Sredstva za skidanje šminke

15:16

Moram da naglasim da nisam osoba koja uživa u skidanju šminke, večernjem umivanju i mazanju krema. Na to gledam kao na obavezu, nikada ne legnem pre nego što sve to obavim ali uvek pokušavam da taj deo što kraće traje. To je razlog što sam isprobala sva moguća sredstva za skidanje šminke samo da bih pronašla ono čime ću najbrže skinuti.


Današnji post ću početi od proizvoda koji namanje volim. Reč je o Balea uljanim tuferima za skidanje šminke oko očiju. Ovo je jedan od retkih Balea proizvoda koji me je skroz razočarao. Za početak, kada stavim bazu ispod senke namučim se da je skinem. O maskari da ni ne govorim, morala sam da trljam i trljam oči da bi se maskara skinula. Prvo proces dugo traje, a drugo oči mi posle toga budu skroz crvene. Još jedan razlog zašto ga ja ne preporučujem je taj što su se tuferi posle mesec dana stajanja skroz usmrdeli (nije istekao rok). To je proizvod koji definitivno više neću kupiti i jako mi je žao što mi nije odgovarao jer je vrlo praktičan i jeftin.


Još jedan proizvod koji mi se nije dopao je Bioten losion za uklanjanje šminke oko očiju. Miris ovog losiona je jako prijatan, ali mi se ne dopada to što mi treba dosta vremena za skidanje maskare i lajnera. Senku i puder skine sasvim lepo i brzo, ali za ovo se malo namučim. Još jedan proizvod koji ja neću više kupiti, ali ću sigurno potrošiti ovaj koji imam jer moja koža lepo reaguje na njega uprkos tome što mi treba više vremena za skidanje.


Sledeći proizvod je Nivea mleko za skidanje šminke. Ovo je proizvod koji ja čas volim čas ne volim. Nekad sa njim skinem svu šminku za minut, nekad mi treba više. Kupila sam ga jer u tom trenutku u Liliju nisu imali Nivea dvofazni skidač šminke. Njegovu sliku nemam jer sam potrošene bočice bacila, ali ću ipak reći nešto o njemu s obzirom da mi je to omiljeni skidač šminke. Za tili čas skine maskaru, lajner i vodootpornu šminku. Trenutno ga nemam jer pokušavam da potrošim sve ove skidače koje gomilam na polici ali mislim da neću još dugo izdržati a da ga ne kupim. Dovoljno je da kažem da skoro nikada ne kupujem dva puta isti proizvod jer volim da eksperimentišem, a njega sam kupovala iznova i iznova.


Prelazim na još jedno mleko, a to je ono iz Avona. Kupila sam ga kada je bilo na sniženju, pakovanje od 150 ml za nekih stotinak dinara i mogu da kažem da za tu cenu radi odličan posao. Ono čime sam oduševljena je to kakva mi koža bude kada skinem šminku sa ovim. Potpuno glatka i mekana, nimalo masna. Kada bi skidao šminku kao Nivein dvofazni odstranjivač koji sam pomenula bio bi najidealniji proizvod na svetu. Ako upoređujem ovo i Nivea mleko, prednost dajem ovom.


Na redu je L'oreal micelarna voda. Proizvod koji je u poslednje vreme hit, svi ga hvale i vole. Kupila sam je sa oduševljenjem jer sam mislila da je nemoguće da mi se ne svidi proizvod koji se svima sviđa. Naravno da nisam bila u pravu. :) Da se razumemo, ja ovaj proizvod volim, ali ne kao sredstvo za skidanje šminke. Pošto ste već videle da sam prilično komplikovana kada je to u pitanju, ni ovaj proizvod mi se za tu namenu nije svideo, ali koristim ga kao losion ujutru i uveče. Ne sadrži alkohol pa mi je u tu svrhu odličan. Planiram da probam i njihov gel-krem za umivanje iz ove linije, koji je hvalila Lena i čiju recenziju možete pročitati na blogu Pirlitanje.


Poslednji drogerijski proizvod koji trenutno imam za tu svrhu je Sephorin skidač vodootporne šminke. Da nije njega odavno bih batalila sve ove proizvode i kupila onaj Nivein. Šminku skida za tren oka tako da je ovo proizvod koji ću sigurno nastaviti da kupujem na smenu sa Niveinim.


Pored ovih koristila sam i Flormar dvofazni skidač koji odlično skida ali mojim očima nije odgovarao jer mi se vid mutio neko vreme nakon korišćenja.

Naravno, volela bih da mi preporučite one odstranjivače koje vi koristite, jer sam, kao što vidite, uvek u potrazi za nekim boljim. :)

You Might Also Like

5 коментара

  1. I ja ovu L'oreal micelarnu vodu,koristim tako,kao losion!! I super mi je!! :))

    ReplyDelete
  2. Potpisujem sve za Avon mlijeko! Davno sam ga imala i sjećam se da mi je bilo odlično i dugo mi je trajalo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, ogromno je. Imam ga dugo i nikako da ga potrošim. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)