BY DRESSING CASE

Phytokératine Extrême krema

12:06

Do sada ste, vrlo verovatno, primetili da o proizvodima za kosu pišem češće nego inače. Razlog tome je moje ponovno farbanje, a uz to i stalno ispravljanje ili loknanje figarom, pa sam rutinu nege kose potpuno promenila i vratila se starim, proverenim i kvalitetnim proizvoda. Eksperimentišem i dalje, ali obazrivo.


Pre nekog vremena kod nas je ponovo stigao Phyto, jedan od najpoznatijih brendova kada je kozmetika za kosu u pitanju. Bili su tu i ranije, a ja se nadam da sada definitivno ostaju, jer su njihovi proizvodi jedni od onih u koje vredi uložiti, a svaki uloženi dinar vam se vrati duplo više kroz lepu i zdravu kosu.

Jedan od proizvoda koga smatram odgovornim za dobro stanje moje kose jeste njihova Phytokératine extrême krema. Namenjena je izuzetno suvoj i oštećenoj kosi, što moja na sreću nije, a verujem da uz nju i neće biti, bez obzira što joj priređujem sve to.

Dakle, ja svoju kosu farbam bojama koje sadrže amonijak, trudim se da je ne sušim fenom nikada, ali je zato nakon svakog pranja izlažem visokim temperaturama u vidu prese ili figara. Jasno vam je da posle nekog vremena kosa postaje suva nakon svega ovoga i zato vam danas pišem o proizvodu koji je održava u normalnom stanju.


Phytokératine extrême kremu sam dobila taman kada sam počela da se farbam. Prvih par korišćenja sam bila ravnodušna prema njoj, jer na mojoj kosi nije davala nikakve trenutno vidljive efekte. Međutim, kako vreme odmiče, sve više vidim efekte koje ona pruža. Čak je i proizvođač rekao da redovnom upotrebom kosa postaje otporna i svilenkasta, što ja naravno nisam odmah pročitala, pa sam očekivala svilu nakon jednog stavljanja.

Glavni razlog zašto se meni ova krema dopada je zaštita koju pruža od visokih temperatura. Ali stvarno pruža, ne kao svi oni sprejevi koje sam ranije kupovala, a nisu uradili ništa, osim što su uspeli da ulepe tek opranu kosu. Zaštita koju ona pruža je do 220 stepeni, a to postaje vidljivo nakon mesec dana redovne upotrebe, kada shvatite da vam je kosa mekana, kao da je nikada niste tretirali ni na koji način. Aktivni sastojci kreme su botanički keratin, koji prodire do središta dlake i nadokađuje nedostatak aminokiselina u njoj, zapota puter i ulje baobaba, koje regeneriše i omekšava kosu.


Može se koristiti svakodnevno, na peškirom prosušenoj ili suvoj kosi. Ja je koristim nakon pranja, tako što pustim kosu da se osuši prirodno, a onda stavim kremu pre nego što krenem da je ispravljam. Ako slučajno preterate, što se meni često dešava, samo na minut prosušite kosu fenom i neće ostati masan trag na njoj.

Ovo je definitivno jedan od onih proizvoda koje ću ja uvek imati pri ruci, koje pažljivo trošim i za koji smatram da je cena od 4920 dinara (u Metropoliten parfimeriji) zaista opravdana.


Jeste li probali neke Phyto proizvode? Koji je vaš omiljeni proizvod za negu kose?

You Might Also Like

2 коментара

Hvala što komentarišete :)