featured

Sigma: Warm Neutrals

17:40

Pre izvesnog vremena na moju adresu ponovo je stigao Sigmin paket. Rečeno mi je da će mi biti poslato par stvari, u svrhu recenzije, ali nisam imala predstave šta bi to moglo biti. Potajno sam priželjkivala set za obrve, pa kada sam otvorila kutiju i videla taj set u njoj, paleta, kao i sve drugo što se tu našlo palo je u drugi plan.


Kako sam u prethodnom paketu koji su mi poslali dobila jednu mono senku, kojom ni najmanje nisam zadovoljna zbog loše pigmentacije, ovu paletu sam ostavila po strani očekivajući podjednako lošu pigmentaciju. Tek nakon dvadesetak dana stajanja među ostalom šminkom, setila sam se da bih mogla da je probam. Pošto je to bilo brzinsko isprobavanje, nisam koristila bazu, već sam samo prstom nanela zlatnu senku na kapak. U tom momentu sam ostala zatečena pigmentacijom i činjenicom da je ona sušta suprotnost onoj mono senki koju imam. I zato vam danas, na moje veliko iznenađenje, pišem recenziju senke, a ne dugo željenog seta za obrve. On će sačekati neko vreme.

U beloj kartonskoj kutiji zapakovana je paleta crne boje, koja je napravljena od nešto tvrđeg kartona, sa jačim magnetom i ogledalom preko cele jedne strane.U njoj se nalazi 12 boja i svaka od njih ima po jedan gram. Reč je o neutralnim, toplim tonovima, kako joj i samo ime kaže. Proizvođač je uspeo da odlično iskombinuje mat i sjajne nijanse, pa tako u njoj dobijamo četiri potpuno mat, pet sedefastih i tri mat sa ubačenim šljokicama.


Za svaku nijansu smislili su neki kreativan naziv, što se meni lično dopada i podseća me na Too Faced i njihove nazive. Pa tako imamo Cozy, Sugar Milk, Cinnamon i Innocent, koje su potpuno mat. Fawn, Mild Mannered, Optimistic, Dove i Balanced, koje su sedefaste i Oyster Sand, Russet i Warm Stone, koje su mat sa šljokicama.


Kao što možete videti na slici, pigmentacija je odlična. Još je bolje to što su izdržale cele večeri bez baze i to na mojim spuštenim kapcima. Kada sam došla kući, nije bilo preslikane senke, niti se ona skinula u pregibu kapka. Mat senke su nešto slabije pigmentovane, ali u odnosu na neke druge koje sam probala, sasvim su zadovoljavajuće. Na slici su svočevi bez ikakve baze.


Vrlo lako se blendaju, tako da ne oduzimaju puno vremena prilikom šminkanja i jako su mekane teksture. Jedina mana je ta da ako stavljate prstom, sene se truse.

Za mene je Too Faced broj jedan kada je u pitanju dekorativa i ovo je prva paleta za koju kažem da im je dostojna zamena, ako ne čak i bolja. Nisam sigurna da li je prvo izašla Warm Neutrals, pa Semi Sweet Chocolate Bar, ali mnogo nijansi je gotovo identično, a to možete videti i na slici ispod. Sigmina paleta je čak znatno pigmentovanija od Too Faced i same senke su dosta mekše.


Sve u svemu, ovo je jedna odlična paleta, koju možete kupiti po ceni od 39 dolara na njihovom sajtu. Od mene ima čistu desetku i zaista ne žalim što sam morala da platim carinu u većem iznosu nego što je paleta. Tako da ako se odlučite za kupovinu, budite spremi da postoji mogućnost mnogo većeg carinjenja nego što bi zapravo trebalo da bude.


Da li ste probali ovu paletu ili nešto drugo iz njihovog asortimana?

You Might Also Like

16 коментара

  1. Nisam probala, čekam ti da me našminkaš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spremi pare i zakaži termin, broj za zakazivanje imaš, može i na mail ako ti je lakše.

      Delete
  2. JAO PREKRASNOĆE I LJEPOTE!!!! ZAŠTO UVIJEK PADAM NA PALETE SJENA... XDDDDD

    <333333333333333333

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato što ti toga nikad dosta i zato što ti baš neka senka iz ove palete fali u kolekciji. :D

      Delete
  3. Stvarno je prekrasna, a nijanse su kao stvorene za mene. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijanse su tako napravljene da nema jedne koja se ne može iskoristiti. Odličan su posao obavili. :)

      Delete
  4. Jako mi se dopada! Boje suuuu vrh! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bojama sam i ja oduševljena, toliko da ih koristim sve do jedne. :)

      Delete
  5. Javi mi se kad opet budeš pravila veliko spremanje hahaha...
    Divna je, predivna, rekoh ti već ;) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad ću ja njima jedan mail da pošaljem, ovo je paleta za tebe stvorena. :D

      Delete
  6. Pa baš je lepa paleta, iznenadih se sad :D nisam očekivala ovako nešto od njih, i odlično si poređenje napravila sa Too Faced :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ni ja očekivala, pa je zato nedeljama stajala neisprobana. Ali od kada sam je probala, u upotrebi je svakog dana. :)

      Delete
  7. Jako lijepa paleta, iako počinjem osjećati zasićenje neutralnim sjenilima lol :D
    Valjda jer dolazi jesen a tada se baš volim poigrati bojama. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ja sam trenutno u fazi gde je sve od šminke neutralno. Nikada nisam verovala da ću kupiti neki neutralni karmin, do sada sam i za svaki dan koristila ljubičaste karmine ili crvene senke. Videćemo koliko će mi trebati da mi se u glavi desi eksplozija boja i ponovo se vratim na stare dobre boje. :D

      Delete

Hvala što komentarišete :)