Ayna: Anti-age supreme booster serum

11:22

Pre određenog vremena na moju adresu stigle su dve Ayna kreme. Zapravo, serum, o kome ću danas pričati i krema za potručje oko očiju, kojoj ću posvetiti zaseban tekst. S obzirom na to da Ayna spada u luksuznu negu kože i da je na svetskom sajmu u Parizu bila među pet najboljih, ovaj post ću započeti malim uvodom o njima, a onda ću preći na temu današnjeg posta - serum.


Kako mi je ljubazna Maja, koja stoji iza Ayna kozmetike kazala, bilo je potrebno dve godine rada na formulaciji, konceptu i dizajnu, da bi ove kreme bile ovakve kakve su danas. Očigledno da je uloženo mnogo truda i ljubavi, a samim tim ni rezultat nije izostao. Njihovi proizvodi formulisani su po meri potrošača, a filozofija kojom se vode je ''Nega koja vas razume''. Ne mogu, a da ne pomenem i to da nijedan njihov proizvod ne sadrži komponente životinjskog porekla i na istima nije testiran.


Kada su mi stigle kreme, pored njih su se našla i dva prospekta. Jedan koji sadrži više informacija o kompaniji i njihovim proizvodima i drugi, koji je mene posebno oduševio, o sastavu proizvoda ili, kako su ga naslovili, ''Mala knjiga aktivnih komponenti koje su sastavni deo Ayna cosmetics kolekcije''. Kako sam ja osoba koja se u sastav ni najmanje ne razume, bilo mi je vrlo zanimljivo da pročitam zašto su se određene stvari tu našle i kakav uticaj imaju na moju kožu.


Kao što sam već rekla, danas pišem o serumu, koji sam ja koristila samostalno, bez dnevne ili noćne kreme. Moja koža je normalna, zimi pomalo dehidrirana, a u toku leta T zona ima običaj da se malo više masti u odnosu na ostatak lica. Dakle, nije zahtevna, pa sam zato pretpostavila da će mi sam serum pružiti dovoljnu hidrataciju.

Dolazi u staklenoj ambalaži sa pipetom, a unutra se nalazi 30 ml proizvoda. Odrađeno je kvalitetno, tako da do sada nisam imala problema sa doziranjem seruma kroz pipetu. Jedina stvar koja pokvari izgled ambalaže vremenom je ta da se slova obrišu nakon nekog vremena korišćenja.


Serum je ređe teksture, pa su potrebne po dve pumpice za celo lice i vrat, jer taj deo ne preskačem. Jedini pridev koji mi pada na pamet da opišem kako koža izgleda nakon mazanja je ''svilenkasto''. Koristila sam nekoliko seruma, ali ni sa jednim mi lice nije bilo takvo na dodir.

Hidratacija je odlična, pa ako imate normalnu/mešovitu kožu biće vam dovoljan samo serum. Ukoliko vam je koža suva, onda bih ipak preproručila korišćenje dnevne/noćne kreme uz njega. Nekoliko puta mi se desilo da su mi zbog vetra obrazi bili suvlji nego što bi trebalo i tada sam umesto kreme serum mazala u dva sloja samo na obraze. Ujutru bi bili hidrirani, baš kako treba.

Ono što se meni najviše dopalo kod seruma jesu oni malo dugotrajniji efekti od trenutno svilene kože. Posle mesec dana redovne upotrebe (ujutru o uveče) primetila sam da mi je ten mnogo ujednačeniji nego ranije. Nigde nije naznačeno da daje takav efekat, niti da radi bilo šta po pitanju hiperpigmentacije koju imam, ali kako sam koristila samo njega, sa sigurnošću mogu da tvrdim da je zaslužan za to. Ranije mi se nije dešavalo da našminkam oči, a ne stavim puder, a sada to sve češće radim. 

Sastav možete videti na slici, a kao važne komponente izdvojeni su: Ekstrakt Haberlee, Ultra filling sfere, Hijaluronska kiselina, Ekstrakt ruže, Pantenol i Arganovo ulje. 


Po meni ovo je najbolji serum koji sam koristila i sada, kada mi je ostalo nešto manje od pola bočice, razmišljam šta ću posle, jer je on drastično povećao moje kriterijume kada je neki serum u pitanju. :)

Serum možete pronaći na ovom linku, po ceni od 3690 dinara.

Jeste li koristili nešto od Ayna kozmetike? Kako vam se čini ovaj serum?

You Might Also Like

12 коментара

  1. Totalno se slažemo oko toga da je najbolji serum ikad i u istoj smo panici šta dalje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naći će se nešto podjednako zanimljivo, nadam se. :)

      Delete
  2. Serum je vrh, ne znam šta bih još dodala ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možeš da dodaš još samo: ''I ti si, Jelena, mnogo lepa inače''. :)

      Delete
  3. Sta ce nekome ko ima 20 i koju godinu bilo sta anti age??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaa, jeste mama, ali ne tvoja :)
      Zaista ne razumem zasto zurite sa anti age, ima vremena mackacete se :)
      Pozz, Smiljana

      Delete
  4. Prelepo si napisala ovu recenziju. Naše kreme su upravo to što si napisala. Kao što sam ti i na facebook-u rekla mnoge stvari koje naše kreme "rade" na koži ne smemo kao proizvođači da tvrdimo dok ne dobijemo laboratorijski sertifikat za to. Međutim, kako u našoj zemlji ne možemo da nađemo laboratoriju koja bi sve te analize podržala mi se oslanjamo na korisnike da uvide prave efekte naših krema.
    Potpuno si upravu da se slova skidaju sa nalepnice. To je skoro jedino što je promaklo u procesu proizvodnje. Nažalost u celom tom protoku rada dese se stvari koje jednostavno nismo uspeli da obuhvatimo, a i nedostatak sredstava je doveo do toga da na bočice lepimo nalepnice, umesto da štampamo sve direktno na bočicu. Sledeći korak u proizvodnji sigurno će biti bez nalepnica i samim tim će bočice izgledati još luksuznije i neće se slova skidati.
    Ipak se nadam da taj segment neće sprečiti korisnike da probaju naše proizvode i oduševe se kao što si i ti.

    Takođe želim da napomene da je cela kolekcija multifunkcionalna i da je namenjena kako za mlađu tako i za zreliju kožu jer u sebi ima više od 3 aktivne komponente koje targetiraju mlađe i zrelije osobe.

    Hvala ti od srca na divnim rečima i izuzetno nam je drago što ti serum prija i što ti odgovara.
    Poljubac od nas
    Ayna Cosmetics

    ReplyDelete
    Replies
    1. A meni je drago da ti se recenzija dopala. :) Efekat seruma je iznenađujuć, nisam verovala da će mi se toliko dopasti.

      Delete
  5. Sviđa mi se sastav seruma i ti si ga jako lepo opisala :) Kao što sam već par puta rekla, moraću da ga probam, samo bih ja morala i neku kremicu uz njega zbog suvlje kože. Nega+luksuz=nabolja kombinacija
    L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moraš probati jer je savršen. Očekujem kroz par meseci recenziju kod tebe. :)

      Delete
  6. Jedva cekam da ga isprobam, odlicno napisan tekst, bas mi se dopada :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)