BY DRESSING CASE

Predlozi za organizaciju kozmetike

11:01

Odavno želim da napišem post ovog tipa, ali se, nažalost, uvek nađe nešto preče i moji planovi padnu u vodu. I zato sam danas rešila da napravim pauzu u pisanju recenzija i napišem nešto malo drugačije. Osoba sam koja dekorativne predmete voli skoro kao kozmetiku. Kupujem ih i gomilam vrlo često, a izgled stola za šminkanje menjam svaki put kada mi se neke nove stvarčice dopadnu. Iz tog razloga, volim da pronađem jeftine, a lepe dekorativne predmete, pa vam danas dajem preporuku za neke od njih.


Četkice za šminkanje i razne sitnice držim uglavnom u saksijama. Uvek se mogu naći razni oblici/boje, a i cena je skoro uvek korektna, pa se iz tog razloga odlučujem za tu varijantu. Ove bele, plastične sam kupila u Kineskoj radnji, a cena je 100 i 120 dinara, u zavisnosti od veličine. U većim držim četkice, dok su manje namenjene lajnerima, prajmerima, olovkama i sl.


Ako ne volite plastične činije, uvek se mogu naći i one od keramike. Ove sa slike su kupljene u onim malim radnjama kod Kalenić pijace, gde prodaju razne stvarčice za kuću. Cena je bila 
200 dinara, što je skroz ok, obzirom da je na njima rađen dekupaž.


Kartonske korpice za kolače (u ovom slučaju mafine), sam kupila u Kineskoj radnji, po ceni od 200 dinara za 25 komada. Pošto nisam neko ko ume da napravi mafine, u njih sam smestila labela koja stalno koristim, kao i blendere. Odlične su za odlaganje raznoraznih sitnica.


Stalak za salvete, kao stalak za palete. Pošto senke držim u kutiji, radi lakše organizacije, par paleta koje koristim svakodnevno sam stavila u ovaj stalak, kako ne bih morala da otvaram kutiju non stop i među svim ostalim senkama tražim onu koja mi je potrebna. Moj stalak je iz Ikee, a možete ovakav pronaći i u Zemunu, u prodavnici La Casa Mia, koja prodaje stvari iz Ikee (doduše, po malo skupljim cenama).

Ova kutija iza, kupljena je u prodavnici Nanna, koja ima predivne dekorativne predmete. Znam da imaju radnju na Bulevaru i kod Kalenić pijace, a možete ih naći i na Fejsu. Meni je ona taman da držim karmine koje ne koristim tako često, pa ne volim da mi se motaju po stolu stalno.


Kad smo kod karmina, idealan način da pri ruci držite one koje stalno koristite jesu ovi organizeri iz Alexandar Cosmeticsa. Cena jednog je 290 dinara.


Kao što rekoh, nisam vična u pravljenju kolača, pa zato stalak za iste koristim za karmine. Tako mi je sve na dohvat ruke i uredno je sređeno. Ovaj sam kupila u prodavnici Nanna, ali u Zemunu, u prodavnici Artini, možete pronaći jako lepe, po dosta nižoj ceni.



Sigurna sam da najobičnije drvene korpice svako ima kod kuće. Samo ih prefarbajte u boju koja se slaže sa ostatkom stvari i imate napravljeno mesto za odlaganje. Ja sam uspela da pronađem dovoljno veliku, da u njoj držim bronzere, hajlajtere i rumenila.

Ogledalo je nešto što sam ja dugo tražila za šminkanje, ali mi se nijedno nije dopalo. Uspela sam da pronađem ono koje mi odgovara, što po izgledu, što po veličini i koštalo je svega 700 dinara. Kupljeno je u Ikei u Hrvatskoj, ali možda ga sada ima i u Zemunu, nisam bila skoro.


I ukratko bi to bilo to, nisam previše dužila, kao što sam očekivala da ću, a na kraju samo želim da sumiram prodavnice gde najviše kupujem ovakve stvari. Dakle, Kineske radnje, prodavnica Nanna (Kod Kalenića i na Bulevaru), La Casa Mia u Zemunu, Artini, takođe u Zemunu, Kineske radnje kao i par radnjica oko Kalenić pijace koje drže dekoraciju za kuću. Tu je i Ikea, ali kako nam nije dostupna mnogo manje stvari je iz nje.


Kako vi držite kozmetiku? Znate li ja još neku radnju koju bih mogla da posetim?

You Might Also Like

34 коментара

  1. Obozavam ovakve postove, mogla bih i ja dati par saveta na ovu temu, kako ja rešavam svoj "dzumbus"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Piši post obavezno, mnogo volim da čitam takve. Uvek nađem nešto što nisam imala, a odlično je.

      Delete
  2. Najveći problem mi je organizacija šminke :-) Jel si bacila pogled na Ali, imaju super organizere ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gledala sam i videla policu za lakove, hoću sada da crknem za njom, a nemam hrabrosti da je poručim zbog naše carine, mislim da bi mi naplatili kao da uvozim celu kuhinju.

      Delete
    2. Heh, može da se desi. Ja sam poručivala neke kutijice za čuvanje četkica, ali se rasklapaju i stanu bukvalno u pismo, pa ih niko nije dirao.

      Delete
  3. Slatko je skroz :) Najlepši mi je taj stalak za tortu, odlična ideja! Većinu šminke držim u ladičicama, kupih onomad u Eurosalonu one kartonske kutije sa po četiri ladice i još me odlično služe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stalak je i meni najomiljeniji. Jedina stvar koju nisam promenila već godinu dana, sva ostala postava se non stop menja, kako nađem nešto novo. :)

      Delete
  4. Preslatko je sve :) ove saksijice nikako da nadjem ali su mnogo simpa :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saksije ima u Kineskoj radnji kod Beograđanke. Panda se zove, čini mi se. Nemoj me držati za reč za ime, ali ne možeš da promašiš, jedini su tu. :)

      Delete
  5. ajme, divno si to složila
    ja ovako lijepe stvari nikad nigdje ne vidim :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od sad zagledaj svuda, čak i kada ti se nešto na prvu loptu ne svidi, uvek može da se promeni. Ja sam dosta stvari ofarbala sama ili naučila da radim dekupaž, pa sada kad god mi ne odgovara boja/šara i slično, ja uradim dekupaž preko i ispadne mi taman. :)

      Delete
  6. Svidjaju mi se ideje. Gde si kupila one saksije,tj.u kojoj tačno kineskoj radnji?
    Da li se sećaš ima li ih u drugim bojama ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod Beograđanke. Trebalo bi da je to Panda, ali nisam sasvim sigurna. Uglavnom ne možeš promašiti, tamo gde je Idea, odmah preko puta te uličice na uglu. Ima ih u raznim bojama, ove dve veličine, ima i onih kao tanjirića, a ima i onih koje su skroz široke, one su nešto skuplje, do 200 dinara. :)

      Delete
  7. Sve si tako divno složila da bih ti došla i sve ukrala. :D Stalak za salvete u kojem držiš palete mi je predivan i voljela bih si nabaviti isti jer mi palete zauzimaju najviše prostora. Ruževe također čuvam u ovim organizatorima, ja sam svoje naručila na ebay-u. Divan post, ukrast ću par ideja definitivno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dođi pa te vodim da pokupuješ sve što ima. :D

      Delete
  8. U kupatilu od 2 ipo kvadrata po sephorinim kutijama se može naći svašta. A tu su tako neke korpice u kojima je sve, od igle do lokomotive. Na sto / kutak za šminkanje mogu da zaboravim, jer ove dve male guge sve zele da pipnu. Al da ti je divno - jeste!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polako, kad porastu i dobiju novu sobu, pa se ti baškari u ovoj. Ceo orman da ti N kupi, a ne samo sto!

      Delete
  9. Joj i ja stalno nešto premještam i mijenjam u svom kozmetičkom kutku :D Nikad zadovoljna hah :D
    Odlični su ti prijedlozi za organizaciju, sve i sama primjenjujem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ja ni potpuno zadovoljna, uvek može nešto bolje da se nađe. :)

      Delete
  10. Sve pohvale za divan i koristan post :) Kako nemam puno prostora za sminku, resavam problem sa kutijama za poklone, raznim korpicama, casama, cinijama, i mogu ti reci da bas fino izgleda. I mi u Nisu imamo Pandu, ici cu vec veceras da kupim saksijice. Iz posta su mi najlepsi stalak za salvete i ona Nanina kutija, kakva divota :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ćeš ih naći. :) A što se Nanna kutije tiče, isti dezen, samo kockastu sam videla u jednoj od radnjica gde prodaju sve i svašta za kuću i cena je bila oko 200 dinara, tako da možda i to nađeš kod Kineza. :)

      Delete
  11. Ovakvi postovi su uvijek dobro došli! Prošli vikend sam baš sređivala kozmetičke proizvode....prostora za njih nikada dosta! Problem je što ja nemam svoj kozmetički kutak, ali dala si mi neke zanimljive ideje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za prostor se slažem, ranije sam držala u kutijama, pa na manjem stolu, a sad mi ni ovaj veći nije dovoljan, stalno bih da nešto širim i dodajem za ukras.

      Delete
  12. Pedanterijo <3 Predlozi su savršeni, delimo slične saksije, imamo isto ogledalo iz IkeJe :D Meni inspiracija proradi na najjače kad sam u Emmezeti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Život u haosu, šminka kao pod konac. :D Jao otvorili su Emmezetu i ovde, ali još odolevam da odem. Rešila sam da se strpim jedno mesec, dva, pa onda, prečesto kupujem i menjam ove saksije i ostalo, a tamo ako odem praznih ruku se sigurno neću vratiti. :)

      Delete
  13. Preslatko je, delimo ljubav prema takvim svarčicama! :) Moram samo da kažem - gde li će nam biti kraj kada Ikea stigne u Srbiju! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao nama bolje da stave neki PDV 90% inače odoše pare kao da ih nikad nije ni bilo. :D

      Delete
  14. Odlicne su korpice za kolace, to se ne bih setila :) super post!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaš ih kod skoro svih Kineza i to u svim bojama i dezenima. :)

      Delete
  15. Bas mi se svidja post, predlozi su odlicni. Pogotovo mi se dopada kako si iskoristila stalak za kolace, moracu i ja da ga potrazim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj da nađeš negde, a da nije Nanna, jer sam ga ja platila mnogo više nego što zaista vredi, ali bila sam nestrpljiva da kupim baš tada, pa me ni tornado ne bi sprečio, a ne skuplja cena. :)

      Delete
  16. Bas mi se dopada ovakav post, vrlo je koristan, a i ja imam slicne stvarcice za odlaganje sminke. :)

    ReplyDelete
  17. Odličan post :D Dobra ideja.
    Kada bi svaka od nas napisala post na ovu temu,mnogo bi jedna od druge naučile i mnogo bi ideja dobile.
    Iako ja uživam praviti kolače,sviđa mi se kako si ove korpice i stalak za kolače iskoristila :)

    ReplyDelete
  18. Sjajan tekst! Obozavam da citam ovakve teme :-) Ja imam isto ogledalo kao tvoje,prelepo je <3 a hocu i ove saksijice da kupim,i stalak za pudere mi se svidja!

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)