Purete Thermale: Micelarno ulje i Pena za umivanje

13:34

Od kada saznala da će Vichy izbaciti novu liniju proizvoda, Purete thermale, sa nestrpljenjem sam iščekivala da se proizvodi nađu u prodaji. Razlog tome je bilo micelarno ulje, jer do sada nisam imala prilike da tako nešto probam, a koliko znam na našem tržištu se ovakva vrsta proizvoda za čišćenje nije pojavljivala još uvek.


I tako sam sva oduševljena otišla u apoteku po svoje ulje, a uz njega kupila i penu za umivanje. Pošto su mi se utisci slegli, a početna euforija u vidu ''ovo mora da mi se svidi, mora, mora, mora'' prošla, rešila sam da vam napišem šta od ovoga prija mojoj koži, a šta, nažalost, ne.

Pena za umivanje dolazi u klasičnom pakovanju sa pumpicom, koje je identično kod svih proizvoda ovog tipa. Ako izuzmemo moje negativno iskustvo sa putnim pakovanjem Balea pene, do sada nisam imala prilike da za umivanje koristim penaste proizvode. Ono što mi je u početku zasmetalo je to što nigde ne piše kakvom je tipu kože namenjeno. Istaknuto je da je za osetljivu kožu, pa pretpostavljam da su je odredili za sve tipove.



Kada penu istisnete na dlan i utrljate u lice, prvo što ćete osetiti je blag, prijatan miris. Meni miriše na čisto, ni malo veštački i napadno. Sama pena dobro očisti lice, nema potrebe za umivanjem dva puta. Fino otkloni sve nečistoće koje su ostale nakon skidanja šminke. Na licu ostavlja blagi film (mnogo blaži nego Dr Hauschka krema za umivanje, recimo), pa je zato ne bih preporučila osobama koji su navikli da nakon umivanja imaju onaj škriputavi osećaj pod prstima. Moju, trenutno dehidriranu, kožu nije dodatno isušila, što je još jedan razlog zbog koga penu toplo preporučujem.

Sastav: Aqua, Dipropylene Glycol, Sodium laureth sulfate, Glycerin, Peg-200 hydrogenated glyceryl palmate, disodium cocoamphodiacetate, Peg-30 glyceryl cocoate, Peg-7 glyveryl cocoate, Potassium chloride, Sodium chloride, Sodium glycolate, Phenoxyethanol, Coco-betaine, Disodium edta, Citric acid, Bytilene Glycol, Bytirospermum, parkii seedcake extract, Parfum.

Drugi proizvod, onaj kome sam se najviše radovala, je micelarno ulje. Sam naziv me je odmah kupio, jer volim micelarne vode, a nije mi strano ni skidanje šminke uljanim sredstvima. Tako da je ovo bila odlična zamisao 2 u 1 proizvoda.


Ulje se koristi tako što se na suve dlanove utrljaju tri kapi, a onda se to utrlja na lice i oči. Na kraju se doda malo vode, kako bi se stvorila mlečna krema, a onda se vodom i ispere. Prvog puta sam probala da uradim po priloženom uputstvu, ali sve što sam dobila je umrljana šminka po licu, maskara i lajner po obrazima, a puder svuda po rukama. To je jedna od stvari koju ja mrzim prilikom skidanja šminke, zato što volim da taj proces traje što kraće, zaista ne uživam u njemu.


Zbog toga sam sledeći put ulje stavila na tufer i tako uklanjala šminku. Ovaj put je bilo bolje, nije bilo umrljane šminke, ali efikasnost otklanjanja se može porediti sa bilo kojim drugim dvofaznim skidačem, koji se može kupiti po mnogo nižoj ceni.
To što ne skida dovoljno efikasno bih i zanemarila, da se nije pojavio drugi problem. Pošto je proizvod namenjen osetljivoj koži, smatrala sam da će prijati mojim očima i da ih neće iritirati. Međutim, svaki put kada koristim ovo ulje, vid mi je zamućen narednih pet minuta posle ispiranja. Pružila sam mu dosta šansi, pokušavala i sa i bez tufera, ali ne vredi, jednostavno mi skroz zamuti vid, a to nije nešto što mogu da zanemarim. Posebno ne kada traje tako dugo. Nije mi izazvao druge neželjene reakcije, u vidu peckanja očiju, ali ga svakako ne bih preporučila, posebno ne osobama koje imaju osetljive oči, jer ni najmanje ne opravdava tih 1700 dinara, koliko je preporučena maloprodajna cena.


Sastav: Paraffinium liquidum/mineral oil, Caprylic/capric trygliceride, Ethyl hexyl stearate, Isohexadecne, Peg-20 glyceryl triisostearate, Aqua/water, Camellia oleifera seed oil, Phenoxyethanol, Tocopheryl acetate, Parfum/Fragrance.

Jeste li probali neke od ovih proizvoda? Kakva su vaša mišljenja o njima?

You Might Also Like

14 коментара

  1. Nisam imala priliku da ih isprobam, ali kako se ulja, pene i ja ne slazemo bas najbolje mislim da cu preskociti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Save your money, girl. :) Mogu se mnogo pametnije potrošiti te pare, koje sam ja dala na ove dve stvari.

      Delete
  2. Korisna recenzija :) Nije mi jasna cela ta nova kolekcija, ni na jednom proizvodu ne pise za koji je tip koze, htela sam da kupim tonik ali je i on kao za sve tipove sto je malo verovatno, posebno zbog toga sto su ranije bila dva, plavi i roze, ko zna kojem od ta dva ovaj novi odgovara a i pena nekako ne verujem da moze da odgovara i suvoj i masnoj kozi :-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je i mene zbunilo što ne piše za koji tip je namenjen. Ali ja sam bila toliko zainteresovana za ulje, da sam to primetila tek kad sam došla kući i krenula da čitam deklaraciju. na svu sreću pena mi je odgovarala, pa nije potpuni promašaj, ali ostale stvari iz ove linije ne kupujem više. :)

      Delete
  3. Jako me zanima to micelarno ulje pa sam pročitala svaku recenziju na koju sam naletela i neverovatno u kojoj se meri utisci razlikuju! Sad tek nemam pojma da li bi mi odgovaralo, a tako mi treba neko sredstvo koje neće dodatno isušivati kožu kao što mi baš svaki gel i pena u većoj ili manjoj meri rade :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kada sam ja uzela nije bilo nijedne recenzije, sada vidim da nema neke zlatne sredine, ili je nekome super, ili loše kao meni. A toliko sam htela da mi se svidi, da sam mesec dana ubeđivala sebe da je odlično i da ću ga zavoleti. :) Vrlo rado ti dajem ovu svoju polovinu ulja da isprobaš, ja sam sa njim definitivno završila. :)

      Delete
  4. Ja imam ulje, al se mi ne svidja toliko.

    Pratim te sad!

    Katja iz Slovenije, nadam se da i ti pogledaš moj blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost, slažu nam se mišljenja oko ulja. :)

      Delete
  5. Ja za umivanje koristim Medical Plants sumporni gel koji mi je za sada odlican. Citala sam komentare o ovim proizvodima i svima su manje-vise onako, nista posebno za tu kolicinu novca, tako da ne planiram da ih kupim bas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolje taj novac daj za nešto drugo, mogu se naći mnogo bolji proizvodi po toj ceni. :)

      Delete
  6. Hm, za penu i nisam toliko zainteresovana, ali bih ulje vrlo rado isprobala. Mada, sad me je malo pokolebalo ovo sto kazes da ti zamutni vid tako dugo ... :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. To sa vidom mi se dešavalo ranije, dok sam koristila dosta agresivne proizvode za lice, ali u poslednjih godinu, dve nisam imala problema, sve do sada. Zato sam i prestala da ga koristim. Nadam se da ćeš ti imati više sreće, ako se odlučiš za isprobavanje.

      Delete
  7. Iskreno mislim da je sastav micelarnog ulja u odnosu na cenu presmesan. Malo kamelijinog ulja koje ce blago hidrirati kozu i ostatak komedogenog tecnog parafina za 1700 dinara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost ja se u sastav ne razumem, ali sam tek sada čitala na više mesta o tome da je kod ulja on jako loš. Da sam znala ranije, verovatno ga ne bih ni kupila, ali eto, tako mi i treba kad ne pazim šta kupujem. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)