BY DRESSING CASE

Marrakesh ulje za kosu

10:37

Moj prvi susret sa Marrakesh kozmetikom bio je pre dobre dve godine, na sajmu kozmetike. Sećam se da sam šetala salom kao muva bez glave, a pažnju su mi najviše privlačili štandovi sa proizvodima za negu kose. Tako sam stala pored jednog, koji je prodavao Marrakesh proizvode. Devojka koja je tu radila stavila mi je na jedan pramen ulje i tek kada sam došla kući shvatila sam koliko je taj pramen bio mekaniji u odnosu na ostatak kose.


I tako sam jedva dočekala sledeći sajam, da odem i kupim to ulje. U međuvremenu mu je promenjena ambalaža, što je veliki plus, jer je meni ova zaista prelepa i kada potrošim sadržaj zasigurno ću zadržati bočicu. Međutim, kada sam došla kući i stavila ga na kosu to nije bilo to. Nisam imala isti utisak kao ranije, jednostavno bilo je kao i svako drugo koje imam. Tada nisam koristila peglu, figaro, fen i kosa mi je bila u savršenom stanju, bez ikakvih oštećenja. U međuvremenu sam ponovo počela da koristim peglu i figaro prilikom stilizovanja, a nedavno sam se i ofarbala, pa je sada znatno suvlja nego ranije.

Pre jedno dva meseca setila sam se da imam ovo ulje i pronašla ga zaturenog među ostalim stvarima. I kada sam ga stavila na kosu, desilo se isto ono oduševljenje kao kada sam probala prvi put. Kosa mi je bila neverovatno mekana i glatka. Tada sam shvatila da ovo ulje pokazuje mnogo bolji efekat ako vam je kosa suvlja ili na neki način oštećena.
Radi se o mešavini arganovog i konopljinog ulja i moram priznati da, iako sam probala mnogo proizvoda za kosu, konopljino ulje do sada nisam koristila. Prilično je gusto, ne znam sa čime bih ga uporedila jer je gušće od svih ulja koje trenutno imam, pa vam je zbog toga potrebna mala količina.


Miris je prijatan, nije baš letnji i osvežavajući, oni ga opisuju kao zamljani + senzualni začini, sa čime bih se ja složila.

Kao što možete videti po bočiti, za dva meseca sam uspela da potrošim skoro pola, iako je dosta gusto i ne troši se tako brzo. Ali ja sa njim nemam kontrolu, stavljam ga na mokru kosu nakon pranja, pa stavim na suvu, pa ako je ispravljam ili uvijam stavim i posle toga. Kad god prođem pored njega, malo stavim na dlanove i utrljam u kosu. Zato što je ne masti, već se lepo upije i ostavi kosu mekanom.

Pumpica kojom dozirate proizvod je vrlo precizna i neće vam nikada izaći više ulja nego što je potrebno.


Ono što je još jedna prednost, je da ulje ne daje samo trenutni efekat, već sam primetila da mi je nakon redovne upotrebe od dva meseca kosa manje suvlja nego što je bila.

Sastav: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Phenyltrimethicone, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Parfum, Hexyl Cinnamaldehyde, Benzyl Benzoate, Linalool, Coumarin, Limonene.

Cena je 2500 i zaista mislim da vredi dati toliko, jer ako ga trošite kontrolisano, može da potraje jako dugo.


Na njihovom sajtu možete još ulja, a ja sam tek sada videla da svaki od njih ima određene mirisne note, kao što su recimo High Tide ulje, koje miriše na kokos, limetu i verbenu ili onaj koji kada sam videla na šta miriše jaaako želim i sigurno ću ga kupiti - Dreamsicle, koji miriše na mandarinu i šljivu.

Jeste li probali Marrakesh ulje? Kakvi su vaši utisci?

You Might Also Like

2 коментара

  1. Sjajno si ga opisala, imam želju da probam :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daću ti pola, taman da imam izgovor da kupim ovo sa drugim mirisom. :D

      Delete

Hvala što komentarišete :)