Free Limix - Privremena farba za kosu

13:09

Danas ću vam pisati o jednom proizvodu koji je za mene bio novitet. Godinama sam se farbala, pa mi nikad nije padalo na pamet da potražim neku privremenu boju. Pošto ima već mesec, dva kako mi je izrasla prirodna boja kose, već mi je pomalo dosadilo i htela sam neku promenu. Na sajtu Alexandar Cosmetics sam potražila neko privremeno rešenje i odlučila se za Free Limix boju u nijansi Intensive red.



Šta kažu na sajtu: ''Intenzivna polutrajna farba idealna za osvežavanje trenutne boje kose i za eliminisanje sedih vlasi. Boja se ispira nakon 8 do 10 pranja kose. Obogaćena vitaminima i odabranim pigmentima, čini kosu jakom, sjajnom i mekom. Boju naneti četkom ravnomerno celom dužinom kose i ostaviti od 20 do 40 minuta nakon čega kosu oprati šamponom. Nije potrebno dodavati hidrogen.''

Razlog zbog kog sam se odlučila baš za ovu boju je taj što nije potrebno dodavati hidrogen, a ni proizvođač nije naveo kao potrebu da kosa bude blanširana. U pakovanju se dobije 100 ml, što je za moju gustinu bilo malo, pa sam se ipak odlučila da dodam hidrogen, ali onaj od 3%. Pronašla sam Keune, koji je bio najslabiji i pomešala ga sa farbom. Postupak je kao i kod svakog farbanja, samo što sam ja držala farbu na kosi sat vremena, za svaki slučaj. Nije mi uništilo kosu bez obzira na dužinu držanja, čak je nije nimalo isušilo.


Rezultat:

Kada sam isprala i osušila kosu, nisam bila zadovoljna. Iz nekog razloga farba se nije primila preko cele dužine kose, već samo na krajevima. Zapravo, primila se samo kao crveni odsjaj. Moja kosa je očigledno previše tamna za takve farbe, pa se primilo samo na delu koji je bio svetliji. Sada kada je gledam već duže vreme takvu, sve mi se više dopada i drago mi je da je ispalo tako, samo na krajevima. Mada, dolazim u iskušenje da se cela prefarbam u crveno, jer mi se boja dopada.


Ispira se ravnomerno, tako da nećete biti šareni ako se odlučite za farbanje. Evo i sastava:


Dakle, ovu farbu mogu da preporučim devojkama koje žele da na neko vreme promene boju kose, a da je nimalo ne oštete. Ja nakon farbanja nisam pojačala negu, koristim sve isto kao i na prirodnoj boji i ne vidim nikakvu razliku u kvalitetu. Ako imate kosu koja je svetlija od moje, onda budite sigurni da će vam primiti celom dužinom, samo budite pažljivi dok farbate, jako je intenzivna pa se lako može desiti da budete šareni. Možda bi se primila i preko cele kose, da sam ubacila jači hidrogen. Ne znam, ali znam da sam i ovako jako zadovoljna i da ću nastaviti da kupujem takve farbe u svim mogućim nijansama.

Cena u Alexandar Cosmeticsu je 499 dinara. Kada sam ja kupovala, u radnji na Južnom bulevaru je nije bilo, ali su mi ljubazne radnice naručile i nakon dva dana me pozvale da dođem po farbu, tako da im se na tome zahvaljujem. :)

Jeste li probali ovu farbu? Kako vam se čini? Imate li neke preporuke za privremeno farbanje?

Update: Nakon desetak pranja boja se u potpunosti isprala i nije ostavila nikakve crvenkaste ili šarene tragove na kosi. :)

You Might Also Like

25 коментара

  1. Mislim da bi ti crvena kosa jako lepo stajala. :) I ja sam se dvoumila oko ove farbe, na kraju sam ipak uzela Macadamia farbu koja je trajna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veruj mi, mnogo mi malo fali da se prefarbam u crveno, a znam da ću se pokajati, jer mi sve brzo dosadi. :) Ja sad gledam Manic Panic, možda je i uzmem na kraju, čisto da isprobam i nju.

      Delete
  2. Mene zanima jel ima u drugim nijansama prirodnim onako smedja,crna itd.I da li zaista prekriva sede.Nadam se da neko ima jos iskustva sa ovom farbom pa da cujem ovo oko sedih jel prikriva ili ne,cena nije niska,al ako zaista radi sve sto pise onda vredi probati,pogotovo sto kazes da neostecuje kosu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima i drugih nijansi, evo linka do tih boja: http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/product/polutrajna-farba-za-kosu-100ml-2, što se smeđih tiče, čini mi se da imaju najveći izbor. Za sede ne znam stvarno, pošto ih ni nemam, a iskrena da budem ne znam nikoga ko je probao, ja sam je uzela tako na slepo, jer ni recenzije nisam mogla da pronađem.

      Delete
  3. Super recenzija,i ja sam razmisljala da narucim ovu farbu,ali nisam cula iskustva. Bitno mi je da pokriva sede. I tebi lepo stoji ovako. Da li je bez amonijaka? Ja se ne razumem bas u sastave

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bez amonijaka je.Pise u sastavu da li ima ili nema uglavnom ako ima amonijak pise amonium i jos nesto pored :) al ovde sam procitala da ga nema jedino ako nije pod nekim drugim imenom navedeno,mada sumnjam cim se ispira nakon 8 do 10 pranja kose,mada i sa obicnim farbama se boja ispira tako brzo pogotovo sa sedih.Mene zanima da li zaista prekriva sede.

      Delete
    2. Ne razumem se ni ja u sastav, ali mislim da ima amonijak. Pošto na sajtu imaju više vrsta Free Limix farbi na svakoj su naglasili da je bez amonijaka, a na ovoj nisu ništa napisali, tako da verujem da onda ima. Ova moja je Direct farba, a pored toga ima kategorija Direct farbe bez amonijaka, samo što su one 790 dinara. Sad za sede nisam sigurna da li stvarno pokriva ili ne, ja ih nemam, a nigde nisam mogla da pronađem recenzije za ove farbe, da vidim.

      Delete
    3. Hvala puno na odgovoru. Ja muku mucim sa farbama,imam sede i osim sto se brzo farbe ispiru,ne mogu da oporavim kosu da bude kao sto je bila :( I to me skroz deprimira. Pre 2 nedelje sam se ofarbala sa KYO farbom,savrsena je farba,nikada mi kosa nije bila tako lepa,plus sjaj,ali se isprala odmah :(

      Delete
  4. Meni ovo izgleda fenomenalno! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo vi meni hvalite kosu, a ja više ne znam šta ću, da li da se farbam ili da budem malo prirodna. :D

      Delete
  5. Meni se dopada kako ti stoji ova varijanta polu-omre crveni. Javi razultate, odnosno da li se isprala nakon 8-10 pranja, baš me zanima. Nisam još naišla na farbu koja se baš u potpunosti ispire sa kose, pored svega što proizvodžaći kažu, pa me zanima tvoje iskistvo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa za sad se baš ispira, svaki put sve više, videćemo za još par pranja, javljam rezzultate. :)

      Delete
  6. Mnogo mi se sviđa kako je ispalo kao da se preliva boja, a i stajling ti je super :)

    ReplyDelete
  7. Probaj sa kanom da se ofarbas. Dobices prelepu crvenu nijansu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farbala sam se i kanom jedno vreme, ali sad sve nešto gledam da bude privremena boja, pošto mi mnogo brzo dosadi sve. :)

      Delete
  8. Ovo je nesto kao nekadasnji kolor samponi :D Nista bez hidrogena.
    Super ti stoji crvena ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa prvo sam i tražila kolor šampone, ali nigde nisam mogla da nađem tako nešto. :D
      Hvala puno. :)

      Delete
  9. Prefarbaj se u crveno!!! :D Ja sam imala razne nijanse crvene i mnogi su mi rekli da mi neka bordo super stoji... A da, priča sa puštanjem prirodne boje mi je poznata, 2 godine sam je puštala, i bukvalno dan nakon što sam ošišala sve ofarbano i ostala mi je čitava prirodna boja, prefarbala sam se :D Od tih polutrajnih sam obožavala Crazy Color koji je izgledao fenomenalno na blajhanoj kosi, ja sam tela baš vrišteće...Manic Panic je na istu foru, ali mi je CC bio bolji. Mada sumnjam da će tebi išta da primi na tu boju :/ P.S. Pa hidrogen 3 % ide na ranu, šta da ti ošteti :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veštice, ne navodi me na farbanje, na ivici sam. :D Nisam videla taj Crazy Color. Ja gledala Manic Panic, pa razmišljam da ga uzmem, čisto malo da bude crvena, ne mora drečava. A znam, zato sam i uzela taj od 3% samo da bih dobila više farbe, jer mi je ovako malo. :D

      Delete
  10. Ej dobro ti stoji crvena :) I mene interesuje kakva ce biti kad pocne da se ispira... Nikada mi nije ni palo na pamet da probam sa tim privremenim farbama :) a volela bih da probam narandzastu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuu, tebi će se to vrh primiti. Za sad je dobra, jednako se ispira, već 4 pranja, dosta je svetlija sada. Videćemo još malo kakva će biti. :)

      Delete
  11. Da li se zaista ispire posle 8-10 pranja? Ja bih iz plave u smedju da probam da vidim kako bi mi stojalo, pa ne bi da mi ostanu fleke na plavoj boji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Još to ne znam, ali javljam kad dođem do desetog pranja. Sada posle nekog četvrtog sve se više ispira. :)

      Delete
  12. Je l' se sad potpuno ispralo? Nikad se nisam farbala, imam smedju kosu, pa bih da probam, ali necu ako nije privremeno.. :D

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)