BY DRESSING CASE

Empties 4

14:46

Kaže Šmizletina u svom postu da treba izbaciti stare, kako bismo napravili mesta za nove stvari. Što se mene tiče, dovoljno je da samo sklonim u drugi ugao sobe polupotrošene bočice i eto meni mesta za nove. Ipak, cele ove godine redovno objavljujem postove o potrošenim bočicama na svaka dva meseca, pa ni sada ne pravim izuzetak.


Nisam puno potrošila tokom jula i avgusta, ali nisam ni bila kod kuće sve vreme, tako da je opravdano. Kao i uvek, najviše je proizvoda za kosu, jer ih koristimo sestra i ja zajedno. Pantene šampon mi se baš dopao, zajedno sa balzamom, koji je uveliko potrošen, davao je odlične rezultate na mojoj kosi i rado ću ponoviti tu kupovinu. Za razliku od njega, Balea šampon za dubinsko pranje nije ostavio posebne utiske na mene, pa se više nećemo družiti u budućnosti. Dosta je agresivan, više je za osobe sa masnijom kosom, a i mojoj kosi je davao dodatni volumen, što nikako nije ono što mi je potrebno. Pošto sam ga koristila retko, jer nije namenjen čestoj upotrebi, bila mi je potrebna prava večnost da ga potrošim. Velnea balzam je sasvim solidan za tu cenu od stotinak dinara. Daleko je on najboljeg balzama, ali nije ni loš. Verovatno ću ga nekada kupiti ponovo.


L'oreal Elseve šampon i balzam su na mene ostavili odličan utisak i zasigurno ću ponoviti kupovinu. Posle njih kosa mi je bila mekana (k'o repić od zekana), lako se raščešljavala i imala sam utisak da mi maska nije ni potrebna. Ipak, bez maski se ne može, pa je zato ovde Still med i čokolada. Po niskoj ceni dobijete odličnu masku, koja pritom lepo miriše. Kupila sam je više puta, a kupiću je ponovo, tako da to pokazuje koliko mi je dobra. Garnier Avokado maska mi nije bila toliko dobra, koliko je balzam, ali nije ni loša. Verovatno ću za par meseci zaboraviti da sam je imala, pa je kupiti ponovo.


Tri potpuno nepovezane stvari: Ebeline skidač laka bez acetona, kupujem ga stalno, niti mi je odličan, niti je loš. Ne isušuje nokte, što mi je vrlo važno, te je to razlog ponavljanja kupovine. Bioten piling je meni služio kao sredstvo za umivanje i nje džabe dobio status Beauty Bloggers Favorite proizvoda. Ako niste probali, ispravite grešku. Balea pena za brijanje je super, ako uzmemo u obzir odnos cene i količine. Ne kupujem one ženske pene, baš iz razloga što za isti novac kod ove dobijem više proizvoda.


Lak stvarno potrošim svake prestupne godine. Ovaj put mi je pošlo za rukom da potrošim čak dva, a to je Aura neutralni i China Glaze šljokice. Neću prežaliti što je Aura ovaj lak izbacila iz ponude, bio je jedan od retkih neutralnih koji se meni dopada. Svi ostali su do pola prazni, ali su se već zgusnuli, pa zato lete u kantu.


Koliko retko trošim lakove, toliko često trošim maskare. Jedna mi traje u proseku mesec/dva, sve zavisi. Revelique maskara je savršenstvo. Izduži trepavice, da im gustinu. Čim kupim novi primerak pišem o njoj nešto više. Maybelline je jedinstvena zbog četkice. Maskara kao maskara, ali ima vibrirajuću četkicu. Pritisnete dugme, ona vibrira i tako lepše rasporedi maskaru. Kupljena je u Rumuniji i nadam se da ću imati prilike da je ponovo kupim. L'oreal Mat Magique puder jedan je od najboljih koje sam probala. Odlično matira, lepo prekriva, nemam nikakve zamerke (osim što uskoro izlazi iz asortimana, kako kažu u Dmu). Essence lajner je super, ali generalno sam zadovoljna sa svakim njihovim, osim onim u formi flomastera.


Maybelline sjaj je još iz perioda kada bez sjaja na usnama nisam išla ni u Maxi. Taj period je davno prošao, a on je ostao zaboravljen među ostalom šminkom. Već mu je i prošao rok, pa zato leti u kantu. She lajner sa šljokicama je super ako želite da ga koristite preko nekog. Samostalno je skoro potpuno nevidljiv kada se nanese na kapak. Par olovaka za oči/usne, neke su se smanjile toliko da ne mogu da se režu, neke predugo stoje, a ovu Essence sam probala da zarežem, iz meni nepoznatog razloga, jer je olovka na odvrtanje, pa sam je tako polomila. Ali olovka ima sve preporuke jer je zaista vodootporna i stoji na kapcima celog dana, čak iako imate spuštene kapke kao ja.


Nemam običaj da testere krema stavljam u ove postove, ali ovu sam morala. Vichy je jedna od retkih marki gde meni ne odgovara ništa što sam probala, pa čak ni labelo. Pa tako i nisam bila zainteresovana kada su sve blogerke hvalile ovu kremu. Onda sam dobila tester i oduševila se! Lice mi je bilo glatko, kao da sam koristila neki prajmer. Stvarno je savršena. Nouba senka je, verovatno zbog vrućine, poprimila teksturu lepka, pa zato i ne mogu da je koristim više, a NYX gel za obrve je maksimalno iskorišćen i drugi je već u upotrebi. Jedan od najboljih proizvoda za obrve ikada!


I to bi bilo to, što se tiče potrošenih proizvoda. Sad vidim da nema nijedne kupke, a kupala sam se, majke mi moje. :)


Jeste li koristili nešto od ovih proizvoda?

You Might Also Like

9 коментара

  1. O, pa ima dosta šminke! Kod mene uglavnom kozmetika, kad potrošim nešto od šminke, to mora da se proslavi i zabeleži crvenim slovima :-) Pa gde su kupke, a?? Šalim se, ja ih tako koristim nekoliko uporedo, pa nikako da se potroše, a onda odjednom ispraznim tri komada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trošim ja i šminku (jednom godišnje, doduše) :) Ali kad dođe momenat da potrošim senku, ili još bolje, celu paletu, to ću slaviti kao Ivkovu slavu. :) Do sada ih je bilo po nekoliko, taman sam rešila da krenem redom i da ih trošim, a sada opet imam par njih, sve po pola, pa nikad da se potroše.

      Delete
  2. Bas puno potrosenih stvari! Bravo!
    Mene zanima koliko ti je trebalo da potrosis nyx gel za obrve? Ja sam svoj primjerak nedavno kupila i cini mi se nepotrosiv :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okruglo šest meseci baš svakodnevne upotrebe. Kupila sam ga krajem januara, a potrošila krajem jula. :)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Potpuno se slazem s tobom u vezi Garnier maske za kosu, nista specijalno. Essence eyeliner je odlican, ni na 150 stepeni se ne mrda! Bioten piling za lice mi je pomalo redak, moram da priznam. Jos samo da mi obelodanis gde si kupila Still masku za kosu...?
    Pozdrav, Jelena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovu sam uzela u Merkatoru, a videla sam da u Dmu sada imaju neke nove Still Maske, koje nisam probala.

      Delete
  5. I meni su Essence tuševi svi super osim promašaja u flomasteru.. A želja mi je probati nyx gel za obrve :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ti u flomasteru su katastrofa. Isprobala sam jedno tri komada, više ni ne kupujem kad se pojavi neki novi. Namažem na jedno oko, on se već osušio dok sam na drugo prešla. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)