Nude

12:30

Iako mnogo više volim senke u boji, u mojoj kolekciji ima dosta neutralnih. Pošto znam da uvek ima devojaka koje su u potrazi za nude varijantama, rešila sam da na jednom mestu obuhvatim sve palete koje imam. Ovaj post nisam zamislila kao uporednu recenziju, jer bi se tada previše odužio i ne bi imalo nikakvog smisla. Zamislila sam ga kao predstavljanje paleta u slikama, sa jako malo teksta.


Pre nego što počnem, htela bih da naglasim da sve senke koje se nalaze u postu koristim i volim. Ne mogu vam reći odlučite se za ovu, a ne za ovu, jer su meni one sve dobre.

1. Catrice Nude


Nažalost, ne može se pronaći kod nas, ali ako ikada budete u prilici da ih nabavite, ja vam je preporučujem. Kvalitet je odličan, kao i cena. Sadrži 6 senki i sve su šimeraste.




2. Catrice Bright 


Nju koristim ređe, jer volim da na kraj oka stavim neku malo tamniju nijansu, a ovde nema nijedne. Sadrži 6 senki i sve su šimeraste.


3. NYX natural 


O njoj sam već pisala, tako da detaljniju recenziju možete pogledati ovdeSadrži 6 nijansi, od kojih su tri mat, a tri šimeraste.


4. NYX Love in Paris


I o njoj sam već pisala – ovdeSadrži 7 neutralnih i dve tamne senke. Sve su sjajne.


5. Flormar 


Jedne od mojih omiljenih senki jer je odnos cene i kvaliteta odličan. Ova paleta više vuče na narandžasto, kao što možete da vidite. Sadrži 5 nijansi i sve su sjajne.


6. Flormar


Još jedna njihova paleta, koju koristim svakodnevno. Senke su mekanije od svih ostalih koje imam i pigmentacija je odlična. Sadrži 4 nijanse, od kojih su tri mat, a jedna ima sitni šimer.


7. Butterfly


Za ovu senku pooojma nemam odakle je, niti od kad je ja to imam. Koristim je ponekad, mada baš retko. Čini mi se da ona spada u neke jeftinije varijante, pa ako je tako, onda vredi. Pigmentacija je odlična, a ni postojanost nije loša. Sadrži tri nijanse i sve su sjajne.



8. Rimmel 


Ovu senku najređe koristim. Nije neka pigmentacija, ali posluži za dnevnu varijantu ili kada nemam puno mesta u neseseru za veću paletu. Sadrži tri nijanse i sve imaju sitni šimer.


9. Golden Rose


Pigmentacija nije loša, ali mislim da ima puno boljih. Takođe, posle nekog vremena korišćenja stvaraju se grudvice, koje možete videti na donjoj slici, ali ne utiču na boju senki. Sadrži 5 nijansi i sve su šimeraste.


10. Bezimena paleta od 120 boja - detaljna recenzija ovde. Sadrži 120 nijansi od toga su 33 potpuno mat, oko 40 je sa šimerom, dok su ostale sedefaste.


11. Artdeco


Poslednja opcija, koja je po meni najbolja jeste da sami napravite paletu Artdeco boja i smestite ih u kutiju. Ovo su za mene najbolje senke i rado ih koristim u svim bojama. Jedina mana je to što se lako lome.


Volite li nude nijanse? Koju paletu senki mi vi preporučujete, bez obzira da li je nude ili u jarkim bojama?

You Might Also Like

11 коментара

  1. Imam ovu veliku No Name paletu od 120 boja, i stvarno mi je super, i NYX Natural koju obozavam i skoro sam je i potrosila jer je stalno koristim...Jos me privlace Catrice paletice, moracu nekako doci do njih...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, Catrice bih rado menjala za neki naš brend, samo da nam dođu ovde. Mislim da bih u tom slučaju koristila sve njihove stvari. :)

      Delete
  2. Artdeco su moj favoriti. Dostupne i kvalitetne , a njihove kutijice su prava remek dela:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se. Ova koju imam za više senki je najobičnija od svih. Ostale koje imam su manje i stvarno su remek dela. :)

      Delete
  3. Ovu Nyx Natural bas gledam da kupim ovih dana, privlacne su mi i ove Catrice. :) Imam tu paletu od 120 boja, zaista vredi svaki dinar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Catrice su savršene. Mislila sam da će biti neki rang Essence, međutim mnogo su bolje. Sad ću koristiti svaku priliku da nabavim nešto njihovo. :) Odlična je paleta, još sam je ja platila 600 dinara, pa mi je bila još veća sreća. :)

      Delete
  4. Volim Flormar, mada nisam koristila ove paletice do sada... ali volim njihove mat bronzere i često ih koristim i za pregib kapka, baš su multifunkcionalni. :D
    Ja bih voljela isprobati ove NYX i Catrice paletice, mada sada ganjam neku totalno mat paletu, što više mat i neutralnih sjena.- to ja sretnija! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj i Flormar karmine, meni su odlični. :) Nisam znala da imaju mat bronzere, muku sam mučila da nađem neki skroz mat, na kraju sam dobila onaj NYC prošle godine, ali ni njega nema kod nas. Jao, Catric skroz mat paleta mi je trenutno jedna od većih želja. Tražila sam je kada sam bila na Palama, ali tada još nije stigla, pa sam ostala brz nje. Baš je teško pronaći neku potpuno mat paletu. :)

      Delete
    2. Sada sam ošmekala njihove karmine u tamnim nijansama, ima sve da ih kupim haha¨:D
      A Flormarov bronzer mi je jedan od najboljih, rko njega nemam potebu nositi ni rumenilo iako sam svjetla, tako da imaš moju peporuku. :D

      Delete
  5. Lijepe fotke! :D
    I ja sama najradije posežem za neutralnim sjenilima i od svih ovdje spomenutih najviše volim Artdeco, a moram si nabaviti i Flormar jer slušam samo pohvale. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad sunce izda, vraćam se fotkama iz light boxa. :D Probaj Flormar, odlični su. Meni su dugo delovali odbojini, ali od kad sam jednu senku probala samo ih kupujem. Samo što su mnogo lepše stvari u Turskoj, gledam njihovu FB stranicu, kod nas to ništa ne stiže.

      Delete

Hvala što komentarišete :)