BY DRESSING CASE

Empties 5

11:19

Neko nepisano pravilo je da je početak meseca uglavnom rezervisan za novitete, favorite i prazne bočice. Ovaj put ću favorite preskočiti, a pisaću o proizvodima koje sam potrošila. Ne volim sve te prazne bočice koje se tokom dva meseca skupljaju pored stola, ali volim kada na blogu ukratko svedem svoje utiske o svakoj od njih i tako napravim neku vrstu podsetnika da li kupiti ponovo ili ne.


Tokom ova dva meseca nije se nakupilo puno stvari, ali s obzirom na to da sam dosta kupovala i dobijala, nije ni čudo. Ono što ćete od sada redovno viđati u empties postovima, ako nastavim da ih pišem i u narednoj godini, jesu farbe za kosu. Pre dva meseca sam se ofarbala i tom prilikom prvi put koristila KYO farbe. Dobre su, nemaju amonijak, ne štete kosi, pa ih mogu preporučiti svima. Promenila sam ih i prešla na Macadamia farbe iz jednog razloga, a to je da one imaju veći izbog nijansi gde sam pronašla baš onakve kakve sam htela. One imaju amonijak, ali moju kosu nisu oštetile, a uz to se minimalno ispiraju, što meni, koja se farbam mešavinom crvene i ljubičaste, znači mnogo. KYO hidrogen je sasvim dobar, koristim ovaj od 6%, ali imaju u ponudi i jače.


Što se kose tiče, dalje su tu Gliss šampon i balzam, iz deep repair kolekcije. Nisu mi smetali, čim sam ih potrošila, inače bih odmah prosledila nekome, ali su me ostavili potpuno ravnodušnom, pa ih zato i ne mogu preporučiti nikome. Za razliku od njih, Girlz Only šampon za suvo pranje je najbolji koji sam ikada koristila. Neće vas ugušiti oblak talka kada ga stavljate, neće ostaviti beli trag, jer se lako skine peškirom, a kosa će vam nakon njega lepo mirisati. Jedina mana je što se kod nas ne može naći, već samo u Bosni. Ima sve moje preporuke, pa ako budete u mogućnosti, nabavite sebi neki. Avon serum je već prepoznatljiv proizvod, koji se i meni odlično pokazao. Ne koristim ga za negu kose, već samo nakon peglanja/uvijanja da zagladim krajeve. Ova mala, tamna, ambalaža je nekada bilo Amika ulje. Jedno od najboljih ikada, definitivno na samom vrhu top proizvoda za kosu. Divno omekša, neguje, štiti kosu od toplote. Ima sve moje preporuke.


Kada su nokti u pitanju, pronašla sam odstranjivač laka koji mi savršeno odgovara. Reč je o Afrodita uljnom odstranjivaču laka, koji skida i najtamnije lakove, a ne umaže sve oko noktiju. Ne isušuje zanoktice i ne ostavlja beli trag kao što mi se sa nekim odstranjivačima dešavalo. Essence gel bazu nisam potrošila, ali se ona unutra potpuno zgrudvala i četkica se razlistala. To mi se nije dešavalo do sada sa lakovima, imam i ovakav nadlak kome se ništa nije dogodilo. Tako da ga ni ne mogu preporučiti, jer nisam stigla ni do pola da potrošim. Essence kapi za brzo sušenje laka su odlične, svoj posao rade onako kako bi trebalo. Za minut, dva, nokti će vam biti potpuno suvi, ali mana im je što se podjednako brzo lak i skine sa noktiju kada ih koristite. Može da potraje maksimalno dan, dva.


Mixa micelarna je i više nego dobra. Ne iritira ni moje osetljive oči, dobro skida šminku, velika je mililitraža, a pristupačna cena. Svakako je preporučujem. Eucerin Aqua Porin okoloočna krema je nešto što će vam trajati čitavu večnost i uz svakodnevno korišćenje. Meni je bila odlična  u toku proleća i leta, ali je sa hladnijim vremenom počela da bude previše blaga. Ako tražite samo blagu hidrataciju i brzo upijanje od kreme, onda je ovo odličan izbor. Sephora maska za područje oko očiju je odlična, lepo hidrira i daje trenutnu blistavost tom području. Dr. Hauschka probne kreme i tonik su nešto o čemu sam ja možda najviše pričala. Volim njihove proizvode, svaki mi je na neki način odgovarao, tako da mogu da preporučim svaku njihovu kremu i tonik, u zavisnosti od potreba vaše kože. Vichy termalna voda je nešto što mi je u početku bilo beskorisno, ali sam mu ipak našla namenu i mogu reći da mi se baš dopalo. Koristila sam uveče, nakon umivanja. Nisam probala nijednu drugu, pa ne mogu da uporedim sa ovom Vichy, ali čini mi se da je ona među skupljima, pa vam ipak savetujem da pogledate neku drugu. Voda kao voda, čini mi se da je to sve isto, samo je razlika u ceni.


Eucerin ulje za tuširanje sam konačno uspela da potrošim. Dobro je, ali moja koža nije suva, pa ne vidim razliku između njega i nekog drugog proizvoda za tuširanje. Obzirom da imam kožu koja je u predelu potkolenica sklona iritacijama, ni ovo ulje nije bilo izuzetak već mi je s vremena na vreme iritiralo kožu. Verovatno ću ga kupiti nekada ponovo, ali ne u skorije vreme. Keims piling koji sam dobila u Purity Boxu je jedan od boljih koje sam koristila. Liči na džem od jagoda, ima sladak miris i gruplje granule, pa meni radi odličan posao. Mini pakovanje gela za tuširanje, Weleda od Arnike mi se pokazalo super, tako da ću definitivno potražiti i veća pakovanja njihovih proizvoda za tuširaje. Ne isušuju, lepo mirišu i ne izazivaju mi iritacije. Nivea  Invisible u malom pakovanju je nešto čime nisam oduševljena, a opet ga kupujem iznova i iznova. Malo pakovanje je zgodno za u torbu, meni se miris ne dopada preterano, ali svakako mi je bolji od nekih drugih manjih koji su u ponudi, pa zato uvek biram ovaj.


I za kraj, malo dekorative. Voljena Artdeco baza za senke, koja je za mene broj jedan i do sada se nije pojavila neka za koju mogu da kažem da mi je bolja. Novo pakovanje je već u upotrebi, tako da je i te kako preporučujem. Rimell olovka za obrve je solidna, imaju ove sivkaste nijanse koje meni odgovaraju, tako da je svakako preporučujem.  Golden Rose lajner je proizvod koji ne mogu da preporučim jer se osušio u rekordnom roku. Trajao je za par mazanja i više nije ostavljao nikakav trag. Koliko god se trudila da uštedim na lajnerima, uvek na kraju prođem skuplje, jer kupim nekoliko jeftinijih koji se osuše odmah, umesto jednog skupljeg koji će mi trajati dugo.



Jeste li koristili neke od ovih proizvoda?

You Might Also Like

4 коментара

  1. Ne znam šta više volim na tvom blogu, new in ili empties postove :) A ja nikako da se nakanim da ih pišem...Vidim ovde dosta zajedničkih favorita, baš čudno :))) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajde bre, nakani se, čuvaj bočice. Ja volim to da čitam, uvek vidim nešto što nemam, a mogla bih da kupim. :D

      Delete
  2. Moram i ja da probam Macadamia farbe za kosu, vec dugo mucim muku da izvucem boju a oni imaju divne nijanse :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlični su, stvarno. Ja koja bih stalno da menjam kozmetiku iz radoznalosti, držim se njih i ne menjam od kad sam probala. :)

      Delete

Hvala što komentarišete :)