amika: ulje za kosu

12:07

U poslednje vreme sam dosta pisala o proizvodima za kosu, a razlog tome je što trenutno isprobavam mnogo stvari jer sam rešila da oporavim oštećenu kosu. Jedna od stvari koje su obavezne pri svakom pranju jesu leave in kreme i ulja. Kreme koristim na mokroj kosi, dok ulja koristim i na mokroj i na suvoj. Možda se čini previše, ali za moje krajeve nikako nije. Jedan od proizvoda koji me je oduševio nakon prvog korišćenja je amika: ulje. Retko se desi da me nešto toliko oduševi da odmah postane favorit, ali eto javi se neki izuzetak, kao što je ovo ulje. 


Moja iskustva sa amika: proizvodima pre toga nisu toliko pozitivna. Imam kremu za privremeno ispravljanje kose, ali mi ona ne odgovara. Ne radi baš ništa na mojoj kosi tako da sam zbog nje izbegavala ostale proizvode. Prilikom otvaranja Alexandar Cosmeticsa na Vračaru videla sam da se ulje prodaje u kesicama od 3 ml, po ceni od 30 dinara, tako da sam uzela par kesica, bez prevelikih očekivanja.

Prva stvar koju sam primetila je jak miris, mnogo jači nego kod kreme, što mi se baš svidelo. Dugo se zadržava na kosi, tako da uvek miriše baš sveže. Miris ne davi, već je vrlo prijatan. Gustina ulja je sledeća stvar koja me je iznenadila. Očekivala sam ulje ređe teksture, tako da sam kupila tri kesice, jer sam mislila da mi jedna neće biti dovoljna za jedno stavljanje. Pošto je ulje gusto, potrebno je vrlo malo proizvoda, tako da je meni jedna kesica koristila za nekoliko stavljanja.


Glavni razlog zašto me je ovo ulje oduševilo je taj da ga je moja kosa nakon par minuta skroz upila, bez obzira što je masnije. Nakon toga bila je glatka, potpuno meka na dodir i sjajna. Kako kaže proizvođač, ulje je bogato vitaminima, oleinskim, linoleinskim i zasićenim kiselinama koje obnavljaju kosu. Ne mogu da kažem da li ulje obnavlja kosu ili je kosa samo trenutno lepša od njega, jer ga ne koristim dugo. Uvek sačekam da prođe bar mesec dana kako koristim proizvod, pa onda napišem recenziju, ali ovo ulje me je toliko oduševilo, da već posle prve nedelje imam formirane utiske. Još jedna pozitivna stvar je ta što se ispeglana kosa nakon njega ne uvije kada je vreme vlažno. To je meni jako bitno, jer obično kad izađem negde kosa se naduje posle sat, dva. Proizvođač to ne obećava, ali na moju kosu tako deluje. 

Evo i sastava ovog ulja:


U ponudi se mogu naći razne militraže, počev od ovog od 3 ml, do onih većih od 10, 30 i 100 ml. Možda deluje čudno što kupujem gomilu kesica ulja, a ne jedno veće, ali tome ima više razloga. Prvi je cena, koja mi nije najjasnija. Ulje od 30 ml košta 790 dinara, a od 3 ml košta 30, dakle kada kupite 10 kesica dobijate 30 ml po ceni od 300 dinara, što je mnogo isplativije od jednog u flašici. Drugi razlog je taj što uvek nosim ulje kada idem negde, bilo da je na jedno veče ili na duže. Tako da mi je mnogo lakše da u torbi uvek imam jednu kesicu, za svaki slučaj. Nikad se ne zna kad će zatrebati. :) Cena možda deluje malo veća jer postoji dosta proizvoda koji se mogu kupiti u duplo većoj militraži po toj ceni, ali je jako koncentrovano tako da će tih 30 ml potrajati isto koliko i neka druga veća ulja, a nega je puno bolja. Kao neko ko je koristio mnogo različitih ulja za kosu, mogu da potvrdim da je ovo drugačije od ostalih što se efekta tiče, neuporedivo je bolje od mnogih ulja koja se mogu naći kod nas i po meni nema apsolutno nijednu manu.

Što se mene tiče, ulje ima sve preporuke, posebno ako vam je kosa oštećena ili dehidrirana. Ne znam kako bi bilo za normalnu kosu, jer sam ga stavljala samo na oštećene krajeve, ali kako proizvođač kaže, namenjeno je svim tipovima kose.

Jeste li koristili ovo ulje, ili neke druge amika: proizvode?

You Might Also Like

8 коментара

  1. Koristila sam ulje, masku i leave in cream. Sve mi je odgovaralo a ulje mi je favorit. Moja kosa je normalna i nije ostecena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je što odgovara svim tipovima kose, da znam da mogu da ih koristim i kad se rešim ovog oštećenog dela. :)

      Delete
  2. I ja sam pisala o ulju prosle godine, meni odgovara posebno ako nosim lokne , lepse se uviju i bude kosa lepa i mekana :) Kupila sam odmah bocicu i dugo traje. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja je uvek peglam, ne volim kakva je prirodno, tako da mi je ovo super pošto je štiti od oštećenja. :)

      Delete
  3. Ubedila si me, kupujem definitivno ovo ulje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nećeš se pokajati, sigurna sam. Spas za suve krajeve. :)

      Delete
  4. ja sam već dve flašice potoršila, isi mi efekat ima kao macadamia tako da kad nemam jedno imam drugo :;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja volim Macadamia ulje, ali je nekako slabo za moje krajeve, koristim ga u kombinaciji sa kremom. Ali mi je amika vrh, bez kreme mi kosa bude super. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)