Bioderma micelarne: poređenje

12:16

O micelarnim vodama sam već pisala na blogu, a nakon podužeg testiranja još dve, rešila sam da se ponovo vratim na tu temu. Danas ću uporediti dve micelarne, koje važe za najbolje koje se mogu pronaći na našem tržištu. Jedna je namenjena kombinovanom koži, dok je druga za osetljivu.


Ono što je obema zajedničko je efikasnost skidanja šminke. Dovoljan je jedan potez i crna senka je skinuta, a ne samo razmazana po licu. Druga zajednička stvar je čišćenje lica. Nakon skidanja šminke i umivanja ponovo očistim lice micelarnom. Tek od kad sam njih uvela u svakodnevnu rutinu shvatam koliko pudera ostane na licu bez obzira što sam se pre toga umila. Obe pružaju odličan osećaj na koži, bez zatezanja i nekih negativnih reakcija.

Sebium H2O:


Sastav (preuzet sa sajta): WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM CITRATE , ZINC GLUCONATE, COPPER SULFATE, GINKGO BILOBA EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE, FRAGRANCE (PARFUM).

Prvo sam se odlučila za kupovinu ove, jer je moja koža mešovita. Nisam je koristila za skidanje šminke, već samo za čišćenje lica i bila sam prezadovoljna. Nema lepljivog osećaja, nema iritacija, baš ono što mi je trebalo. E, onda sam rešila da isprobam i kao sredstvo za skidanje šminke. Tu se, na žalost, nije dobro pokazala. Nije u pitanju njena efikasnost, podjednako je efikasna kao i sensibo, već je u pitanju osetljivost očiju. Kada sam sa njom skidala senku i maskaru, oči su krenule da me peku i to dosta. Isprobala sam više puta, da bih bila sigurna i uvek se desilo isto. Još uvek je koristim nakon umivanja ili pre šminkanja, ali izbegavam područje oko očiju.

Sensibio H2O:


Sastav (preuzet sa sajta): WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Pošto sam prvu potrošila preko pola, rešila sam da uzmem i ovu drugu da isprobam. Prva stvar koju sam sa njom uradila je skidanje šminke oko očiju. Brzina skidanja je neverovatna, baš kao i sa prvom, ali kod ove nije bilo nikakvih iritacija. Za lice je takođe odlična i bez obzira što nije namenjena kombinovanoj koži, nisam primetila da se od nje nešto brže prosijam. Trenutno kombinujem ove dve (Sesibio za oči i Sebium za lice), ali kada ih potrošim definitivno se vraćam Sensibio micelarnoj.

Dakle, moja preporuka je da ukoliko želite sredstvo za efikasno skidanje šminke oko očiju, odaberete Sensibio, a ako želite nešto čime ćete čistiti celo lice, a pritom nemate osetljive oči kao ja, odaberete Sebium.

Jeste li koristili neku od ovih micelarnih? Koja je vaša omiljena?

You Might Also Like

19 коментара

  1. Planirala sam da uzmem i ovu zelenu dok su na akciji, ali dobro je što si napisala uporednu recenziju.. nosim sočiva i nikako ne bih mogla da podnesem peckanje. Odličan post!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolje nemoj onda, ako planiraš i oko očiju. Drži se roze, ona je proverena. :) Hvala :**

      Delete
  2. Odlican post! :) Gde se mogu naci i koja im je cena? Ova Sensibio me je bas privukla, zvuci bas kao za moju kozu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima ih u svim apotekama (Lilly, Metropoliten...). Cena je 820 za 100 ml, 1650 za 250 ml i 2300 za 500 ml. E sad, u Srbotrade apoteci, ako možeš do njih da ideš, je jeftinija za 17% uvek. :)

      Delete
  3. Super sto si napravila poredjenje :) posto sam ja danas krenula da kupim ovu crvenu, i posto me je prodavacica zamajala sa nekim kremama, tek kada sam dosla kuci shvatila sam da je nisam kupila lol..Sad cu makar ciljano znati koju tacno da pogledam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E, te sa roze zatvaračem ima dve, ali ja ne znam u čemu je razlika. Ja sam samo tražila roze micelarnu i tu su mi dali. :)

      Delete
  4. Mene na prvo koriscenje zateze i isusuje ova sensibio iako imam mesovitu kozu,tako da izbecicu ovu sebo,a i parfemisana je sto meni ni malo ne prija.Al videcu jos kako ce se pokazati sensibio,za sad nisam odusevljena,na prvo koriscenje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šteta što ti ne odgovara, ali to je stvarno individualno skroz. Recimo svi hvale L'oreal micelarnu još od kad se pojavila, ja je odmah kupila i baš mi je loša, lepi mi se lice kad je koristim i ne skida mi šminku uopšte.

      Delete
  5. Ja moram da pohvalim niveinu micelarnu koja je savrsena. Neverovatno je koliko dobro skine ostatak sminke za koji sam bila ubredjena da ne postoji nakon umivanja, a pritom je skroz bez mirisa i uopste ne iritira oci. Mila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nju nisam probala, ali verovatno hoću uskoro, ne mogu ja da se zadržim samo na jednom proizvođaču. :)

      Delete
  6. ja također imam mješovitu kožu a sensibio bočicu sam dobila na poklon i prezadovoljna sam s njom :) niti sam se nešto brzo prosijala, umirila je crvene flekice a i za skidanje šminke je odlična :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ona je stvarno odlična i za mešovizu kožu, ni ja nisam primetila prosijavanje nikad sa njom. Nisam ni sa zelenom, ali opet od zelene sam tako nešto i očekivala. :)

      Delete
  7. Tražila sam u Liliju u mojoj blizini Sensibio i nemaju je, a baš sam planirala i nju da probam. Meni se peckanje nije dešavalo sa Sebium, ali ni nemam osetljive oči.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj sada dok je na akciji u nekoj apoteci da uzmeš, 50% sniženja nije malo. :) Pa moguće da je zbog toga, ja koristim kapi svakodnevno, pa možda ima neku reakciju na to. Mada meni dosta proizvoda ne odgovara za oči.

      Delete
  8. Jako mi je drago što si konačno napisala ovaj post ;) znači Sensibio je konj a Sebium magarac? :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je! Prvo sam bila u fazonu, kakav konj, ja sa Eucerina spadoh na magarca. E onda dođe na red Sensibio i kapiram o čemu pričaš. :)

      Delete
  9. Hvala za post. Ne sadrze parfem, miris potiče od biljnih ekstrakata. Mojoj koži više odgovara Sebium i to uz Bioderma Sebium hydra kremicu. Savrsenstvo. :) Pozz

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)