Makeup challenge: Pin-up

19:49

Pošto sam na blogu zapostavila postove vezane za šminkanje, rešila sam da to nadoknadim tako što ću učestvovati u ideji jedne blogo-koleginice što je više moguće. Dakle, od sada ćete dva puta mesečno (ili jednom, sve zavisi od dogovora), na mom blogu viđati ovakve postove.


Trenutna tema je 'pin-up' šminka. Deluje jako lako, izvući liniju lajnerom, crveni karmin i to je to. E, pa kada imate kapke kao moje, to nije ni malo lako. Mislim da do sada nikada nisam probala da sama sebi uradim ovakav look, i malo je falilo da odustanem. Iznervirala sam se jedno deset puta i na kraju nisam zadovoljna kako je ispalo, ali sam ipak rešila da objavim.



Za oči sam koristila: L'oreal gel lajner, Artdeco senke u crvenoj i bež nijansi, NYX Jumbo olovku za unutrašnji deo oka i Maybelline Colosal maskaru. Pokušala sam da stavim i veštačke trepavice, ali sam se i sa njima iznervirala i skinula ih.



Za lice: Revlon Colorstay tečni puder i Catrice kameni puder za matiranje.


Na usnama imam NYX sjajni tečni ruž za usne u nijansi Absolute red.



Nadam se da će sledeći makeup izazovi biti približniji onome što volim, da bih mogla da ih uradim onako kako zamislim i budem zadovoljna. Pin up look volim da vidim na devojkama, ali kada se ja tako našminkam to se ni ne vidi. Jedino da hodam sa podignutom obrvom, da se makar malo primeti.

Kako vam se ovaj look čini? Imate li predloge za neki sledeći post vezan za šminkanje?


You Might Also Like

23 коментара

  1. Skroz ti je dobro ispalo, na predzadnjoj se slici baš vidi da si besprijekorno izvukla tuš :). Što se tiče pin up-a i ja ga više volim vidjeti na drugima i baš ga rijetko nosim jer više volim istaknuti oči i pozabaviti se sjenilima, a ako budem sudjelovala u challengu mislim da ću napraviti neku svoju verziju pin up-a.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namučio me je on i to mnogo, nije problem da lepo izvučem liniju, problem je kakav oblik da izvučem da se vidi na meni. Nikad nisam tako stavljala, pa nisam ni znala koji mi oblik odgovara, moraću da vežbam još. :)

      Delete
  2. I meni se čini da je predposlednja fotografija najbolje prikazuje luk :). Jako lepo i pedantno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa jedino tako kada gledam na dole se i vidi kako sam izvukla. :) Hvala puno.

      Delete
  3. Odlično izgleda, posebno mi se sviđa crveni momenat na očima :) Kosa ti je super, moram da primetim :) Meni će ovaj zadataka baš biti izazov, jer imam jedan spušten kapak (da, jedan), pa moram da prilagođavam eyeliner :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa crveni momenat je čisto da look ima i nešto što ja volim, da ne bude da se šminkam, a ništa mi se ne sviđa. :) Hvala za kosu, mada nije trebalo da bude takva, ovo je neka privremena farba koja se primila samo na krajevima, a na ostaloj dužini se isprala. No dobro, makar neka promena na kosi. :) I meni je jedan spušten malo više od drugog, zato uvek i podignem jednu obrvu više od druge, pa izgleda da je isto. :D

      Delete
  4. Leeepooo, sviđa mi se :) Izgleda da većina nas ima neki problem sa kapcima :-/ Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za šminkanje najgori kapci, a nešto ni po netu ne mogu da nađem klipove devojaka sa tavim očima, sve koje stavljaju tutorijale imaju idealne oči za šminkanje.

      Delete
    2. Besprekorno si odradila, svaka čast. Ti vaši kapci o kojima kukate izgleda baš idu dobro sa pin up-om jer ovo izgleda super. :) Možda da si samo vežala kosu, da upotpuni look. :)Tanja

      Delete
    3. Izgleda na slikama, sva sreća pa znamo kako da ispoziramo da se to lepo vidi. :)
      Uh, kosa mi je slaba tačka. Htela sam da napravim nešto, ali mi strpljenje nije jača strana, pa sam se iznervirala i samo je ovako pustila. :)

      Delete
  5. Superiska :) Svidja mi se :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad imam osmeh od uva do uva, profi šminkeri me nisu hvalili do sada. :)

      Delete
    2. Za sve postoji prvi put ;)

      Delete
  6. Aaa odlično je! Jao i ja se nekad posvađam sa veštačkim trepuškama ;)
    Drago mi je da si objavila post, iako nisi 100% zadovoljna, mada razumem te, iste bubice i ja imam ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma nisam bila u svađi sa trepavicama, nego sa lepkom. Kupila sam onaj Ardell i odličan mi je, ali je moja voljena mačka skočila na sto sa šminkom i odnela ga negde ko zna gde da se sa njim igra. Tako da sam morala da koristim neki stari koji sam imala i koji nije hteo da zalepi normalno, taman zalepim, u roku od dva minuta kreću da se odlepljuju i na kraju ih skinem, šta ću. Sve me je nerviralo dok sam radila ovo, prvo trepavice, pa kosa, pa slikanje. :))

      Delete
  7. Ja ne vidim dalje od ove prekrasne kose! :DDDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, na ivici sam da se prefarbam u crveno. :D

      Delete
  8. Mnogo ti lepo stoji :-) , svidja mi se taj detalj crvene senke .

    ReplyDelete
  9. Pretposlednja fotografija je apsolutno prelepa! Obožavam kako ti stoji crvena - i na kosi i ispod očiju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, hvala. Sad se trudim da opet nađem neku crvenu farbu, koja se ispira. :)

      Delete
  10. Odlično ti stoji crvena boja :)

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)