikse - BB, CC, DD, DŽ, ŽNJ .. i nastojim se usredotočiti na učinak proizvoda, a kad to podbaci onda se na proizvod niti ne vrijediti osvrtati.
    Hvala ti na ovoj recenziji, vjerovatno bi se pomamila, tako da preskačem kupovinu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preskoči slobodno, nema svrhe kupovati nešto što radi isti posao kao i mnoge jeftine kreme. :)

      Delete
  4. Ni mene ne zanima i nakon ovog definitivno dolazi do uštede :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne zaleći se kao ja, možeš dve čokolade da kupiš za te pare. :D

      Delete
    2. hahahah isto razmišljamo! Kad god kupim neku glupost, uvijek kažem da sam se mogla obradovati čokoladom :D

      Delete
  5. Baš su me nasmijali sa ovim BB krema za kosu, haha... Što sve neće napisati na proizvod samo da ga prodaju. Iako ga još nisam vidjela u drogeriji, zbog tvoje recenzije sam odlučila hladno proći pokraj njega kada ga uočim, hvala ti. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Što bi Zdravko Čolić rekao: ''Produžiii daljeee...'' :D Malo su precenili proizvod. :)

      Delete
  6. Sve je tacno,na moju veliku zalost!Probala...celu kolekciju

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)