Burjois Healthy mix

14:44

Danas su na red došli čuveni proizvodi iz Bourjois Healthy mix kolekcije. Za početak moram reći da je moja koža mešovita, ali vrlo često ima faze kada se peruta. Zbog niske temperature i vetra trenutno je u toj fazi. Inače koristim pudere koji matiraju, ali zbog ovakvih faza uvek imam i neki puder koji nije namenjen masnoj koži, a poslednjih meseci moj odabir je Healthy mix.


Puder dolazi u plastičnoj boci od 30 ml. Na vrhu je pumpica, a kako koristite puder dno se pomera tako da ga možete iskoristiti do samog kraja. Jedina stvar koja mi se kod ovog pakovanja nije dopala je ta pumpica. Volim pudere sa njom, praktičniji su mi jer nikada ne uzmem previše pudera, ali na ovom puderu se ona vrlo često pokvari. Ne znam da li je u pitanju samo ova bočica koju ja imam, ili je to generalno problem sa njima ali se desi da koliko god pritiskate puder ne izlazi, tako da je potrebno da puno puta brzo pritisnete da bi ponovo proradila.


Što se samog pudera tiče, četiri najbitnija sastojka su voće. I to: Kajsija – daje sjaj koži, dinja – za hidrataciju kože, jabuka- kao antioksidans i đumbir koji koži daje energiju. Kada se sva četiri voća pomešaju dobija se jedan predivni miris koji se oseća tokom nanošenja ali brzo izvetri. Ono što oni obećavaju je postojanost do 16h. Ne bih složila sa tim jer po mom iskustvu na licu traje nekih 5 sati, a nakon toga počinje da se prosijava T zona. Meni to ne smeta jer nikada nije bilo potrebe da mi puder na licu stoji 16 sati. Ova postojanost koju on ima mi je sasvim dovoljna, jer u slučaju potrebe uvek mogu da prepravim T zonu puderom u kamenu. Prekrivanje je srednje, ako se stavi u jednom sloju, ali može se staviti i više tako da mu je onda prekrivna moć vrlo dobra. Što se teksture tiče, nije kao ostali puderi na koje sam ja navikla, više je vodenast i treba mu malo vremena da se upije.

Ovaj puder je postao jedan od mojih omiljenih i kad god imam nekih problema sa licem, bilo da se peruta ili je iritirano, odlučim se da njega stavim jer mojoj koži jako prija i do sada nisam imala nikakve negativne reakcije na njega.

Druga stvar iz Healthy mix linije je korektor. O njemu sam dosta čitala, tako da sam dosta i očekivala. Ne mogu da kažem da me je razočarao, ali nije u potpunosti ispunio moja očekivanja.


Prilikom kupovine dobijate 10 ml proizvoda u tubici bez aplikatora, što je zaista dosta proizvoda. Pogodan je područje ispod očiju i ne sadrži ulja. Piše da ima formulu koja hidrira, ali to nisam baš primetila. Nije mi isušio taj predeo, i ne uvlači se u borice, što je veliki plus. Prekrivanje mu je solidno, ne baš jako, tako da nisam sigurna da je pravi izbor za one koji žele da prekriju veće nepravilnosti. Pošto skoro uvek imam tamne krugove oko očiju, koji mi se pojavljuju jer mi je taj predeo jako dehidriran, ovaj korektor koristim samo onda kada nisu puno izraženi. Iz dva sloja bi prekrio i veće nepravilnosti, ali pošto ja ne volim da stavljam toliko, u slučajevima kada su mi podočnjaci baš izraženi koristim drugi korektor.

Sa leve strane je Hm korektor, a sa desne puder
Svima sa normalnom ili mešovitom kožom bih preporučila ovaj puder i korektor. Dovoljno su blagi za svakodnevno korišćenje, a dovoljno jaki da prekriju neke nepravilnosti koje imate na licu.

Jeste li koristile nešto iz Healthy mix kolekcije? Kakvi su vaši utisci?

You Might Also Like

10 коментара

  1. Koristila sam puder nekad dok mi je lice bilo u dobrom stanju, sad jednostavno trebam jače prekrivanje... A taj korektor nikako da dođe na red, iako nisam sigurna da bi mi pomogao oko podočnjaka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako nisu baš izraženi onda će pomoći, ako jesu onda teško. Ni ja nisam koristila ovaj kada sam imala problema sa licem, može se dobiti super prekrivanje, ali ja ne volim da stavljam puder u više slojeva pa sam ga tada izbegavala. :)

      Delete
  2. koji korektor preporučuješ za izražene podočnjake?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je trenutno za to najbolji Flormar Perfect Coverage. Namenjen je konkretno za podočnjake, tako da ne isušuje taj predeo i odlično prekriva.

      Delete
  3. nekako kad je taj puder izašao sam prešla na HE pudere, pa ga nikad nisam probala. A nisi jedina koja je nezadovoljna ovim korektorom, i moja prijateljica se jako razočarala tako da sam ga ja preskočila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da su ga previše nahvalili na netu pa sam očekivala da će činiti čuda. Može da prođe za neke manje stvari, ali ima mnogo boljih po manjoj ceni.

      Delete
  4. Imam ovaj korektor i da, slazem se da nikako ne hidrira :) Meni razne "mesecne" bubuljice jako lepo prekrije. Trenutno sam ga zamenila Maybelline instant anti-age koji nije toloko "suv".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za njega sam čula da je dobar za podočnjake, ali nisam ga koristila. Imam taj puder koji mi se nije svideo, pa nisam nikada kupila korektor. :)

      Delete
  5. Koristim ovaj puder godinama, kupovala sam ga mnogo puta, i jednom mi se samo desilo da pumpica nije bila skroz ok. Tako da to sto se desava sa tvojom, nije sigurno za svaku bocicu. Drgao mi je da imas pozitivne utiske, i ja sam kupovala ovaj korektor zajedno sa puderom 2 puta ali sam shvatila da ima boljih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda da im se povremeno potkrade neka fabrička greška. :) I ja ću nastaviti da ga kupujem, iako ga trenutno ne koristim, kad god mi je lice u fazi kada se peruta stavljam ovaj puder i nemam problema.

      Delete

Hvala što komentarišete :)