BY DRESSING CASE

Vitaminski tretman lica

12:06

Moje dosadašnje iskustvo sa kozmetičarima nije veliko, ali isto tako nije bilo ni najprijatnije. Zbog par loših iskustava, odavno sam prestala da posećujem salone i sve što je potrebno radim sama. Zato sam i raznorazne tretmane zaobilazila u širokom luku, koliko god primamljivo delovali. Onda sam od portala Lepotica.rs dobila vaučer za Beauty Glamour i rešila da odem na neki tretman lica.


Kada odete na njihovsajt, primetićete da postoji niz tretmana, što je mene u prvom momentu i zbunilo. Kako sada odabrati ono što mi je potrebno, pored toliko stručnih termina? Zato još na početku želim da kažem da razloga za brigu nema, jer vam tek nakon stručnog pregleda lica kažu koji tretman bi vam najbolje odgovarao. U mom slučaju, to je higijensko čišćenje ili vitamisnki tretman.

Pre svega, želim odmah da vas uputim u to da ovo nije klasičan kozmetički salon. Bar ne onakav kakve sam ja ranije posećivala. Kada uđete unutra, prvo što osetite je neverovatno prijatan miris i laganu muziku, koji će vas opustiti od samog starta. Možda ovo zvuči kao preveliko zalaženje u sitnice, ali za mene su to jako bitne stvari, koje odličuju o tome da li ću se u salon ponovo vratiti. Zapravo, ovo je edukativni centar gde, pored raznoraznih tretmana i masaža, nude i edukaciju kozmetičara, tako da je pristup prema klijentima krajnje profesionalan.


O samom tretmanu

Reč je o francuskom tipu tretmana, koji se može raditi i leti, a i zimi i to kod svih tipova kože, osim one sklone aknama. Zavisno od vaših potreba može se raditi na nedeljnom ili mesečnom nivou. Kod mlađih osoba, tretman se radi preventivno, kako bi se ten ujednačio i lice istoniralo, dok se kod starijih on radi korektivno, a sve to u zavisnosti od kombinacije i doziranja preparata. Vitaminski tretman je vrlo sličan mezoterapiji, a možete ga uraditi i nakon oštećenja kože od sunca, solarijuma, hemijskih pilinga itd.

Sam proces tretmana je neverovatno prijatan, a tome dodatno doprinese i masaža vrata, ramena, a kasnije i ruku. Dakle, nakon pregleda lica, sledi mikrodermoabrazija, koja je prvi korak u ovom tretmanu. Nakon toga, na lice se stavlja serum, koji je podloga za sledeći korak, gde se meša gel i krema obogaćena kompleksom vitamina i time se radi masaža lica, vrata i dekoltea. Kada se sa tim završi, na lice se nanosi maska, koju čine tri preparata. Baza, serum i emulzija i ona stoji oko 15 minuta. Za to vreme, dok maska stoji, ja sam dobila masažu ruku, koja me je dodatno opustila. Za kraj, nakon skidanja maske, lice se čisti losionom, a nakon toga stavlja se krema.


Proizvodi koji su korišćeni tokom tretmana su Auriege i Dibi, a obzirom da se do sada nisam susretala sa njima, mogu samo da kažem da predivno mirišu i tako doprinose dodatnoj relaksaciji.

Na kraju tretmana više nisam imala nikakvog pojma o vremenu. Da mi je neko ponudio svu šminku ovog sveta, samo da pogodim koliko je sati, ne bih uspela. Toliko sam uživala, da mi je taj sat proleteo kao da je prošlo par minuta. I što je najvažnije, kada sam se pogledala u ogledalo, bila sam prezadovoljna. Ten je bio ujednačeniji, a lice daleko blistavije nego kad sam ušla u salon.


Jeste li probali ovaj tip tretmana? Koliko često posećujete kozmetičare i idete na tretmane lica?

You Might Also Like

3 коментара

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Volim kada salon ne izgleda kao zubarska ordinacija, već ima dušu i mami da uđeš i ostaneš. Za mene je to možda i najbitniji "detalj" ne bih li se opustila i u potpunosti uživala u tretmanu. I rekla bih da ovaj u kome si bili, u tom smislu, ne zaostaje. Nisam ni ja čula za pomenute brendove, zvuče mi francuski :D. Baš mi je drago da si uživala. Ja volim ovakvu vrstu opuštanja i mislim da bi mi žene, a i muškarci (što da ne) trebale redovnije da ih praktikujemo.

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)