BY DRESSING CASE

Flormar mono senke

13:18

Pre nekih pola godine intenzivno sam počela da koristim karmine. Do tada moje šminkanje se svodilo isključivo na istaknute oči, pa otud i poveća količina paleta i mono senki u mojoj kolekciji. Danas vam pišem o tri nijanse koje su, po meni, idealne za jesenji period.


Pošto sam trenutno u fazi tamnijih boja, ljubičasta i bordo su moje svakodnevne kombinacije, bilo da su u pitanju istaknute usne ili oči. Imala sam u planu da sa ovim senkama uradim neki look i tako vam ih predstavim, ali kako sam se razbolela, to će morati malo da sačeka.

Ono što ja tražim od svake senke jeste da ima dobru pigmentaciju, a ne da moram pet puta da prelazim aplikatorom/prstom po njoj, ne bih li dobila neku boju na očima. Druga stvar, ništa manje bitna, je postojanost. Iako koristim bazu, vrlo često mi se dešava da se senke preslikaju, jer imam spuštene kapke. To je ono što svaka senka mora da ispuni, kako bih je koristila, sve ostalo što mi se uz to dopadne je samo dodatni plus.

Čim pišem zaseban post o Flormar senkama, pretpostavljate da ispunjavaju sve gore navedeno. Njihov dodatni plus su cena i činjenica da se ne truse, pa prilikom šminkanja ne završim sa senkom ispod očiju.


Senka u crnom pakovanju je mat, dok ove u belom imaju sedefastu završnicu. Unutar svake senke dobijete jedno preslatko ogledalo, koje meni ne znači puno, ali je lep detalj.
Pigmentacija ovih senki je odlična, čak i bez baze se dobije boja kao što je u pakovanju, a uz bazu traju sve dok ne odlučite da ih sami skinete, nema preslikavanja na gornji deo kapka.

Što se teksture tiče, ova koja je u crnom pakovanju (nijansa 28 Orchidée) je nešto tvrđa od druge dve, koje su na dodir svilenkaste.


Na slici možete videti nijanse i pigmentaciju, sve tri su slikane bez baze. Na žalost, na jednoj senki ne znam tačan broj, ali je u pakovanju lako prepoznatljiva, ljubičasta sa primesama bordo boje.


Koristite li Flormar senke? Koje su vaše omiljene?

You Might Also Like

9 коментара

  1. Čula sam da su te mono senke mnogo dobre, baš su hvaljene mada ja nemam ni jednu :( Palete su im isto super, to mogu da potvrdim kao i da ti ta ljubičasta stoji predobro! L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ispravićeš ti to uskoro, ne sumnjam u tebe. :) Za palete znam, imala sam ih, kvalitet je isti kao kod mono, tako da znaš da možeš i mono da uzimaš. Pa ti znaš da lepim ljudima sve lepo stoji. :D

      Delete
  2. Inače volim i koristim Flormar kozmetiku ali sjenke nisam isprobala. Svakako hoću. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senke su im jedan od najboljih proizvoda, po mom mišljenju. One quatro paletice su sjajne! :)

      Delete
  3. Ova ljubicasta je jako lijepa. :) Zna li iko gdje ima u Bosni uzeti Flormar kozmetiku, cula sam za njih, svi ih hvale, ali ja je nigdje nisam vidjela. :S

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost ja ne znam gde ih tamo ima, ali imaju fb stranicu Flormar Sarajevo, pa možeš njih da pitaš gde sve imaju prodajna mesta. :)

      Delete
  4. Obozavam FLormar senke, ja imam dve neke i odusevljena sam! Trajnost im je jaca strana, pigmentacija isto, sta ces lepse :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se! Jedne su među boljima u mojoj kolekciji. :)

      Delete
  5. Ova ljubicasta je predobra :D

    ReplyDelete

Hvala što komentarišete :)