Bioten: piling za lice

11:37

Pošto je kod mene piling obavezna stavka u nezi kože, uvek sam mislila da on treba da bude grub, da bi mogao lepo da deluje. Držala sam se Neutrogeninog pilinga iako je često umeo da mi isuši lice. Nedavno je na popustu bio ovaj Bioten i uzela sam ga bez ikakvih očekivanja. Cena mu je bila duplo jeftinija od one na koju sam navikla da dajem za piling, pa sam mislila da će biti ''koliko para, toliko muzike''.



Isprobala sam ga čim sam došla kući i na prvu loptu bila iznenađena što je kremast. Mislila sam da neće ništa uraditi i da je previše blag za moje lice. Međutim, sad tek vidim da pilinzi ne moraju da budu grubi prema koži da bi dobro delovali. Ova tekstura je upravo ono što mi se sada najviše sviđa kod njega. Kada ga stavim na lice, kao da sam stavila kremu koja ima sitne granule.


Nežno čisti lice, ne isušuje ga bez obzira na to što ga ja ne koristim onako kako bi trebalo. Naznačeno je da se koristi jednom, do dva puta nedeljno, ali ja ga već neko vreme koristim svake večeri i ni u jednom trenutku mi koža nije bila dehidrirana niti se perutala. Trenutno imam kombinovanu kožu, koja se malo više masti na T zoni, tako da ovakav način korisšćenja ipak ne bih preporučila nekome ko ima suvu kožu. Smatram da je dobar za sve tipove kože, samo je razlika u tome koliko puta ko sme da ga koristi.

Što se sastava tiče, naglašeno je da ne sadrži parabene, parafin kao ni veštačke boje. Glavni sastojci su med i koštice kajsije. Verovatno zato i miriše tako lepo, na sveže i čisto. Miris nije jak i ne zadržava se na licu, što je po meni dodatni plus.



Pakovanje je klasično za ovu vrstu proizvoda, a po ceni od oko 300 dinara dobijate 150 ml proizvoda koji će trajati jako dugo. Mislim da ga bez problema mogu svrstati u kategoriju dobrih, a jeftinih proizvoda, jer ne znam da li se može naći neki piling kod koga po toj ceni dobijate toliku količinu. Potrebno je vrlo malo proizvoda, tako da će potrajati jako dugo, posebno ako ga koristite dva puta nedeljno.

Dakle, ako ste u potrazi za kvalitetnim pilingom koji neće isušiti vaše lice, a koji je pristupačne cene, onda je moja preporuka baš ovaj.

Koristite li pilinge za lice? Koji je vaš favorit?

You Might Also Like

22 коментара

  1. Dosta ljudi hvali njihov piling, ali sam se brinula da mi ne isuši obraze. Pošto imamo sličan tip kože, većina stvari koje si ti preporučila meni su odgovarale, tako će verovatno biti i sa ovim pilingom kad ga budem kupila. Omiljeni piling za sada mi je Freeman piling maska sa šećerom i ugljem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema šanse da ti isuši! Još nisam probala ništa od Freemana, ali planiram da počnem sa nekom maskom, samo nikako da odlučim koja. :)

      Delete
  2. Moja sestra je skoro uzela ovaj i ja ga pozajmila, miriše rajski :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bice on na sniženju, kupićeš ga ti. Samo se nadam da neće sniziti cenu u isto vreme kad i hranu za mačke, onda znamo šta ce ti biti preče. :P

      Delete
  3. Ja bas dugo planiram da ga probam. Sigurno cu ga jednom kupiti. Jeste da kazu da su kostice kajsije pregrube za lice jer su nazubljene, al moram da ga probam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za tu informaciju nisam znala, zato mi i jeste dobar, koštice grube, a on kremast. Sastavili su ga odlično. :)

      Delete
  4. Koristim pilinge ali ja pravim svoje kod kuće. Imam suvu kožu ali mi barem jednom nedeljno prija da odradim piling, i to fizički piling koji napravim od šećera i nekog ulja (maslinovo, kokosovo...). Ovaj mi se čini okej jer je odmah drugi sastojak na listi maslinovo ulje, što znači da ga dosta sadrži, ali mislim da bi mi bio previše blag što se tiče same abrazije :D Ja volim da te čestice baš budu scruby scruby.

    Inače super recenzija, kao i uvek. Čitamo se xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ja nemam živaca za te ''uradi sam'' proizvode. Napravim par puta u godinu dana, ali to kad nađem neki recept da mi se baš svidi. Ja sam više da sama pravim Mohito, one tvoje kolačiće, a ovo sve na gotovo. :D

      Delete
    2. Pisaću ja o nekim tim jednostavnim homemade maskama i pilinzima uskoro, navući ću te i na to :D

      Delete
  5. I ja sam ovaj nedavno uzela na akciji u Lilly-u i za sada mi je dobar. Divno miriše i baš lepo očisti kožu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, videla sam da je bila akcija i ja sam kupila neke proizvode. Da nije te akcije, ne bih se ni setila da napišem recenziju o njemu. :)

      Delete
  6. Nisam probala Biotenove pilinge, a sve češće čitam pozitivne komentare o njima. Osećam da ću uskoro i ja nabaviti jedan :D. Trenutno koristim piling za lice iz Oriflamea, iz Pure Skin kolekcije jer imam mali problem sa kožom s jeseni. Super post :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne sumnjam da hoćeš. Taman dok potrošiš taj, ovaj će opet biti na nekom sniženju. :)

      Delete
  7. Nisam probala jer Biotena nema kod nas, ali svakako ima pilinga poprilično sličnih ovom - kremasti i sitnih granula koji baš djeluju blago, kako si i sama rekla, ali iznenade koliko su učinkoviti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ja sam ga kupila po principu ''ajde, sniženje je'', baš ništa nisam očekivala i eto, iznenadi se čovek ponekad. :D

      Delete
  8. Ne koristim piling za lice (čistim ga penom za umivanje, a imam masku za lice koja sadrži granulice, pa računam da mi ne treba poseban piling), ali kad potrošim zalihe, mogla bih da probam ovaj jer mi je sve što sam dosad probala od Biotena bilo fino.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odgovaraće ti sigurno, meni mogo njihovih stvari ne odgovara, a ovo mi je ipak super. Mada, ako već koristiš takve maske, verovatno ti stvarno nije potreban. Ja sam koristila Himalaya masku koja je bila malo grublja i napravila mi je haos na licu, pa sam se vratila pilinzima i blagim maskama.

      Delete
  9. Nisam probala piling, ali kako volim Bioten jer nikad nije razocarao, a sad i kod tebe citam pohvalu, najverovatnije cu kupiti jedan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, sve i da ti ne odgovara, uopšte nije puno bačenih para. Mada mislim da će ti odgovarati. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)